color
Полъх
Публикации: 17
|
|
« -: 26.08.2016 09:49 » |
|
Здравейте, имам това платно, предвидено е за RDM мачта, но би трябвало да е съвместимо и с SDM, с каквато разполагам за момента. Става, но когато пъхам мачтата имам чувството че латите всеки момент ще скъсат платното, едва когато монтирам гика и опъна към него, нещата си идват на мястото. Дали проблема е в мачтата или аз не правя нещо както трябва?
|
|
|
|
Fanatic Shark 130 6.6 О2 5.5 Free Wing
|
|
|
Shaka
|
|
« Отговор #1 -: 26.08.2016 11:33 » |
|
Здравейте, имам това платно, предвидено е за RDM мачта, но би трябвало да е съвместимо и с SDM, с каквато разполагам за момента. Става, но когато пъхам мачтата имам чувството че латите всеки момент ще скъсат платното, едва когато монтирам гика и опъна към него, нещата си идват на мястото. Дали проблема е в мачтата или аз не правя нещо както трябва?
1. Мачтата не влиза добре в камбърите (имат определен диаметър)- трябва ти RDM мачта ... 2. Смени камбърите с такива за SDM мачта ( например Loft Switch Blade се предлага с два комплекта камбъри - за RDM и за SDM мачти). Питай в магазина на Sunny eXtreme дали за този модел О2 могат да се сменят камбърите
|
|
|
|
Всяко място отдалечено от морето е провинция... (Хемингуей) नमस्ते
|
|
|
v_abozov
Духовит
Публикации: 167
|
|
« Отговор #2 -: 26.08.2016 11:40 » |
|
О2 е безкамберно платно. Аз имах същото, което смених с Oxygen - новия модел. Платното е супер, аз го карах с RDM. Само веднъж го риговахме с SDM мачта - когато го продавах, човека искаше да го види риговано с негова мачта. Нямам спомени да е имало някакъв проблем.
|
|
|
|
Sails: 4.5 Loft Concept 5.3 X.O Sails Skull 5.9 Loft Oxygen 6.8 Loft Oxygen
Boards: Starboard Carve 111 Starboard Kombat 97
|
|
|
Shaka
|
|
« Отговор #3 -: 26.08.2016 14:41 » |
|
О2 е безкамберно платно..... ОООпс - 'v_abozov' е прав, платното е безкамбърно, обърках се със Switch Blade ....
|
|
|
|
|
|
|
color
Полъх
Публикации: 17
|
|
« Отговор #4 -: 27.08.2016 20:58 » |
|
Проблема е по-скоро в това,че когато вкарвам мачтата и върха и стигне до около 40 см от горния край на платното вече няма начин да я вкарам докрай напъвайки само отдолу. Латите щръкват и ми се струва че могат да прокъсат платното и за да вкарам мачтата до края трябва с ръце да хвана горния и край и платното и да насочвам. Така обаче платното се нагърчва неприятно и ми се струва че не правя нещата както трябва. На малкото ми 5.5 квадрата се справям много лесно сам, но може би поради това,че профила му е по - прав мачтата не се огъва толкова и затова влиза по-лесно.
|
|
|
|
Fanatic Shark 130 6.6 О2 5.5 Free Wing
|
|
|
nikyzlatanov
Духовит
Публикации: 151
Never Underestimate An Old Man With A Windsurf
|
|
« Отговор #5 -: 27.08.2016 21:24 » |
|
Трябва да набереш малко платното , за да влезе топа и после го натягаш отдолу. Не мисля, че имаш някакъв проблем реално...
|
|
|
|
Gaastra Vapor 9.4 Gaastra Vapor 8.6 Gaastra Vapor 7.1 Gaastra Vapor 5.5 Drops Kranz 85(135) Tabou Manta 68(100)
|
|
|
Юли
|
|
« Отговор #6 -: 29.08.2016 09:47 » |
|
Платното работи и с двата вида мачти, никак не е претенциозно. И в двата случая заради извивката на платното ще стигнеш до момент в който правата мачта ще опре някъде. За да "мине" трябва да събереш двата края на отвора за гика и така джоба на платното става право, съответно мачтата минава по-лесно. Не се притеснявай за намачкването. О2 е фрирайд платно с много голям диапазон и се ригва със сериозен туист. За да работи оптимално, трябва да опънеш много добре отдолу така, че да провисне туиста поне до 4-та лата. Така мачтата се огъва повече и се отделя от латите.
|
|
|
|
Аз съм легенда Sails: LoftSails PureLip 4.2, 4.5, Oxygen 6.3 Boards: Exocet U-Surf 76, Goya Proton 96 Kites: DaSilva Vibe 3.0, HB Legion 5.0, 6.0, 7.0, 9.0 Wing: KT 105L, KT 3.0, 4.0, 5.0, LoftSails 6.0
|
|
|
Юли
|
|
« Отговор #7 -: 29.08.2016 09:49 » |
|
Ето така изглежда добре ригнат Лофт
|
|
|
|
Аз съм легенда Sails: LoftSails PureLip 4.2, 4.5, Oxygen 6.3 Boards: Exocet U-Surf 76, Goya Proton 96 Kites: DaSilva Vibe 3.0, HB Legion 5.0, 6.0, 7.0, 9.0 Wing: KT 105L, KT 3.0, 4.0, 5.0, LoftSails 6.0
|
|
|
Shaka
|
|
« Отговор #8 -: 30.08.2016 17:24 » |
|
Ето така изглежда добре ригнат Лофт
За по-силен вятър , щото за по-слаб бих го отпуснал малко ....
|
|
|
|
|
|
|
lubo
|
|
« Отговор #9 -: 07.09.2016 15:44 » |
|
Карам О2 пети сезон с сдм мачта,без никакви проблеми,е днес го оставих за ремонт на скъсанджоб на първа лата(може би точно заради сдм,но все пак след пет години)тази година го карах и с рдм,ами по-хубаво си е
|
|
|
|
bords:Naish 75l, RRD 85l,Lorch 105l,AHD 130l. sails: Lip Wave 4,2m2,NeilPride Alpha 4,7m2,Loft O2 5,3m2,,Loft Lip Wave 6,2m2,Loft O2 7,4m2
|
|
|
|