Привет!
Аз не съм ходил в Хургада, но често ходя в Египет!
Относно сигурността, според мен нямате проблем, всички курорти се пазят и има КППта на влизане в тях, така че не се чудете, като проверяват всичко. Ако не се движите в контролираната им територия, просто гледайте да не парадирате с дрехи, телефони и пр. и е добре да не мязате на заблудени туристи с шарени дрехи и фотоапарати
Не знам колко сте пътували в подобни държави, но таксиджиите ще ви "посрещнат" доста оживено още на летището и ще са много настоятелни! Освен това, половината от тях не са официални таксиджии, ами си бачкат на частно. Официалните египетски таксита са с ОРАНЖЕВА лента отгоре на регистрационния номер, докато частните коли са със синя. Естествено, препоръчвам ви да си изберете истинско такси и освен това е добре да си спазарите цената от самото начало - ако ли не, ще ви въртят на малкия си пръст.
Иначе, можете да си пътувате с кола до Истанбул, да я оставите там на паркинг и да си хванете самолета без усложнения - единственото условие е да имате двупосочни билети.
Личното ми мнение е, че всички подобни курорти в Египет са супер скучни и изкуствени, пълна бутафория, построена за средния руски турист - цял ден измежду гипсокартон, фонтанчета и магазини с ментета, а вечер шоу програми и бели денсинг
Египет е уникална държава, но извън тези курортчета!
За карането не мога да коментирам, защото не съм карал там, но след като няма вълни, няма и да карам