Днес аз карах около половин час с 4.2 и се предадох (а и крака ми кървеше силно от сблъсък с една скала...)Бях овъър, овър пауърр, останалите младежи караха с 3,2-3,5-,3,7...имаше още един чичка с 4ка, но и той не изкара много дълго.
няколко пъти вече карах с 5,3. Вятъра идва сайдшор от ляво (изток) и когато дойде е сериозна работа
През лятото е ненадежден...духа веднъж в месеца евентуално, но през зимата духа доста често.
спота се намира на около час от Тарифа, и когато в Тарифа е твърде силен вятър,местните идват тук. Както днес...на водата имаше 7-8 човека макс...
Уиндсърфспота е на около км южно от фара от снимката, а където е самия фар е пълно с кайтисти (аз карах там с по-слаб вятър преди няколко дни)
вълните днес бяха макс мачта високи, но не е често така...през лятото е плоско като тава (ми казаха) но през зимата с мощните вълнения от запад има много добри вълни за хавайки. Днес не бе зле за яздене по-вълните също.
Водата е около 20 градуса, много приятно, времето също е меко...това е най-топлата област в испания. През зимата температурите рядко слизат под 15 градуса.
някой карал ли е на това място, познато ли ви е?
жокер - преди около 2 века до този фар са се сборили англичани срещу французи и испанци. Англичаните потопили 22 кораба от испано-френската флотилия...