02.11.2024 08:24
Новини: За зимата предлагаме екипировка за сноуборд и ски на фирмите: Lorch, Alpine Pro, Hannah, Relax, Bars, Regatta, Orange и F2 / Ftwo.

Windyweek - точни прогнози за вятъра Anemometers - Sunny eXtreme windsurf lessons

Уиндсърф, кайт, сноуборд, екстремни спортове

Страници: 1 2 »   Най-долу
Печат
Автор Тема: СИ на морето  (Прочетена 6482 пъти)
dee
Буревестник
Публикации: 706

www.archstudioperfect.com

« -: 13.08.2019 22:24 »

Малко по-силен вятър първите два дена от така наречената работна седмица. Не съм забелязала някой да работи, но за сметка на това вчера със средно-голям материал в Бургас, днес със средно-малък на Вромос. Обаче се е натрупала умора, хората са станали средно-раздразнителни (включително и аз). В тази връзка възнамерявам за ден два малко да мирясам. Евентуално и да поработя. Вие как я карате?

RRD Freestyle Wave 90
Exocet SL 71 - 118l
Search 4,2
Force 5,3
Fusion 6,1
Ride 7
Юли
Администратор
Публикации: 5493

The idea is to die young as late as possible

« Отговор #1 -: 14.08.2019 08:20 »

Като гледам и в края на неработната седмица пак има вятър по морето :D. В Гърция и Турция мелтема направо ни отнесе два дни, днес май ще е по-кротко...

Аз съм легенда :D

Sails: LoftSails PureLip 4.2, 4.5, Oxygen 6.3
Boards: Exocet U-Surf 76, Goya Proton 96
Kites: DaSilva Vibe 3.0, HB Legion 5.0, 6.0, 7.0, 9.0
Wing: KT 105L, KT 3.0, 4.0, 5.0, LoftSails 6.0
dee
Буревестник

« Отговор #2 -: 17.11.2019 23:02 »

Днес духна, но твърде за малко, твърде недостатъчно. Аз си точех зъбите от няколко дена вече, но бях обещала на Калина лазаня и не исках да отлагам. Викам си - нищо, ще сложа лазанята и беж към морето - той милото ще я опече.
Уви, вятърът умря точно когато бях ригнала и облякла неопрена. Влязох все пак - три влизания в налъмите, колкото да ми се докара още повече.
Калина ми каза преди няколко седмици: “Мамо, стига си пекла разни работи, само да се правиш на истинска майка!”
Тогава бях шокирана. Сега си мисля, че това дете ще вземе да излезе право...
Животът ми е турски сериал!

RRD Freestyle Wave 90
Exocet SL 71 - 118l
Search 4,2
Force 5,3
Fusion 6,1
Ride 7
Sunny
Администратор
Публикации: 6442

« Отговор #3 -: 18.11.2019 12:52 »

dee, да ти кажа по-добре 3 тегела в налъмите, отколкото нито 1 Wink Най-гадното е да си облечеш неопрена, да ригнеш...и вятърът да спре. А относно лазанята...нашето дете точно така се научи да си готви само :D

Windsurf: 3.7 Loft PureLip, 4.2 Loft PureLip, 4.7 Loft 4Wave, 5.7 Loft 4Wave | Exocet Usurf 76L, Exocet Cross 94L
Kites: Liquid Force P1 4.0, WoW 5.0, 6.0, 8.0, NV 10.5, Board Liquid Force Bliss 129cm
dee
Буревестник

« Отговор #4 -: 18.11.2019 17:58 »

Ех, Съни, сега прочетох - то и вашият живот бил турски сериал, но от по-приключенските - по-малко драма, повече екшън.  Smile Кулинарният съвет е добър. Тя Калина вече помага в кухнята, но батко и все още го уча как да си намаже филия... taz
Стискам палци да има още сезон, че иначе - ще намразя лазанята! magic

RRD Freestyle Wave 90
Exocet SL 71 - 118l
Search 4,2
Force 5,3
Fusion 6,1
Ride 7
dee
Буревестник

« Отговор #5 -: 20.11.2019 20:26 »

Е, днес вече беше добре! Искам да кажа, ако беше средата на лятото, такова каране изобщо нямаше да го споменавам, но месец преди началото на зимата, всяко каране е велико! Аз докато чаках на Кариби някой да дойде да караме и от стоенето на едно място, малко ми стана студено и се почувствах зле. Помислих си (отново), че се разболявам, обаче си казах, поне да се накарам първо. И така около час вътре пак нещо ми беше лошо, обаче после ми мина. Вятърът в началото не беше убедителен, но после подсили и тогава вече съвсем се оправих Smile. Абе макар и с голямото оборудване и в разбъркана вълна - откарах си. Сега дори и наистина да се разболея, вече мога да закрия сезона спокойно.
Интересен факт - водата в момента е към 17 градуса. Толкова е била тази година по средата на май.
Вкусен факт - във водата видях че подскача риба. Съответно като се прибирах минах през пазара - наистина е излязла прясна рибка  - имаше черноморски чернокоп, зарган и още някаква, която не запомних.
Животът ми е блаженство!  :D

RRD Freestyle Wave 90
Exocet SL 71 - 118l
Search 4,2
Force 5,3
Fusion 6,1
Ride 7
Юли
Администратор
Публикации: 5493

The idea is to die young as late as possible

« Отговор #6 -: 22.11.2019 09:14 »

Колко малко му трябва на човек :D :D :D

Аз съм легенда :D

Sails: LoftSails PureLip 4.2, 4.5, Oxygen 6.3
Boards: Exocet U-Surf 76, Goya Proton 96
Kites: DaSilva Vibe 3.0, HB Legion 5.0, 6.0, 7.0, 9.0
Wing: KT 105L, KT 3.0, 4.0, 5.0, LoftSails 6.0
dee
Буревестник

« Отговор #7 -: 22.11.2019 19:24 »

Днес от сутринта събирам група за Вромос в Месинджър. Да се направи група в месинджър е лесно. Да се закара група на Вромос се оказа по-трудно. Кой с уважителна причина, кой - не дотам, оказа се, че желаещи няма. Перо влезе да кара пред клуба и макар, че яде известно количество шамари в прибоя, покара момчето - излезе доволен. Аз пих кафе на Кариби гледах жално и по едно време пораженчески тръгнах да се прибирам. Тогава на паркинга срещнах Дидо. Каза - на Вромос - много яко и има хора. Беше два часа, отчаяно от моя страна, но натоварих и тръгнах. Направих няколко тигела, но вътре беше трудно - поривисто и с големи вълни. На влизане видях онова нещо наречено Рифа - появи ми се супер неочаквано и страховито. Като откровение свише - да ме прощават набожните за сравнението. Знаех, че има риф там някъде, но в този формат не го бях виждала. Излязох криво - ляво и питам Вальо за въпросната пералня. Той вика: А да - рифа. Ние заради него влизаме от тука. Викам: За да го избегнете ли? Той: не, за да стигнем до него.
Групата (на Вромос, не тази от Месинджър) тръгна да разригва. Така направих и аз.
Но като цяло, вътре положението изискваше умения. Аз за съжаление, нямах достатъчно време да посвикна и да почуствам комфорт.
Пак не съм готова да закривам сезона!  taz

RRD Freestyle Wave 90
Exocet SL 71 - 118l
Search 4,2
Force 5,3
Fusion 6,1
Ride 7
dee
Буревестник

« Отговор #8 -: 22.11.2019 19:31 »

Пред сърф клуба караха и няколко кайта. Впечатляващо да ги наблюдава човек как карат в прибоя наистина!  Големите кални шамари ги взимаха на шега.

RRD Freestyle Wave 90
Exocet SL 71 - 118l
Search 4,2
Force 5,3
Fusion 6,1
Ride 7
stef
Полъх
*
Публикации: 33

« Отговор #9 -: 23.11.2019 19:28 »

Днес от сутринта събирам група за Вромос в Месинджър. Да се направи група в месинджър е лесно. Да се закара група на Вромос се оказа по-трудно. Кой с уважителна причина, кой - не дотам, оказа се, че желаещи няма. Перо влезе да кара пред клуба и макар, че яде известно количество шамари в прибоя, покара момчето - излезе доволен. Аз пих кафе на Кариби гледах жално и по едно време пораженчески тръгнах да се прибирам. Тогава на паркинга срещнах Дидо. Каза - на Вромос - много яко и има хора. Беше два часа, отчаяно от моя страна, но натоварих и тръгнах. Направих няколко тигела, но вътре беше трудно - поривисто и с големи вълни. На влизане видях онова нещо наречено Рифа - появи ми се супер неочаквано и страховито. Като откровение свише - да ме прощават набожните за сравнението. Знаех, че има риф там някъде, но в този формат не го бях виждала. Излязох криво - ляво и питам Вальо за въпросната пералня. Той вика: А да - рифа. Ние заради него влизаме от тука. Викам: За да го избегнете ли? Той: не, за да стигнем до него.
Групата (на Вромос, не тази от Месинджър) тръгна да разригва. Така направих и аз.
Но като цяло, вътре положението изискваше умения. Аз за съжаление, нямах достатъчно време да посвикна и да почуствам комфорт.
Пак не съм готова да закривам сезона!  taz
stef
Полъх
*

« Отговор #10 -: 23.11.2019 19:43 »

Мдаааа на рифа беше супер, но на моменти като се засилиш по тези планини с фойла, скоростта и мощта направо ме плашеха! Паднах на една вълна и следващата (хубаво, че са през десетина секунди, та да се подготвя) ме центрофугира та свят ми се зави! Супер ден!
dee
Буревестник

« Отговор #11 -: 24.11.2019 12:52 »

stef, добре, че сподели - аз се чудех дали не съм се уплашила от нещо въображаемо.  Brrrr
Риф значи ... Лятото определено не изглежда по същия начин.

RRD Freestyle Wave 90
Exocet SL 71 - 118l
Search 4,2
Force 5,3
Fusion 6,1
Ride 7
stef
Полъх
*

« Отговор #12 -: 24.11.2019 14:11 »

Риф не мога да кажа има ли, по-скоро го казваме, като мястото, където вълните тръгват да се разбиват!
Sunny
Администратор
Публикации: 6442

« Отговор #13 -: 24.11.2019 14:56 »

dee, да ти кажа, само това, че влизаш по това време на годината и в тези условия те прави герой. Вълните на нашето море, особено за сърф са си предизвикателство и шапка ти свалям, че влизаш в тях.  \0// \0// \0//

Windsurf: 3.7 Loft PureLip, 4.2 Loft PureLip, 4.7 Loft 4Wave, 5.7 Loft 4Wave | Exocet Usurf 76L, Exocet Cross 94L
Kites: Liquid Force P1 4.0, WoW 5.0, 6.0, 8.0, NV 10.5, Board Liquid Force Bliss 129cm
dee
Буревестник

« Отговор #14 -: 27.11.2019 08:26 »

Съни, ужасно си мила!
В понеделник бях седнала да работя! ... когато някой от групата в Месинджър писа, че отива да кара. Аз реших, че като създател на групата нося отговорност и трябва да отида. Писах, че ще отида, но опитах да си довърша започнатото. Уви, групата продължи да ме пришпорва. Отидох пред клуба - стана ясно , че ще се кара отпред. Ригнах петица - повече от солидарност, отколкото от желание. След малко вятърът усили, разбрах че вече е за четворки. Прибоят, разбира се! Духаше от СИ. Прибоят въртеше и влачеше във всички посоки. Отне време дори да пробвам да тръгна. Хубавото е, че морето се беше изтеглило някак навътре и когато ме събаряха вълните, не беше прекалено дълбоко. Опитах няколко пъти - не ми стигна хъс, умения и късмет. Момчетата си откараха. На здрачаване, когато корабите и на Кариби светнаха лампи - още имаше някой да джитка вътре.
Искам да кажа - внимавайте, като правите групи в Месинджър!  (:-pp)

RRD Freestyle Wave 90
Exocet SL 71 - 118l
Search 4,2
Force 5,3
Fusion 6,1
Ride 7
Страници: 1 2 »   Най-горе
Печат
Отиди в: