21.11.2024 16:03
Новини: За зимата предлагаме екипировка за сноуборд и ски на фирмите: Lorch, Alpine Pro, Hannah, Relax, Bars, Regatta, Orange и F2 / Ftwo.

Windyweek - точни прогнози за вятъра Anemometers - Sunny eXtreme windsurf lessons

Уиндсърф, кайт, сноуборд, екстремни спортове

Страници: 1   Най-долу
Печат
Автор Тема: Подходяща ли е тази комбинация за новобранец?  (Прочетена 17461 пъти)
color
Полъх
*
Публикации: 17

« -: 23.07.2015 16:49 »

Здравейте,
Новобранец съм в уиндсърфинга и имам нужда от съвет. Два поредни сезона взимам под наем за по една седмица оборудване, 145 литра  Табу Гуру и платно 5.5 квадрата, нивото ми е скромно - правя криво - ляво повороти, с тръгването с стартшкот проблеми нямам, с баланса при леки вълни също. Тъй като мерака ми да имам собствено оборудване надделя, в момента съм притежател на Фанатик Шарк 130 и платно 5.5 квадрата. Тежа 66 килограма. Тази комбинация на дъска , платно и моите килограми подходяща ли е да упражнявам повороти, глисиране, трапец, влизане в налъмите? Ще карам вероятно на Искъра и по нашето море.

Fanatic Shark 130
6.6 О2
5.5 Free Wing
roadster
Полъх
*
Публикации: 69

« Отговор #1 -: 23.07.2015 20:20 »

Супер е!
Но съвсем скоро ще ти потрябва платно  поне 7,5 кв.м., за преобладаващите по родното черноморие слаби ветрове.

Patrik Slalom 130 / Tabou Manta Pro 100 L  / RRD X-Fire 90L / Naish Hybrid Freewave 85 L / Naish wave 69L
8.6 RRD X-Wing / 7.0 RRD Firewing MK5/ 5.7 GA Phantom / 5.0 Naish All Terrain /4.0 RRD The Four
mihailt
Вятърничав
Публикации: 247

« Отговор #2 -: 23.07.2015 22:14 »

Здрасти color. Добра е комбинацията. Roadster те е посъветвал добре за по-голямо платно, и то още сега си вземи, ако имаш възможност. Истина е, че "Размерът има значение".  OK Така и на слаб вятър можеш да влизаш и се упражняваш на повороти, трапец... А, пък ако Емо Чолаков, или някоя от хубавите му колежки, пусне и повече вятър  magic,  даже и гисаж.
Мнението ми е на също учещ се все още. Имаш ли възможност влизай. Само внимавай на Искъра, там може да те отнесе вятъра на майната си. Виждал съм каращи колеги да ги прибират, чак от към Ихтиман. Аз с децата ходя на Огняново и съм доволен, а и почти винаги има някой за компания, ако не каращ то поне начинаещ като нас. Успех. Поздрави.  OK

50г., 72кг., начинаещ
JP130l,Starboard carve111l,Tabou3s 97l
Simmer 5.6, Gaastra 6.7 с два камбера, Gaastra 3.7, 4.7, 4.2.
color
Полъх
*
Публикации: 17

« Отговор #3 -: 24.07.2015 09:41 »

Благодаря за отговорите. За по-голямо платно съм наясно, това съм го планирал вече като следваща стъпка. Имам каравана около Щъркелово гнездо и затова съм се ориентирал към Искъра, но живот и здраве следващия уикенд ако се очертае малко ветрец бих се пробвал на Огняново. От това което чета във форума доста хора май оттам са почнали, а пък ще ми е по-спокойно когато около мен има колеги, а не само рибари. Иначе Мечката е готино място за влизане, но тоя разбит път направо ми лази по нервите, да не говорим как страда окачването на горкия ми Нисан Sad

Fanatic Shark 130
6.6 О2
5.5 Free Wing
Страници: 1   Най-горе
Печат
Отиди в: