Първи и втори впечатления от новата надуваема уиндсърф / уинг фойл дъска на Unifiber.
За разлика от обикновените надуваеми дъски, които едва достигат до налягане 15psi, тази може да се надува до 20psi. Благодарение на това и карбоновата планка от долната страна, "дъската" се държи изключително стабилно. Със стандартен размер от 183/76см в надуто състояние тя е по-малка от повечето композитни дъски и има значително повече водоизместимост.
Tествах само с уиндсърф конфигурация. Ползвах крило HB 1650см2 и платно Loftsails 4Wave 5.4, че най-много подхождаше на цвета ѝ
Първият ден се борих около час. 20 минути не знаех на кой свят съм
, после вече започнах да правя някакви тигели, като имах за цел само да я държа във водата. Към края на часа успявах да правя някакви жабки без да падам (много), че някой и друг метър над водата съвсем, като протата
.
Ден по-късно направих още един опит, този път на Дъбник. ГоУема борба беше! Реших, че първият път е бил късмета на начинаещия и, че трябва още мноооого вода да изпия, докато я прокарам. Вече бях достигнал лимита си и нивото на язовира беше паднало порядъчно след моята намеса, когато Галин забеляза, че прецизно съм успял да монтирам предното крило от ДРУГАТА страна на фюзелажа (майстор съм явно) и то натиска конструкцията надолу
. Сложих го както трябва и... го подкарах.
Значи, ако вземете да си монтирате нещата както трябва са нужни около 3 часа за да се тръгне криво-ляво. Имайки се предвид, че Дъбник не е най-подходящото място за учене и гледането на учебни филмчета не е най-силната ми страна, ДОВОЛЕН съм