21.11.2024 14:22
Новини: Sunny eXtreme е официалният вносител за България на кайт оборудване DaSilva, HB SurfKite, Peter Lynn (PLKB).

Windyweek - точни прогнози за вятъра Anemometers - Sunny eXtreme windsurf lessons

Уиндсърф, кайт, сноуборд, екстремни спортове

Страници: 1   Най-долу
Печат
Автор Тема: Съвети за Хургада  (Прочетена 4986 пъти)
Sunny
Администратор
Публикации: 6442

« -: 29.10.2016 12:16 »

Декември ще ходим в Хугада Yes и в тази връзка искам да питам, ако някой е ходил да даде съвети. Каквото и да е ще ни е от полза. Ще летим от Истанбул и първия проблем в който опряхме, че не можем да влезем с колата и да излетим без колата...има начин, но е сложна процедура и решихме да ходим с автобус. Втория проблем е връзката от автогарата с аерогара S. Gokcen, някой знае ли дали метрото стига директно до там или изобщо някаква връзка между 2-те.
За Хургада също всякакви съвети приемаме OK

Windsurf: 3.7 Loft PureLip, 4.2 Loft PureLip, 4.7 Loft 4Wave, 5.7 Loft 4Wave | Exocet Usurf 76L, Exocet Cross 94L
Kites: Liquid Force P1 4.0, WoW 5.0, 6.0, 8.0, NV 10.5, Board Liquid Force Bliss 129cm
svetlio/
Полъх
*
Публикации: 79

« Отговор #1 -: 29.10.2016 14:40 »

Да не забравите бронежилетките, а освен неопрен Съни трябва да кара с хиджаб :D
Ljubo
Полъх
*
Публикации: 46

« Отговор #2 -: 29.10.2016 21:17 »

Само не ходете с Алфатур щото са измамници показаха ни стаите от хотел 3 звезди ,а като отидохме там ни сложиха в една пристройка към него и ни казаха ,че ако искаме стаите плюс 15 долара на човек на ден,кофти номер Smile..... и не знам дали не е опасно там сега ,когато ходихме от Хургада до пирамидите рейсовете ни ги конвоираха военни отпред и отзад
Sunny
Администратор

« Отговор #3 -: 30.10.2016 11:43 »

Да не забравите бронежилетките, а освен неопрен Съни трябва да кара с хиджаб :D
Имам боне:-)

Windsurf: 3.7 Loft PureLip, 4.2 Loft PureLip, 4.7 Loft 4Wave, 5.7 Loft 4Wave | Exocet Usurf 76L, Exocet Cross 94L
Kites: Liquid Force P1 4.0, WoW 5.0, 6.0, 8.0, NV 10.5, Board Liquid Force Bliss 129cm
Sunny
Администратор

« Отговор #4 -: 30.10.2016 11:45 »

Само не ходете с Алфатур щото са измамници показаха ни стаите от хотел 3 звезди ,а като отидохме там ни сложиха в една пристройка към него и ни казаха ,че ако искаме стаите плюс 15 долара на човек на ден,кофти номер Smile..... и не знам дали не е опасно там сега ,когато ходихме от Хургада до пирамидите рейсовете ни ги конвоираха военни отпред и отзад
Ние сами си го организирахме и мисля само да караме или да се гмуркаме, без екскурзии. Обаче хотела не ни предлага трансфер и малко ме е страх с тия таксита, че не знам къде ще ни откарат...

windprayer
Вятърничав
Публикации: 271

www.vpsnowboards.com

« Отговор #5 -: 30.10.2016 13:14 »

Привет!
Аз не съм ходил в Хургада, но често ходя в Египет!
Относно сигурността, според мен нямате проблем, всички курорти се пазят и има КППта на влизане в тях, така че не се чудете, като проверяват всичко. Ако не се движите в контролираната им територия, просто гледайте да не парадирате с дрехи, телефони и пр. и е добре да не мязате на заблудени туристи с шарени дрехи и фотоапарати Smile
Не знам колко сте пътували в подобни държави, но таксиджиите ще ви "посрещнат" доста оживено още на летището и ще са много настоятелни! Освен това, половината от тях не са официални таксиджии, ами си бачкат на частно. Официалните египетски таксита са с ОРАНЖЕВА лента отгоре на регистрационния номер, докато частните коли са със синя. Естествено, препоръчвам ви да си изберете истинско такси и освен това е добре да си спазарите цената от самото начало - ако ли не, ще ви въртят на малкия си пръст.
Иначе, можете да си пътувате с кола до Истанбул, да я оставите там на паркинг и да си хванете самолета без усложнения - единственото условие е да имате двупосочни билети.
Личното ми мнение е, че всички подобни курорти в Египет са супер скучни и изкуствени, пълна бутафория, построена за средния руски турист - цял ден измежду гипсокартон, фонтанчета и магазини с ментета, а вечер шоу програми и бели денсинг Smile Египет е уникална държава, но извън тези курортчета!
За карането не мога да коментирам, защото не съм карал там, но след като няма вълни, няма и да карам  :О:
Sunny
Администратор

« Отговор #6 -: 31.10.2016 10:54 »

windprayer мерси много, ще имаме предвид какво си писал OK Drinks

Aivan
Полъх
*
Публикации: 67

www.windyweek.com

« Отговор #7 -: 18.11.2016 14:05 »

Със съвет не мога да помогна, но с прогнози ще се опитам: :D

El Gouna (Kiteboarding Club), Hurghada
Hurghada (Paradise Kitesurf)

Има и още няколко спота околко Хургада, можете и тях да погледнете.

Прогнозите за Египет са само дългосрочни, но предполагам те ще ви интересуват повече.
Страници: 1   Най-горе
Печат
Отиди в: