Марино, ти изби не само рибата, ами и птиците с този коментар
Когато някой отива да кара сърф силно ме съмнява да гледа птиците, жабите и т.н. предполагам, че е нормално да не си видял друго освен гларуси, а и като нищо накрая наистина ще останат само те
. Като си карал много там не може да не си видял лебеди, корморани, рибарки - има ги в изобилие
. И аз не съм специалист, но знам, че в Поморийското езеро има над 250 вида птици, което е повече от половината, които се срещат изобщо в България и в Европа. Нещо, което знам със сигурност е, че България е втора по биоразнообразие в Европа след Испания, но като погледнеш Испания колко е голяма, правете си сметката.. Няма нужда едното да пречи на другото. Дай като не разбираме нещо да пречим на тези, които му се радват и влагат нещо повече от време и пари в него. Кой колко пари и за какво усвоява, изобщо не е темата. А и ако има пари в Европа за това, защо да не се вземат и да се свърши нещо полезно за НАШАТА природа- те не се вземат от моите или от твоите данъци
- могли, написали и спечелили проект за спасяване на еди какво си- ами браво..Да сме направили и спечелили и ние проект и да си аерираме водата на воля, с купени дъски и платна от европейски проект, също няма да е никак зле..
:- и водата аерирана и проекта изпълнен и ние доволни
То освен природа друго не остана, което да не сме бастисали тотално- а само с почистване тук- там на определени дати и от броени единици просто няма да стане. Наистина ще ме е много яд, заради неколцина непукисто-кайтисти, които слизат на островите, да спрат изцяло карането на езерото- наистина ще е нелепо. А имат пълното право да го направят - и ок, да кажем, че нашите "еколози", "Зелени балкани" и прочие не ги бива много, но Поморийско езеро е не просто от национално значение ( което винаги сме склонни да умаловажим със "знаем си се" и т.н.), а от европейско и световно такова- включено е отдавна в Натура 2000 и е в световния списък на Рамсарската конвенция.
Марино, имам платно за правене, надявам се след горния коментар все пак да ми го поправиш и да не ми вземеш еко такса или нещо такова
Преди години съм карал много пъти там.Според мен е уникално място за каране.Влизат почти всички ветрове.Сейфти е на 100% защото на всякъде има дъно.Но по отношение на "уникалните" птици,които се развъждат там освен змии и гларуси друго не съм видял.Но аз не съм специалист,може би не ги различавам.А че така наречените еколози взимат хиляди левове за всевъзможни глупости спор няма.