Theram
Полъх
Публикации: 7
|
|
« -: 31.08.2015 10:23 » |
|
Здравейте Пиша с молба за съвет, понеже маи си закупих доста грешна дъска за моите възможности:). От доста време искам да се науча да карам и това лято си закупих всичко необходимо, обаче имах толкова голямо желание че си мислех "качвам се и тръгвам " и си закупих дъска fanatic shark 135l имам и платно 5.0 кв. Още когато я избрах си мислех че на нея няма да е лесно, но сега вече съм сигурен:). Искам да попитам какво бихте ме посъветвали, да продавам/заменям за по голям дъска или да карам по големи дъски по училищата докато не стигна нивото за тази която имам? Поздрави Владо
|
|
|
|
|
|
|
v_abozov
Духовит
Публикации: 167
|
|
« Отговор #1 -: 31.08.2015 10:33 » |
|
Здравей, Колко килограма си? Може би ще ти трябват няколко часа с учебна дъска и инструктор, за да подкараш тази. Няма нужда да я сменяш, защото с учебната се напредва бързо (с подходящите условия, разбира се) и след това пак ще ти трябва такава като твоята.
|
|
|
|
Sails: 4.5 Loft Concept 5.3 X.O Sails Skull 5.9 Loft Oxygen 6.8 Loft Oxygen
Boards: Starboard Carve 111 Starboard Kombat 97
|
|
|
Theram
Полъх
|
|
« Отговор #2 -: 31.08.2015 10:37 » |
|
В момента съм 77 кг., тези дни прекарах доста време на плажа и разни хора по тежки от мен я караха без сериозни проблеми въпреки не добрия вятър.
|
|
|
|
|
|
|
v_abozov
Духовит
Публикации: 167
|
|
« Отговор #3 -: 31.08.2015 10:47 » |
|
Според мен дъската ти е ОК, изглежда ти трябва повече практика с учебна дъска и мисля, че ще можеш да си я караш. Условията са от огромно значение. Ако си пробвал на слаб вятър и вълни (каквото най-често е на нашето море), нищо чудно, че не се е получило. "Качвам се и тръгвам" не важи , иска си време докато се научиш, но пък после е още по-хубаво
|
|
|
|
Sails: 4.5 Loft Concept 5.3 X.O Sails Skull 5.9 Loft Oxygen 6.8 Loft Oxygen
Boards: Starboard Carve 111 Starboard Kombat 97
|
|
|
free
Духовит
Публикации: 102
|
|
« Отговор #4 -: 31.08.2015 14:02 » |
|
Привет, Аз имам шарк 145л. Много съм си доволен от дъската и определено ми харесва да си я карам. Но и отдавна ми е време да я сменя с по-малка. Може да се разберем за тест и да ги разменим евентуално - току виж и двамата сме си намерили, каквото ни е нужно в момента. Навит съм и за размяна за още по-малка дъска, ако някой друг съфорумник се чуди. Оглеждам се за фрийрайд - 120-125л.- най-общо казано да става за нашето море и условия и за 70кг. сърфист.
|
|
|
|
|
|
|
mihailt
Вятърничав
Публикации: 247
|
|
« Отговор #5 -: 31.08.2015 21:40 » |
|
Theram, Здрасти. Споделям ти мнение, от все още начинаещ. Дъската ти е добре, ама за малко по-натам, или на по-спокойно място без вълни/язовири има много/. Платното мисля, че ти е малко, получава се така, че ти държиш него, вместо да е обратно. Не продавай нищо, колкото повече материал имаш е по-добре. Ако можеш вземи 3-4часа с подходящо оборудване и на подобаващо място и с добър учител, ще ти е достатъчно. Първата ми дъска е HyFly 143л. с две финки. Голям страх беше да се кача, но се оказа много стабилна и подходяща за първи стъпки, учене на повороти, бийчстарт,трапец, налъми до момента на глисиране. След нея на 130л ми трябваха само час-два да посвикна. Но, на нашето море ще ти е трудно, пробвай на язовири, Гърция, Турция...И успех. Поздрави.
|
|
|
|
50г., 72кг., начинаещ JP130l,Starboard carve111l,Tabou3s 97l Simmer 5.6, Gaastra 6.7 с два камбера, Gaastra 3.7, 4.7, 4.2.
|
|
|
Gaitan
Полъх
Публикации: 69
|
|
« Отговор #6 -: 31.08.2015 22:37 » |
|
Поддържам мненията на колегите по-горе. Аз от няколко години съм запален и започнах първо с учебна дъска 220 литра (тежа малко под 100 кг.) След 2- 3 дни с учител минах на 180 литра. След още 5- 6 дни яко каране и учител минах на 150. Следващия сезон си купих дъска 150 литра и покарах 2 години по 20тина дни и малко по язовирите. След това минах на 120 литра и още три години със същото време на вода. Сега на силно време в Турция карам с 99 литра, а на слабо- със 120. И моят съвет е да си запазиш тази за по- нататък или да я замениш за малко по- голяма, която после ще караш с големи платна. Вземи някой урок и голяма дъска под наем, безценно е. И карай много, в различни уловия, и чат-пат уроци през различни периоди. Да се мъчиш с литраж под възможностите ти е загуба на кефочасове. Поздрави.
|
|
|
|
Exocet X-wave 103, Fanatic Falcon 90 145 l, Simmer X-flex 4.0, 5.3, Gaastra Poison 6.2, Neilpryde 7.4,
|
|
|
Юли
|
|
« Отговор #7 -: 01.09.2015 00:19 » |
|
Здравей и от мен Владо Ако все пак решиш да вземеш по-голяма дъска, в магазина ( http://sunnyx3m.com) правим размяна на екипировка. Даваме и оборудване под наем, така освен, че можеш да прецениш точно колко голяма дъска ти е комфортно да караш, можеш и да покараш няколко дни по-голяма и после да се върнеш на твоята си - подготвен Каквото и да избереш, успех и много вятър
|
|
|
|
Аз съм легенда Sails: LoftSails PureLip 4.2, 4.5, Oxygen 6.3 Boards: Exocet U-Surf 76, Goya Proton 96 Kites: DaSilva Vibe 3.0, HB Legion 5.0, 6.0, 7.0, 9.0 Wing: KT 105L, KT 3.0, 4.0, 5.0, LoftSails 6.0
|
|
|
Theram
Полъх
|
|
« Отговор #8 -: 01.09.2015 08:55 » |
|
Благодаря на всички за изказаните мнения. В събота заминавам за една седмица на почивка на остров Гьокчеада, Ще посетя училището там и ще взема часове с инструктор и се надявам нещата да потръгнат .
|
|
|
|
|
|
|
|