Дойде време да споделя впечатления от теста и работата на модел 2020. Малко закъснях, но сега се отвори възможност за тестове.
Вчера, 08.05. на Дъбника супер ден !
Вятър 5-6м.с., на поривите не повече от 7, слънце и само 2 сърфа.
Дъска 138л., ширина 80см, Exoset XMove, аз съм 90кг., платна 6.8 и 7.8
1.
С платно 6.8 плажен старт и веднага се ускорява. На всеки порив дъската излиза на глисаж. Изключително лесно управление, не товари краката, за спинаут изобщо не става дума-няма !!!
Изисква по-изправена позиция, мачтата малко по-назад, лапичките също по-назад, краката са почти в налъмите, което е голям +, малко ускорение и си в тях! И това на слаб вятър! Дъската с тази финка е стабилна в поворотите и вече има още по-остър курс при качване.
2.Платно 7.8. Е, няма такова нещо! Дъската се изстрелва плавно, няма сътресения при поривите, управлението през краката е стабилно, но изисква прецизност! Не търпи силови изяви!Само меки и леки натиски! Няма залепване на дъската. Изключително приятно глисиране! Чопа, на Дъбника се знае какъв е, се обработва без никакви сътресения, дъската просто го яде като гладно куче!
Изключително съм доволен от тази финка!
Чакам подходящо време за да пробвам и модел 2019+ с другат ми дъска 118л., 75см. ш., за което ще докладвам незабавно!
Така, на 5 и 6 05. бях на Градина и на още по-слаб вятър, с това чудо , в режим на водоизместване , стил "разходка с лодка" се добрах до средата на залива и обратно. След това забодох една Race MFC 48sm. и ..... само клатушкане. Почти никакво движение !
За сега толкова !
Няма да влизам в подробности и дискусии относно хидродинамичните характеристики на изделието, само ще кажа , че е отлично сметнато !
Благодаря, Степан!