21.11.2024 13:22
Новини: За водните екстремни спортове, плуване и гмуркане предлагаме екипировка на фирмите:  Bare, Sooruz, Ascan, GUL, Aquasphere, Aqualung, Beuchat, World Industries, AirHead, Sooruz, DryPak и Spokey.

Windyweek - точни прогнози за вятъра Anemometers - Sunny eXtreme windsurf lessons

Уиндсърф, кайт, сноуборд, екстремни спортове

Страници: 1   Най-долу
Печат
Автор Тема: Абсолютен новак с върпроси  (Прочетена 3930 пъти)
kistbam
Повей

Публикации: 1

« -: 21.07.2016 22:55 »

Здравейте. Като че ли се зарибих по кайтсърфинга. "Като че ли", защото не съм опитвал, а само чета теория и гледам клипчета.
Тук идват и въпросите:
Първо и най-важно. Как да подходя. Да си купя ли някакво учебно крило, или направо да отида при учител. Има ли смисъл от тези учебни крила, тъй като и те струват пари, пък доколкото прочетох за 2 часа схващаш и крилото ти става излишно.
Второ: Къде по нашето черноморие има добра школа с инструктори. Чух за Училище Тортуга в Сарафово, някакви мнения за тях??? Или пък ако има друго (по-добро) място кажете. Предпочитам Южното Черноморие, тъй като ми е по-близко (Пловдив).
Трето: Мога ли да очаквам, че след един проведен курс (6-7 часа) ще мога да управлявам безопасно кайт. Ако не колко часове или време ще ми е нужно.
Четвърто: Каква цифра да си приготвя първоначално за уроци, а след това и за екипировка. Трябва ли всичко да е ново или мога и да търся някои от нещата (а защо не и всичко) втора ръка.
Може някои въпроси да са много зле :-O-: :-O-:, но все пак съм нов.
Въобще каква стратегия да предпиема за да вляза в кайт средите.  :D :D Мисля че ще се зарибя сериозно.
Благодаря предварително.
windprayer
Вятърничав
Публикации: 271

www.vpsnowboards.com

« Отговор #1 -: 22.07.2016 09:56 »

Привет,
Всички ги задават твоите въпроси, така че са съвсем нормални и съответно всички получават един и същи отговори - Не си купувай нищо, а отиди на учител - ще ти струва между 500 и 700лв за 10 часа. Ако ще ходиш на южното ни черноморие, най добре е да се учиш на северния плаж в Бургас. Ако си по гъвкав - на Гьокчеада или Лимнос ще напреднеш доста по-бързо. Където и да отидеш, ще намериш учители/училища, така че не се наемам да препоръчвам, за да не се разсърди някой.
Успех  Yeee
ICE
Полъх
*
Публикации: 95

« Отговор #2 -: 22.07.2016 13:27 »

АБСОЛЮТНО !!!!
Задължително учител !
и най-добре отиди наистина на Лимнос или Гьока и не си губи времето в БГ да се учиш, особенно ако не живееш в град близо до нашето черноморие! Там ще ти излезе в по-евтино и мнго по ефикасно е !

Kite: RRD Emotion MK3 - 17; 12 ; RRD Religion - 10.5; 9; 8; 7; 6
Kitesurfboard: Cabrhina Spade 5'6"; Cabrhina QUAD 5'9"
Hydrofoil: Moses Fluente
Pergolese
Повей

Публикации: 2

« Отговор #3 -: 10.03.2018 12:17 »

Здравейте. Хващам темата на друг новак с въпроси, за да не пускам нова.
Имам няколко въпроса по темата, но основният ми е следният...
Някой може ли да ми каже как се води на български този вид кайтсърфинг - kitefoil.
Юли
Администратор
Публикации: 5493

The idea is to die young as late as possible

« Отговор #4 -: 10.03.2018 13:43 »

Добре дошла във форума Pergolese hi

Правилното название би трябвало да е хидрофойл, но всички му казваме фойл. Независимо дали е за уиндсърф, кайт или друг плавателен уред. Израза се припокрива с името на фойл крилата, но рядко е нужно допълнително пояснение.

Аз съм легенда :D

Sails: LoftSails PureLip 4.2, 4.5, Oxygen 6.3
Boards: Exocet U-Surf 76, Goya Proton 96
Kites: DaSilva Vibe 3.0, HB Legion 5.0, 6.0, 7.0, 9.0
Wing: KT 105L, KT 3.0, 4.0, 5.0, LoftSails 6.0
Pergolese
Повей

Публикации: 2

« Отговор #5 -: 10.03.2018 13:50 »

През последните дни ми се зави свят от всички водни спортове, които видях.
Налага ми се да преведа едно видео и се боря с терминологията, която е почти ужасна. Най-вече, понеже я няма на български. Да, тук намерих някои неща за уиндсърфинга, но е само малка част от онова, което ми трябва. Затова и реших да питам поне за това, тъй като го виждам за първи път.
Мерси за информацията. Аз продължавам да си търся терминологията Smile
Страници: 1   Най-горе
Печат
Отиди в: