01.11.2024 08:40
Новини: Sunny eXtreme е официалният вносител за България на кайт оборудване DaSilva, HB SurfKite, Peter Lynn (PLKB).

Windyweek - точни прогнози за вятъра Anemometers - Sunny eXtreme windsurf lessons

Уиндсърф, кайт, сноуборд, екстремни спортове

Страници: 1   Най-долу
Печат
Автор Тема: Финки. По висок клас.  (Прочетена 2107 пъти)
glum
Полъх
*
Публикации: 91

« -: 05.06.2018 11:28 »

Здравейте.
Колебаех се дали да не пусна темата в раздел Борса, но все пак търся първо съвет а след това и финки.
Та въпроса ми е: има ли някой опит и би ли го споделил за финки от по-висок клас от нормално продаваните с дъските. Целта е при по-близо до слалом или рейс каране да се постигне по-ранно тръгване на глисаж , по-висока скорост и по-добра управляемост и стабилност. Интересуват ме конкретните марки финки и техните модели. А ако има и някой да предложи такава финка ме интересуват 6-8 бр различни размери и боксове.
Юли
Администратор
Публикации: 5493

The idea is to die young as late as possible

« Отговор #1 -: 05.06.2018 20:15 »

В последно време, част от производителите на дъски започнаха да слагат по-добри финки към продуктите си. Разбира се не става въпрос за ръчно направени или карбонови, но са достатъчно добри за да извлечеш оптималното от оборудването. Рейс или слалом финките са по-прави от "стандартните", които се продават с дъските (обикновено фрирайд), различават се и по твърдост.
Хубави финки на нашият пазар има от следните производители:
MFC (Maui Fin Company), Select и евентуално Дебюше.

В магазина имаме финки на MFC, ако имаш път натам, мога да ти ги покажа.

Аз съм легенда :D

Sails: LoftSails PureLip 4.2, 4.5, Oxygen 6.3
Boards: Exocet U-Surf 76, Goya Proton 96
Kites: DaSilva Vibe 3.0, HB Legion 5.0, 6.0, 7.0, 9.0
Wing: KT 105L, KT 3.0, 4.0, 5.0, LoftSails 6.0
glum
Полъх
*
Публикации: 91

« Отговор #2 -: 06.06.2018 13:21 »

Благодаря за отговора Юли. Интересувам се точно от карбонови и то възможно по-добри. Мога да изброя и компании, но няма да го правя за да не е реклама. Финките на Select, карбоновите,  не оправдават очакванията ми според опита ми. Карал съм V-MAX с 142 литра Lorch sl 142 литра и не е много по-добра от стандартната. Да съгласен съм че Лорча не е рейс дъска, а фрирайд, но може да се изтиска и още от него, особенно на слаб вятър. С Футурата същата работа, стандартната G-10 финка е доста добра и с Select V-MAX e още по-малка разликата. Въпросната Футура все пак има някакви рейс претенции. А при една JP x-cite ride пробвах MFC финка и се чувства значително подобрение въпреки че не беше карбонова, а и стандартната JP финка според мен е боклук. Съгласен съм че до тук изброените дъски не са слалом и има значение и с какъв риг се кара и как се кара, но съм на етап да не съм доволен от финките си и пробваните до сега с едно изключение. Познат ми даде за малко една z-fin и все едно дъската стана друга (Лорча). Имам и едно RRD 135l V2 и то е скопено, но по моя вина с една DRAKE финка. Така че търся мнения и бюджетни алтернативи за качествени финки.

p.s.  Като го сметна че ми трябват поне по две на дъска и ми се реве :D
Shaka
Отнесен от вихъра
Публикации: 393

« Отговор #3 -: 06.06.2018 17:18 »

.... бюджетни алтернативи за качествени финки ...
Колега, това си е оксиморон ...  (:-pp)

Всяко място отдалечено от морето е провинция... (Хемингуей)
नमस्ते
Юли
Администратор
Публикации: 5493

The idea is to die young as late as possible

« Отговор #4 -: 06.06.2018 17:59 »

p.s.  Като го сметна че ми трябват поне по две на дъска и ми се реве :D
Мда... :D
В такъв случай обърни внимание и на Black Project, могат да бъдат внесени. На слаломната ми дъска сега съм с MFC, а най-добри резултати преди това постигнах с ръчно дооформена Drake. Доста си поиграх и всичко беше наред, освен досадното свирене типично за марката.
Не ми е проблем и мога да ти дам някоя финка за проба.

Аз съм легенда :D

Sails: LoftSails PureLip 4.2, 4.5, Oxygen 6.3
Boards: Exocet U-Surf 76, Goya Proton 96
Kites: DaSilva Vibe 3.0, HB Legion 5.0, 6.0, 7.0, 9.0
Wing: KT 105L, KT 3.0, 4.0, 5.0, LoftSails 6.0
Страници: 1   Най-горе
Печат
Отиди в: