22.11.2024 11:31
Новини: Sunny eXtreme е официалният вносител за България на уиндсърф и уинг оборудване на фирмите: LoftSails, Exocet, F2 Windsurfing, Lorch, GUL, Ascan, Unifiber, Zeeko, HB, Reptile, MFC, Goya и Quatro. Продуктите може да видите в нашият Online магазин.

Windyweek - точни прогнози за вятъра Anemometers - Sunny eXtreme windsurf lessons

Уиндсърф, кайт, сноуборд, екстремни спортове

Страници: 1 2 »   Най-долу
Печат
Автор Тема: Избор на шнорхел  (Прочетена 23231 пъти)
Sunny
Администратор
Публикации: 6442

« -: 07.08.2006 13:09 »

Може ли някой да ми каже как трябва да си избера шнорхел и маска. Имам предвид шнорхела с клапа ли да бъде или без и какво е значението на тази клапа и как се използва?
За маската ме интересува каква е добре да бъде, трабва ли да ми прави вакуум като я сложа и колко време?
Пробвах няколко модела като само една ми направи вакуум за 5-6 секунди и то само като си "затворя клапата на носа". В момента в който я отворя - пада веднага.

Windsurf: 3.7 Loft PureLip, 4.2 Loft PureLip, 4.7 Loft 4Wave, 5.7 Loft 4Wave | Exocet Usurf 76L, Exocet Cross 94L
Kites: Liquid Force P1 4.0, WoW 5.0, 6.0, 8.0, NV 10.5, Board Liquid Force Bliss 129cm
Mefisto
Полъх
*
Публикации: 40

« Отговор #1 -: 07.08.2006 17:33 »

Не е нужно да ти прави вакуум за дълго (под водата натискът идва отвън), важното е да прилепва много добре и да ти е удобна.
jump chris
Полъх
*
Публикации: 41

« Отговор #2 -: 29.01.2007 23:48 »

Може ли някой да ми каже как трябва да си избера шнорхел и маска. Имам предвид шнорхела с клапа ли да бъде или без и какво е значението на тази клапа и как се използва?
За маската ме интересува каква е добре да бъде, трабва ли да ми прави вакуум като я сложа и колко време?
Пробвах няколко модела като само една ми направи вакуум за 5-6 секунди и то само като си "затворя клапата на носа". В момента в който я отворя - пада веднага.

zdravei Sunny,
moje bi veche e dosta kasno za savet i ti nai-veroiatno si si izbrala ekipirovkata. no vse pak shte ti kaja.
otnosno shnorhela s klapa triabva da znaesh che toi e napraven s cel, shnorhelat da ne se palni ili po-malko s voda, no pak pri nego neudobstvoto e che sled tova triabva mnogo silno da izkarash vazduha, t.e. da izdishash moshtno za da go otvorish. bih ti preporachala obiknovenia bez klapa, osobeno ako ne mnogo , mnogo opitna:), prosto shte ti e po-lesno./
kolkoto do maskata , zavisi dali e samo za snorkeling ili za diving- ako e za vtoroto, vzemi si neshto na TechniSub, mnogo sa dobri. mefisto e prav, pod vodata taka ili inache maskata pravi vakuum, tova ne triabva da te pritesniava, gledai vse pak da ti pasva na formata na liceto. i edin savet- ne stiagai mnogo maskata predvaritelno i chesto izravniavai v neia, kato ispuskash po malko vazduh prez nosa, za da ne ti se poluchi t.n. Venduzen efekt, koito e mnog nepriaten i ima loshi posledstvia. no ti predpolagam niama da se gmurkash na dalboko taka che Safe dives & enjoy
pozdravi (:-pp) taz

* dyn006_original_300_225_jpeg_2557761_d884ce93da5d887a421ffa488b8fd557.jpg (42.52 KB, 300x225 - видяно 705 пъти.)

The only way to discover the limits of the possible is to go beyond them into the impossible
Юли
Администратор
Публикации: 5493

The idea is to die young as late as possible

« Отговор #3 -: 30.01.2007 17:47 »

hi jump chris
дала си много добро първо мнение във форума OK, но ако можеш за в бъдеще пиши на кирилица, че така трудно се разчита написаното.

Поздрави!

Аз съм легенда :D

Sails: LoftSails PureLip 4.2, 4.5, Oxygen 6.3
Boards: Exocet U-Surf 76, Goya Proton 96
Kites: DaSilva Vibe 3.0, HB Legion 5.0, 6.0, 7.0, 9.0
Wing: KT 105L, KT 3.0, 4.0, 5.0, LoftSails 6.0
Sunny
Администратор

« Отговор #4 -: 30.01.2007 22:31 »

zdravei Sunny,
moje bi veche e dosta kasno za savet i ti nai-veroiatno si si izbrala ekipirovkata. no vse pak shte ti kaja.
otnosno shnorhela s klapa triabva da znaesh che toi e napraven s cel, shnorhelat da ne se palni ili po-malko s voda, no pak pri nego neudobstvoto e che sled tova triabva mnogo silno da izkarash vazduha, t.e. da izdishash moshtno za da go otvorish. bih ti preporachala obiknovenia bez klapa, osobeno ako ne mnogo , mnogo opitna:), prosto shte ti e po-lesno./
kolkoto do maskata , zavisi dali e samo za snorkeling ili za diving- ako e za vtoroto, vzemi si neshto na TechniSub, mnogo sa dobri. mefisto e prav, pod vodata taka ili inache maskata pravi vakuum, tova ne triabva da te pritesniava, gledai vse pak da ti pasva na formata na liceto. i edin savet- ne stiagai mnogo maskata predvaritelno i chesto izravniavai v neia, kato ispuskash po malko vazduh prez nosa, za da ne ti se poluchi t.n. Venduzen efekt, koito e mnog nepriaten i ima loshi posledstvia. no ti predpolagam niama da se gmurkash na dalboko taka che Safe dives & enjoy
pozdravi (:-pp) taz
Добре дошла във форума и много ти благодаря за съветите.Аз понеже прoдавам technisub в магазина и естествено всичко ми е Technisub i Aqualung. Не съм карала курсове за diving, а си взимам екипировка за съвсем любителско гмуркане само на повърхността. Много е полезно това, което ми казваш, защото се бях насочила към шнорхел с клапа (мислех, че ще е по-лесно). А какъв е този вендузен ефект? Какво трябва да знам като се гмуркам?

Windsurf: 3.7 Loft PureLip, 4.2 Loft PureLip, 4.7 Loft 4Wave, 5.7 Loft 4Wave | Exocet Usurf 76L, Exocet Cross 94L
Kites: Liquid Force P1 4.0, WoW 5.0, 6.0, 8.0, NV 10.5, Board Liquid Force Bliss 129cm
jump chris
Полъх
*

« Отговор #5 -: 31.01.2007 01:23 »

Здравейте,
извинявам се за латиницата, но нямам кирилица на компютъра и всеки път трябва да минавам текста през кирилизатор. както и да е, няма проблем за това.предварително се извинявам , ако някога забравя за това и пиша на латиница. suicide magic
sunny, относно вендузня ефект за които писах...трябва да знеш, че той води до много неприятни последствия, а пък за да го предотвратиш просто трябва да издишваш понякога през носа в маската.
По време на спускане под някои твърди части на водолазната екипировка може чрез прилепване и херметично уплътняване към части на тялото да се образуват затворени пространства. Както става с маската например и с потапянето в дълбочина налягането в тях не е същото както в околната среда, т.е. остава по-ниско и се получава вакуум, това предполагам си го усещала, и ако не се изравни в маската възниква засмукване. Т.е. представи си как маската започва да засмуква тъканите , които са под действието на този вакуум, е , очите ти няма да изхвракнат както в анимационите филмчета, обаче пак си представи капилярите, които са супер крехки,как започват да се пукат, получават се кръвоизливи, отоци, болки в очните ябълки, може да ти потече кръв от носа и такива неща. аз лично сам виждала такова нещо, един румънец веднъж направи тази глупост , хем бяхме само на 25 м, че даже и бонето май го беше засмукало, ама гледката вечерта беше много неприятна, сякаш някои го беше пребил от бой.  Hmm  Hmm
надявам се че помогнах, ако имаш още въпроси пиши!
колкото до technisub и aqualung и аз плувам само с тяхна екипировка  Wink

The only way to discover the limits of the possible is to go beyond them into the impossible
jhonson
Полъх
*
Публикации: 62

« Отговор #6 -: 31.01.2007 02:35 »

A ti kakav kurs si karal, PADI opendiver ili nqkakav drug?
jump chris
Полъх
*

« Отговор #7 -: 31.01.2007 10:29 »

само да отметна, че съм от женски пол, защото на няколко места забелязах че не се е разбрало, но стават грешки
аз съм със системата CMAS, ПАДИ е по-комерсиална система и повече за туристи , това е личното ми мнение :D
поздрави

* ina.jpg (71.04 KB, 693x1024 - видяно 778 пъти.)

Юли
Администратор

« Отговор #8 -: 31.01.2007 11:56 »

само да отметна, че съм от женски пол, защото на няколко места забелязах че не се е разбрало, но стават грешки
За да не стават грешки (:-pp) Wink oops  и да няма гадаене magic, в профила на всеки потребител има местенце за избор на пол.

Юли
Администратор

« Отговор #9 -: 31.01.2007 11:58 »

jhonson как са при вас температурите? В България лятото малко се забави, но пък пролетта е в разгара си :D

Sunny
Администратор

« Отговор #10 -: 31.01.2007 19:30 »

jump chris, а този вендузен ефект само при сериозно гмуркане ли се получава, имам предвид на по-голяма дълбочина и ли може да се случи и на при гмуркане на да кажем 2-3 метра?
А ти доколкото разборам си във Франция, там става ли този сезон за гмуркане или ходиш някъде по топлите страни?
Имаш ли някакви снимки да качиш да видим?
На мен ми е много интересна тази тема, защото твърдо съм решила да изкарам курс това лято и всякаква информация ще ми е полезна.

Юли
Администратор

« Отговор #11 -: 31.01.2007 19:33 »

...защото твърдо съм решила да изкарам курс това лято и всякаква информация ще ми е полезна.
:liar: oops :D

Sunny
Администратор

« Отговор #12 -: 31.01.2007 19:35 »

:liar: oops :D
е добре де, поне много ми се иска :О: :Sunny:

nunev
Полъх
*
Публикации: 30

« Отговор #13 -: 31.01.2007 20:47 »

Здравейте! Как сте? Благодаря за поканата на 04.02! Страшно ми се иска да дойда, но уви! Ще посетя магазина другата седмица! Виждам, 4е пак има голям интерес към морето! Много се радвам на това! Мисля, 4е все пове4е хора ще искат да се гмуркат! В края на ноември пак ходихме в Египет! Този път в Шарм Ел Шейх! И пак много снимки! Ще по4на да ка4вам по някоя и друга! Това от мен! Поздрави!

* IMG_5650.jpg (517.62 KB, 1024x768 - видяно 759 пъти.)
Sunny
Администратор

« Отговор #14 -: 01.02.2007 12:26 »

Здравейте! Как сте? Благодаря за поканата на 04.02! Страшно ми се иска да дойда, но уви! Ще посетя магазина другата седмица! Виждам, 4е пак има голям интерес към морето! Много се радвам на това! Мисля, 4е все пове4е хора ще искат да се гмуркат! В края на ноември пак ходихме в Египет! Този път в Шарм Ел Шейх! И пак много снимки! Ще по4на да ка4вам по някоя и друга! Това от мен! Поздрави!
Еййййй добре дошъл пак, мъчно ни беше за теб! Оправи ли се? Разкажи как беше в Египет?

Страници: 1 2 »   Най-горе
Печат
Отиди в: