dangelo
Гост
|
|
« Отговор #15 -: 09.07.2006 13:50 » |
|
Ами, аз мисля другата седмица живот и здраве да мръдна до морето за събота и неделя. Ако не успея пак ще съм на Искъра само да ми порасне кожа по пръстите, защото половината ми остана в язовира . Платното ми е Naish Noa IV и има 7 лати. Всъщност аз го купих от Юли и той трябва да го знае. Матата (пак от Юли) е точно такава, каквато си пише на платното 15% carbon IMCS 25 460cm.
|
|
|
|
|
|
|
LamiataSpaska
Полъх
Публикации: 51
|
|
« Отговор #16 -: 09.07.2006 14:32 » |
|
Ааа, като си го взел от него той знае най-добре докаде се отпуска. Ама пак, не трябва да се застъпват латите с мачтата изцало. Аз отивам и аз да дърпам въженцата.
|
|
|
|
|
|
|
Sunny
|
|
« Отговор #17 -: 09.07.2006 17:22 » |
|
Ами, аз мисля другата седмица живот и здраве да мръдна до морето за събота и неделя. Ако не успея пак ще съм на Искъра само да ми порасне кожа по пръстите, защото половината ми остана в язовира . Платното ми е Naish Noa IV и има 7 лати. Всъщност аз го купих от Юли и той трябва да го знае. Матата (пак от Юли) е точно такава, каквато си пише на платното 15% carbon IMCS 25 460cm. Има ръкавици за тази работа
|
|
|
|
Windsurf: 3.7 Loft PureLip, 4.2 Loft PureLip, 4.7 Loft 4Wave, 5.7 Loft 4Wave | Exocet Usurf 76L, Exocet Cross 94L Kites: Liquid Force P1 4.0, WoW 5.0, 6.0, 8.0, NV 10.5, Board Liquid Force Bliss 129cm
|
|
|
dangelo
Гост
|
|
« Отговор #18 -: 09.07.2006 19:51 » |
|
Съни, не знам дали си спомняш, ама аз си купих ръкавици от теб като си взимах и мачтата , само че са без пръсти.
|
|
|
|
|
|
|
Sunny
|
|
« Отговор #19 -: 10.07.2006 12:58 » |
|
Съни, не знам дали си спомняш, ама аз си купих ръкавици от теб като си взимах и мачтата , само че са без пръсти. хаха, еми има с пръсти де
|
|
|
|
Windsurf: 3.7 Loft PureLip, 4.2 Loft PureLip, 4.7 Loft 4Wave, 5.7 Loft 4Wave | Exocet Usurf 76L, Exocet Cross 94L Kites: Liquid Force P1 4.0, WoW 5.0, 6.0, 8.0, NV 10.5, Board Liquid Force Bliss 129cm
|
|
|
XCite
Духовит
Публикации: 166
|
|
« Отговор #20 -: 10.07.2006 22:19 » |
|
По отношение ригването на платно. Най-добре иди по сайтовете производители на платна (Neil Pryde, North Sails, Gaastra, Sailswork, Ezzy, Arrows са само някои от тях), там има купища инструкции и дори видео ръководства как се ригва платно. Най-добре да намериш и ръководство за твоето си платно.
За мен доброто ригване на платното и цялостната настройка на оборудването е половин изкуство и от голяма важност когато караш на глисаж. Разбира се всичко се постига с повечко практика.
Иначе платната си имат малки особености. Има такива с камбери и без камбери, в зависимост от силата на вятъра по-големите платна може да ги натегнеш повече или по-малко и т.н.
Хубаво е някой да ти покаже, но материали за самообучение колкото искаш.
|
|
|
|
JP XCite 150l, Aerotech Phantom 6.2m Sailworks Retro 7.5m Hot Sails Maui 9.0m
|
|
|
dangelo
Гост
|
|
« Отговор #21 -: 10.07.2006 23:23 » |
|
Благодаря за инфото! Аз по принцип съм се запалил много и имах цяла зима да чета и да гледам филмчета, но си мисля, че е незаменимо някой, който разбира да ти покаже нагледно. Надявам се скоро да се засечем с някой от форума някъде и да имам честа да ме образовате и за други неща, не само с ригването. . Между другото наскоро си свалих едно хубаво филмче за начинаещи от totaldvd и мисля да мина през магазина да оставя едно копие.
|
|
|
|
|
|
|
Sunny
|
|
« Отговор #22 -: 11.07.2006 17:02 » |
|
Благодаря за инфото! Аз по принцип съм се запалил много и имах цяла зима да чета и да гледам филмчета, но си мисля, че е незаменимо някой, който разбира да ти покаже нагледно. Надявам се скоро да се засечем с някой от форума някъде и да имам честа да ме образовате и за други неща, не само с ригването. . Между другото наскоро си свалих едно хубаво филмче за начинаещи от totaldvd и мисля да мина през магазина да оставя едно копие. Четвъртък, петък и събота съм в магазина и ще се радвам да се видим и ще е суперско да оставиш филмчето да го качим.
|
|
|
|
|
|
|
|