22.11.2024 20:13
Новини: Sunny eXtreme е официалният вносител за България на уиндсърф и уинг оборудване на фирмите: LoftSails, Exocet, F2 Windsurfing, Lorch, GUL, Ascan, Unifiber, Zeeko, HB, Reptile, MFC, Goya и Quatro. Продуктите може да видите в нашият Online магазин.

Windyweek - точни прогнози за вятъра Anemometers - Sunny eXtreme windsurf lessons

Уиндсърф, кайт, сноуборд, екстремни спортове

Страници: « 1 2   Най-долу
Печат
Автор Тема: Утре на Искъра?  (Прочетена 10369 пъти)
dangelo
Гост
« Отговор #15 -: 09.07.2006 13:50 »

Ами, аз мисля другата седмица живот и здраве да мръдна до морето за събота и неделя. Ако не успея пак ще съм на Искъра само да ми порасне кожа по пръстите, защото половината ми остана в язовира Smile.
Платното ми е Naish Noa IV и има 7 лати. Всъщност аз го купих от Юли и той трябва да го знае. Матата (пак от Юли) е точно такава, каквато си пише на платното 15% carbon IMCS 25 460cm.
LamiataSpaska
Полъх
*
Публикации: 51

« Отговор #16 -: 09.07.2006 14:32 »

Ааа, като си го взел от него той знае най-добре докаде се отпуска.
Ама пак, не трябва да се застъпват латите с мачтата изцало.
Аз отивам и аз да дърпам въженцата.
Sunny
Администратор
Публикации: 6442

« Отговор #17 -: 09.07.2006 17:22 »

Цитат на: "dangelo"
Ами, аз мисля другата седмица живот и здраве да мръдна до морето за събота и неделя. Ако не успея пак ще съм на Искъра само да ми порасне кожа по пръстите, защото половината ми остана в язовира Smile.
Платното ми е Naish Noa IV и има 7 лати. Всъщност аз го купих от Юли и той трябва да го знае. Матата (пак от Юли) е точно такава, каквато си пише на платното 15% carbon IMCS 25 460cm.

Има ръкавици за тази работа Wink

Windsurf: 3.7 Loft PureLip, 4.2 Loft PureLip, 4.7 Loft 4Wave, 5.7 Loft 4Wave | Exocet Usurf 76L, Exocet Cross 94L
Kites: Liquid Force P1 4.0, WoW 5.0, 6.0, 8.0, NV 10.5, Board Liquid Force Bliss 129cm
dangelo
Гост
« Отговор #18 -: 09.07.2006 19:51 »

Съни, не знам дали си спомняш, ама аз си купих ръкавици от теб като си взимах и мачтата Smile, само че са без пръсти.
Wink
Sunny
Администратор

« Отговор #19 -: 10.07.2006 12:58 »

Съни, не знам дали си спомняш, ама аз си купих ръкавици от теб като си взимах и мачтата Smile, само че са без пръсти.
Wink

хаха, еми има с пръсти де (:-pp)

Windsurf: 3.7 Loft PureLip, 4.2 Loft PureLip, 4.7 Loft 4Wave, 5.7 Loft 4Wave | Exocet Usurf 76L, Exocet Cross 94L
Kites: Liquid Force P1 4.0, WoW 5.0, 6.0, 8.0, NV 10.5, Board Liquid Force Bliss 129cm
XCite
Духовит
**
Публикации: 166

« Отговор #20 -: 10.07.2006 22:19 »

По отношение ригването на платно. Най-добре иди по сайтовете производители на платна (Neil Pryde, North Sails, Gaastra, Sailswork, Ezzy, Arrows са само някои от тях), там има купища инструкции и дори видео ръководства как се ригва платно. Най-добре да намериш и ръководство за твоето си платно.

За мен доброто ригване на платното и цялостната настройка на оборудването е половин изкуство и от голяма важност когато караш на глисаж. Разбира се всичко се постига с повечко практика.

Иначе платната си имат малки особености. Има такива с камбери и без камбери, в зависимост от силата на вятъра по-големите платна може да ги натегнеш повече или по-малко и т.н.

Хубаво е някой да ти покаже, но материали за самообучение колкото искаш.

JP XCite 150l,
Aerotech Phantom 6.2m
Sailworks Retro 7.5m
Hot Sails Maui 9.0m
dangelo
Гост
« Отговор #21 -: 10.07.2006 23:23 »

Благодаря за инфото!
Аз по принцип съм се запалил много и имах цяла зима да чета и да гледам филмчета, но си мисля, че е незаменимо някой, който разбира да ти покаже нагледно.
Надявам се скоро да се засечем с някой от форума някъде и да имам честа да ме образовате и за други неща, не само с ригването. Smile.
Между другото наскоро си свалих едно хубаво филмче за начинаещи от totaldvd и мисля да мина през магазина да оставя едно копие.
Sunny
Администратор

« Отговор #22 -: 11.07.2006 17:02 »

Благодаря за инфото!
Аз по принцип съм се запалил много и имах цяла зима да чета и да гледам филмчета, но си мисля, че е незаменимо някой, който разбира да ти покаже нагледно.
Надявам се скоро да се засечем с някой от форума някъде и да имам честа да ме образовате и за други неща, не само с ригването. Smile.
Между другото наскоро си свалих едно хубаво филмче за начинаещи от totaldvd и мисля да мина през магазина да оставя едно копие.

Четвъртък, петък и събота съм в магазина и ще се радвам да се видим и ще е суперско да оставиш филмчето да го качим.

Страници: « 1 2   Най-горе
Печат
Отиди в: