21.11.2024 22:05
Новини: Sunny eXtreme е официалният вносител за България на уиндсърф и уинг оборудване на фирмите: LoftSails, Exocet, F2 Windsurfing, Lorch, GUL, Ascan, Unifiber, Zeeko, HB, Reptile, MFC, Goya и Quatro. Продуктите може да видите в нашият Online магазин.

Windyweek - точни прогнози за вятъра Anemometers - Sunny eXtreme windsurf lessons

Уиндсърф, кайт, сноуборд, екстремни спортове

Страници: 1 2 3 »   Най-долу
Печат
Автор Тема: Положение на сърфа върху багажника?  (Прочетена 21543 пъти)
dr bre
Вятърничав
Публикации: 205

« -: 23.08.2006 16:48 »

Според вас какво трябва да е положението на сърфа върху покрива на колата? Виждал съм всякакви варианти на поставяне - с носа напред и назад и съответно нагоре и надолу и за всяка от позициите има някаква логика. На мен най-логично ми се струва (а и най-често го наблюдавам) сърфа да е с носа напред и надолу.
Sunny
Администратор
Публикации: 6442

« Отговор #1 -: 23.08.2006 17:31 »

Точно това е правилното положение - с носа напред и надолу.

Windsurf: 3.7 Loft PureLip, 4.2 Loft PureLip, 4.7 Loft 4Wave, 5.7 Loft 4Wave | Exocet Usurf 76L, Exocet Cross 94L
Kites: Liquid Force P1 4.0, WoW 5.0, 6.0, 8.0, NV 10.5, Board Liquid Force Bliss 129cm
valko_extreme
Духовит
**
Публикации: 127

« Отговор #2 -: 23.08.2006 20:37 »

Зависи дали искаш да караш бързо тогава с носа назад и нагоре като крило да натиска задницата и да си стабилен на пътя  OK  : x :  :p

Повелителя на Костурите
dr bre
Вятърничав

« Отговор #3 -: 23.08.2006 20:46 »

Според мен така натиска отива върху покрива на колата, а не върху задницата. Онзи ден гледах едно филмче с майстори и единия си беше натоварил сърфа с носа назад и надолу, а другия назад и нагоре, та тогава се замислих по този въпрос с позицията. Иначе аз винаги слагам с нос напред и надолу.
marino
Буревестник
Публикации: 805

« Отговор #4 -: 24.08.2006 11:26 »

По принцип си мисля,че правилно е с носа напред и на долу.За това и калъфите от долу са светлоотразителни.Но аз го возя с носа назад и на горе защото иначе не ми се отваря багажника. Drinks

РЕМОНТ НА УИНДСЪРФ И КАЙТ ОБОРУДВАНЕ. адрес:София,Кокаляне,ул.Александър Генков №8 , тел:0888200617
ivorpetkov
Вятърничав
Публикации: 294

« Отговор #5 -: 24.08.2006 13:20 »

Носа напред и надолу - така и ми харесва най-много.

Между другото при висока скорост  (130-140 по магистрала) ми вдига разхода с минимум 2 литра.
При ниска скорост (70-90 по обикновен път ) май не се завишава много.
При вас как е?
А и се чудя доколко е разумно да се бърза - най-много съм вдигал 160 с неприятното чувство дали няма да отлети.

Sails:     5.3 Loft O2
            6.0 Gaastra Matrix
            4.2 Loft Lip Wave
Board:   Tabou Rocket 115 l
Weight: 73 kg
karata
Вятърничав
Публикации: 223

« Отговор #6 -: 24.08.2006 13:39 »

и аз така си возя "тарабата"
определено при скорости над 100 км/ч имам завишение на разхода
но ако вятърът е попътен - ??????
да вземем да риговаме , по едно платно на покрива и "Корабът с алените платна" пристига Very Happy  Very Happy  Very Happy
хихихихих
между другото една вечер ми се "наложи"да следвам мой приятел с три дъски върху покрива , няколко платна , кайтове и т.н. изобщо половин метър багажник , и "прелетяхме"от Одрин до Кабатепе за няма 2часа !!! бррррррр
като сметнах разхода тогава - имах 1/2 литър над разхода празен ????
но духаше само зад нас
и пак се сещам за платната  Shocked  Shocked
Mod_One
eXtreme iNside
Публикации: 1681

« Отговор #7 -: 24.08.2006 15:22 »

Мисля, че на тези може да им се вярва ... щото шведките, нали така ...

Wink

\\\ | ///
               \\ - -  //
               ( @ @ )
 -------o00o-(_)-o00o-------
F..k the Cola, F..k the pizza, All we need is Slivovitza
dr bre
Вятърничав

« Отговор #8 -: 24.08.2006 15:45 »

Щом шведките, тя работата ясна! А по въпроса за скоростите - миналото лято на магистрала Тракия ме изпревари едно БМВ с около 150, платното не беше в риг-баг и се беше сгънало настрани като сламка, а като се разминаваме с тирове нали знаете какво става на покрива, та си мисля ако не е много здраво закрепен багажника - не ми се мисли! Very sad
emo
Отнесен от вихъра
Публикации: 382

« Отговор #9 -: 25.08.2006 13:59 »

с носа напред и надолу си се кара екстра с 190-200 Very Happy
LamiataSpaska
Полъх
*
Публикации: 51

« Отговор #10 -: 28.08.2006 22:10 »

Цитат на: "dr bre"
Щом шведките, тя работата ясна! А по въпроса за скоростите - миналото лято на магистрала Тракия ме изпревари едно БМВ с около 150, платното не беше в риг-баг и се беше сгънало настрани като сламка, а като се разминаваме с тирове нали знаете какво става на покрива, та си мисля ако не е много здраво закрепен багажника - не ми се мисли! Very sad

Аз от личен опит ... 190 с един борд на покрива без кълъф. С носа на пред и надолу разбира се! Малко вибрира, ама се ядва. И с БМВ, иначе не става  !! !

А за тоя с това платно направо ми е мъчно. Често и аз виждам да пристягат голи платна по покривите и се чудят после защо се късат...
rumba.racing
Буревестник
Публикации: 799

« Отговор #11 -: 29.08.2006 00:29 »

Аз я карам с носа на зад и на горе. :/  :/  :/ Никакав допълнителен разход на гориво а и добре влиза в завоите. Wink  Wink  Wink
Понякога я забравям. OK  OK  OK
Mladen
Полъх
*
Публикации: 62

« Отговор #12 -: 18.06.2007 20:18 »

Помня , че някъде във форума имаше подобно питане , но при мен проблема е още по - голям . Трябва ми багажник за Рено Туинго и най-лошото е , че ми казаха , че багажника е специално само за този модел и , че универсален тип не стават . Спешно е иначе няма  Yeee и ще се радвам , ако някой ми помогне с информация или идея . Чао .

Ако работата ти пречи на удоволствията / сърфа , ...... и ...... / - зарежи я !!!
dr bre
Вятърничав

« Отговор #13 -: 18.06.2007 22:12 »

Виж този линк.
http://www.thule.com/Thule/Iframe.aspx?id=2535
Mladen
Полъх
*
Публикации: 62

« Отговор #14 -: 23.06.2007 09:29 »

Имат модел за Туинго . Къде и как може да се купи или поръча . Чао

Ако работата ти пречи на удоволствията / сърфа , ...... и ...... / - зарежи я !!!
Страници: 1 2 3 »   Най-горе
Печат
Отиди в: