Благодаря за отговора Юли. Интересувам се точно от карбонови и то възможно по-добри. Мога да изброя и компании, но няма да го правя за да не е реклама. Финките на Select, карбоновите, не оправдават очакванията ми според опита ми. Карал съм V-MAX с 142 литра Lorch sl 142 литра и не е много по-добра от стандартната. Да съгласен съм че Лорча не е рейс дъска, а фрирайд, но може да се изтиска и още от него, особенно на слаб вятър. С Футурата същата работа, стандартната G-10 финка е доста добра и с Select V-MAX e още по-малка разликата. Въпросната Футура все пак има някакви рейс претенции. А при една JP x-cite ride пробвах MFC финка и се чувства значително подобрение въпреки че не беше карбонова, а и стандартната JP финка според мен е боклук. Съгласен съм че до тук изброените дъски не са слалом и има значение и с какъв риг се кара и как се кара, но съм на етап да не съм доволен от финките си и пробваните до сега с едно изключение. Познат ми даде за малко една z-fin и все едно дъската стана друга (Лорча). Имам и едно RRD 135l V2 и то е скопено, но по моя вина с една DRAKE финка. Така че търся мнения и бюджетни алтернативи за качествени финки.
p.s. Като го сметна че ми трябват поне по две на дъска и ми се реве