22.11.2024 17:36
Новини: Sunny eXtreme е официалният вносител за България на кайт оборудване DaSilva, HB SurfKite, Peter Lynn (PLKB).

Windyweek - точни прогнози за вятъра Anemometers - Sunny eXtreme windsurf lessons

Уиндсърф, кайт, сноуборд, екстремни спортове

Страници: 1 2 3 »   Най-долу
Печат
Автор Тема: От понеделник отново вятър от СИ  (Прочетена 17555 пъти)
Юли
Администратор
Публикации: 5493

The idea is to die young as late as possible

« -: 23.07.2016 10:10 »

От понеделник докъдето има прогноза ще духа добър СИ. На острова ще става за среден и малък материал. По границите всичко изглежда спокойно, предполагам и по спотовете :D

* fff.jpg (143.5 KB, 818x901 - видяно 508 пъти.)

Аз съм легенда :D

Sails: LoftSails PureLip 4.2, 4.5, Oxygen 6.3
Boards: Exocet U-Surf 76, Goya Proton 96
Kites: DaSilva Vibe 3.0, HB Legion 5.0, 6.0, 7.0, 9.0
Wing: KT 105L, KT 3.0, 4.0, 5.0, LoftSails 6.0
Vancho laifa
Отнесен от вихъра
Публикации: 439

« Отговор #1 -: 23.07.2016 14:03 »

Ох бабачкоооооооооо.......... --< ще взема да поръчам още "напукопетин"  (:-pp)

إيفان الحياة
Vasil
Полъх
*
Публикации: 40

« Отговор #2 -: 23.07.2016 23:43 »

колебая се за едни кратки - четвъртък - неделя , но си търся компания ако има желаещи може да се комбинираме ÷)
batuliika
Отнесен от вихъра
Публикации: 359

« Отговор #3 -: 24.07.2016 00:57 »

Този вятър влиза ли на Крапец ?
Много моля за отговор !
Юли
Администратор

« Отговор #4 -: 24.07.2016 11:41 »

Мите, това е за Крапец. Вятъра влиза, няма локално усилване и има голям прибой при тази посока.

* kr.jpg (141.6 KB, 815x931 - видяно 451 пъти.)

batuliika
Отнесен от вихъра
Публикации: 359

« Отговор #5 -: 25.07.2016 09:48 »

Мерси Юли . Ще го мисля   :-O-:   :-O-:
haimanov
Духовит
**
Публикации: 123

« Отговор #6 -: 27.07.2016 17:02 »

Здравейте,
уикенда се очертава да е на Созопол,
има ли разлика как влиза СИ на Каваците и на Градина.
Има ли къде да се остави оборудване на Каваците ?
Благодаря предварително за информацията !

Boards: BIC Techno-E 135l,
Sails : NS 6.0
70kg
Shaka
Отнесен от вихъра
Публикации: 393

« Отговор #7 -: 27.07.2016 17:42 »

Здравейте,
уикенда се очертава да е на Созопол,
има ли разлика как влиза СИ на Каваците и на Градина.
Има ли къде да се остави оборудване на Каваците ?
Благодаря предварително за информацията !

Ами на Градина влиза 'челно', т.е - прибой. На Каваците в северната част може да има заслон от носа на новия град Созопол ... ама божа работа  (:-pp)

Всяко място отдалечено от морето е провинция... (Хемингуей)
नमस्ते
ICE
Полъх
*
Публикации: 95

« Отговор #8 -: 27.07.2016 19:19 »

На Каваци е ГОЛЯМА ГРЕДА !
не губи време да чакаш вятър там, по добре Градина или Врочос за СИ

Kite: RRD Emotion MK3 - 17; 12 ; RRD Religion - 10.5; 9; 8; 7; 6
Kitesurfboard: Cabrhina Spade 5'6"; Cabrhina QUAD 5'9"
Hydrofoil: Moses Fluente
Юли
Администратор

« Отговор #9 -: 27.07.2016 21:30 »

Не Врочос, а Вромос :D
Това е прогнозата за Градина, там при силен прибой се влиза откъм Червенка.

* gr.jpg (127.52 KB, 811x743 - видяно 581 пъти.)

Peahi
Полъх
*
Публикации: 22

!!! WS ROCKS !!!

« Отговор #10 -: 27.07.2016 23:36 »

@haimanov

За съжаление планирам утре да замина от Созопол за София. Бандата от форума много добре те е насочила към Вромос и Градина (наистина Червенка, точно под Черноморец е защитено от носа място, подходящо за СИ влизане на Градина).  

Още инфо за Созопол - ако наистина има вятър, т.е. поне едно 8 м/с прибоят на созополските плажове, особено Харманите прави по-голяма вълна и има силно течение. Бъди доста внимателен, тъй като на брега вятърът се усеща около поне 1 м/с по-силен отколкото е. Особено, ако е граничен около 7 м/с на СИ вълните...си е опасно...аз съм влизал с осмица от мерак и съм ял бой...в Сз почти няма и колеги, които да ти помогнат/партнират.

Каваците...миналата година познат държеше сърф училище там и за съжаление нямаха база за оборудването - нещата бяха предимно на плажа.

Дюни е следващият южен плаж под Каваците - красиво място, дори към комплекса има и трева, където аз съм разпъвал. За съжаление може да не е подходящо за СИ, поради голяма вълна, положението му е завъртяно за СИ и....любимото - голяма част от плажа е изровена и по брега има камъни, рифове, каменни плочи...бъди много внимателен. Ако влизащ под вълнолома където е предимно пясък...мисля че изискват от комплекса да минеш през коридора за лодки/моторници/джетове.

В краен случай, ако е гранично слаб вятърът и много ти се кара...може да пробваш на Сарафово (за СИ) и бургаския плаж (И)..там поради причини ненапълно ясни за мен, вятърът било то СИ или Изток влиза поне 1 м/с по-силно.

П.С. В случай, че някой има малко време, мнение и/или експертиза, може ли да разясни магията на бургаския залив? Благодаря предварително  hip Smile
haimanov
Духовит
**
Публикации: 123

« Отговор #11 -: 28.07.2016 10:54 »

Благодаря на всички за  информацията (особено на Peahi !),
надявам се да се класирам за ранният следобед утре на Градина, че като гледам май май вятър няма да остане за след това.

Boards: BIC Techno-E 135l,
Sails : NS 6.0
70kg
gioco
Полъх
*
Публикации: 41

« Отговор #12 -: 28.07.2016 11:58 »

Един въпрос: при прогноза И/СИ на южното ни черноморие, има ли някакво предимство човек да кара на Градина/Златна рибка, спрямо другите плажове по-на юг? В смисъл, ако съм на Царево и духа, има ли смисъл да ходя до Градина, или е същото ако влеза на някои от плажовете на и около Царево?

Tabou Speedster 108l F2 XTC 91l
Simmer Vision 4.5 NS Natural 5.0 Simmer Crossover 5.7 Severne NCX 7.5
dee
Буревестник
Публикации: 706

www.archstudioperfect.com

« Отговор #13 -: 29.07.2016 11:56 »

@haimanov

За съжаление планирам утре да замина от Созопол за София. Бандата от форума много добре те е насочила към Вромос и Градина (наистина Червенка, точно под Черноморец е защитено от носа място, подходящо за СИ влизане на Градина).  

Още инфо за Созопол - ако наистина има вятър, т.е. поне едно 8 м/с прибоят на созополските плажове, особено Харманите прави по-голяма вълна и има силно течение. Бъди доста внимателен, тъй като на брега вятърът се усеща около поне 1 м/с по-силен отколкото е. Особено, ако е граничен около 7 м/с на СИ вълните...си е опасно...аз съм влизал с осмица от мерак и съм ял бой...в Сз почти няма и колеги, които да ти помогнат/партнират.

Каваците...миналата година познат държеше сърф училище там и за съжаление нямаха база за оборудването - нещата бяха предимно на плажа.

Дюни е следващият южен плаж под Каваците - красиво място, дори към комплекса има и трева, където аз съм разпъвал. За съжаление може да не е подходящо за СИ, поради голяма вълна, положението му е завъртяно за СИ и....любимото - голяма част от плажа е изровена и по брега има камъни, рифове, каменни плочи...бъди много внимателен. Ако влизащ под вълнолома където е предимно пясък...мисля че изискват от комплекса да минеш през коридора за лодки/моторници/джетове.

В краен случай, ако е гранично слаб вятърът и много ти се кара...може да пробваш на Сарафово (за СИ) и

П.С. В случай, че някой има малко време, мнение и/или експертиза, може ли да разясни магията на бургаския залив? Благодаря предварително  hip Smile
Относно края на поста - просто се чувствам длъжна да се пробвам Smile Границата между сушата  и водата е причината за локалното усилване . При залива, тази граница е с по-голяма дължина за дадена площ от сушата спрямо дължината на границата при прав участък.

* image.jpg (153.68 KB, 1280x960 - видяно 504 пъти.)

RRD Freestyle Wave 90
Exocet SL 71 - 118l
Search 4,2
Force 5,3
Fusion 6,1
Ride 7
Boris
Полъх
*
Публикации: 46

« Отговор #14 -: 29.07.2016 12:15 »

хаха, картинката е жестока, особено горната!  oops

172 cm, 70 kg, board: Tabou 3S 86 l, F2 vento 116 l,sails: Loft Lip Wave 4.2, Simmer Style Icon 5.0, NS Natural 5.8, Loft 360 Free 6.5, RRD Evo X 7.5, HotSails SpeedDemon 9.0
Страници: 1 2 3 »   Най-горе
Печат
Отиди в: