22.11.2024 12:06
Новини: Посетете нашият Online магазин, където можете да видите продуктите които продаваме, както и да си ги поръчате през Интернет.

Windyweek - точни прогнози за вятъра Anemometers - Sunny eXtreme windsurf lessons

Уиндсърф, кайт, сноуборд, екстремни спортове

Страници: « 1 2   Най-долу
Печат
Автор Тема: Да поговорим за травми и възстановяване след това, как?!  (Прочетена 13560 пъти)
Mod_One
eXtreme iNside
Публикации: 1681

« Отговор #15 -: 05.08.2010 18:23 »

... просто сякаш ми се схващат ръцете (най-вече лявата). Силна болка. Толкова боли, че ръката остава без всякакви сили дори не мога ди си я вдигна!

Бъди по-конкретен - ръката е доста голяма:
- става ли те боли (коя става - лакътна, раменна или ставите на пръстите)
- ако е мускулно: предмишницата или раменната част?

По-принцип при интензивно натоварване може да има мускулни спазми - при сърфистите основно в предмишницата (мускулите м/у лакътя и китката).

\\\ | ///
               \\ - -  //
               ( @ @ )
 -------o00o-(_)-o00o-------
F..k the Cola, F..k the pizza, All we need is Slivovitza
drv
Вятърничав
Публикации: 264

« Отговор #16 -: 05.08.2010 19:10 »

Здравейте на всички,

Имам един въпрос - случайно някой да страда от схващане на ръцете при каране на сърф?
Не знам какво точно се случва при мен, просто сякаш ми се схващат ръцете (най-вече лявата). Силна болка. Толкова боли, че ръката остава без всякакви сили дори не мога ди си я вдигна!
Ако някой има подобен опит и може да ме посъветва за д-р или лек моля да пише.  ty
И при мен това се случва много често - схващането се получава при претоварване, много често когато карам на overpower каточели много компенсирам с ръце и после започват да се схващат до степен, че не мога да си натоваря дъските на колата. Случва ми се и да ме заболят сухожилията (предполагам) - много силна вътрешна болка от която няма отърваване, превивам се и се чудя къде да се дяна - тука помагат 2 аспирина или друго болкоуспокояващо - след 30 мин. съм на линия за каране. Аспирина не помага обаче за схващанията.

Boards - Starboard Futura 154/90см., Starboard Futura 124/76см., Starboard iSonic 111/68 см.
Sails - Neilpryde RS:Slalom 9,5, H2 Racing 8,7; H2 Racing  7,7; RS:Racing 6,7
Weight: 110 kg
PetarB
Духовит
**
Публикации: 170

« Отговор #17 -: 06.08.2010 11:04 »

Бъди по-конкретен - ръката е доста голяма:
- става ли те боли (коя става - лакътна, раменна или ставите на пръстите)
- ако е мускулно: предмишницата или раменната част?

По-принцип при интензивно натоварване може да има мускулни спазми - при сърфистите основно в предмишницата (мускулите м/у лакътя и китката).

Захо в областа на бицепса е, ниско долу до лакътната кост боли най-много.
Интерсното е, че понякога се появява от много леко натоварване  hmmmm
Ако си спомняш онзи петък на Лимнос в който се превивах на плажа сутринта, после като ми мина и правих някакви разтягания, по-дълги загрявки след това някакви леки лицеви опорки и после като влезнах нямах проблем.
Вярна е, че досега не съм правил сериозни загрявки преди да влезна! Притеснявам се да не стане някакъв постоянен проблем защото на Лемнос ми се появи и в дни на много слабо натоварване на ръцете - примерно кото бяхме вътре във водата със Сашо и му показвах някакви неща с учебната дъска......  Sad

Sails:
4.7 Severne Swat
5.3 Severne Blade
6.1 Simmer Mission X
7.2 Neil Pryde Fusion HD

Boards:
Starboard Kode   86 L
Starboard Kode 103 L
Mod_One
eXtreme iNside

« Отговор #18 -: 06.08.2010 11:11 »

Пепи,

Загрявка + витамини с минерали (магнезий) - би трябвало да помогне.
НО определено загрявката е много важна! Предпазва и от травми!

\\\ | ///
               \\ - -  //
               ( @ @ )
daniel
Отнесен от вихъра
Публикации: 424

SeaWolf

« Отговор #19 -: 06.08.2010 11:16 »

Когато бях на Острова ми направи впечатление, че сърф учителите започват деня с много сериозно загряване и разтягане на тялото... и си дадох сметка как пропускам и пренебрегвам тази "малка" подробност загрявката... В същност спорта ни е доста натоварващ и могат да се получат контузии дори и при "леки" на пръв поглед натоварвания...
А аз и профилактично пия допавки предпазващи и подхранващи ставите и хрущялите...

Адреналинът е най-добрия наркотик.... Smile)
lukcheto
Off Line
Публикации: 2340

« Отговор #20 -: 06.08.2010 11:30 »

* lukcheto препоръчва добавка "Калций, магнезий и цинк" + витамин + загрявка (абсолютно задължителна!) + плуване (сутрин или вечер, ако има сила за това!)

PS Данич, така и не остана възможност за голямкото за проба :О: Трябва пак да дойдеш  oops

"Stop chasing shadows, just enjoy the ride" bravoo
~ фaNatic SkaTe/85l~the RoCk~
~Jo Jo is back home/67l~
~Гaa mАНiК/3.3m2~nuHko~
~Ka.KiLLeR/3.7m2~WaVe ASSassIN~
~Vandal Enemy/4.5m2~WANTeд.No.2~
~Idol/4.0m2~TheFlY~
~Idol/4.8m2~BillY~
Mod_One
eXtreme iNside

« Отговор #21 -: 06.08.2010 11:47 »

* lukcheto препоръчва добавка "Калций, магнезий и цинк" ...
А, да - забравих да отбележа, че всички тези минерали се намират в големи количества в БИРАТА! Правете си исводите сами!  Drinks Drinks Drinks

\\\ | ///
               \\ - -  //
               ( @ @ )
PetarB
Духовит
**
Публикации: 170

« Отговор #22 -: 06.08.2010 12:04 »

Благодаря на всички за мненията и препоръките!  ty
За пореден път се обеждавам, че е изключително приятно и полезно като има хора ей така да обменяме мнения!  \0//
Захо, на следващата сбирка първата бира от мен  :D

Хайде успех на всички и пазете от травми  Wink

Sails:
4.7 Severne Swat
5.3 Severne Blade
6.1 Simmer Mission X
7.2 Neil Pryde Fusion HD

Boards:
Starboard Kode   86 L
Starboard Kode 103 L
daniel
Отнесен от вихъра
Публикации: 424

SeaWolf

« Отговор #23 -: 06.08.2010 12:09 »

PS Данич, така и не остана възможност за голямкото за проба :О: Трябва пак да дойдеш  oops
Оглеждам се вече.... Но май и при вас вятърът е кът....

Адреналинът е най-добрия наркотик.... Smile)
dee
Буревестник
Публикации: 706

www.archstudioperfect.com

« Отговор #24 -: 06.08.2010 14:02 »

Аз веднъж на острова получих мистериозна и силна болка в едното ходило и то сигурно час и нещо след каране. Болеше много и не можех да ходя нормално и се чуствах адски глупаво защото нямах идея от какво е. Даже коментирахме че има нещо паранормално, защото същия ден приятелката ми си беше ударила същия крак докато карала, а нея не я болеше, та ме подкрепяше под ръка докато куцах Smile Отидохме в болницата в града, любезен доктор ми изписа крем, мазах и след няколко часа отшумя, точно толкова мистериозно, колкото се появи. Сега си мисля, че като бях малка, една решетка на шахта ми беше затиснала крака Shocked, но дали има връзка...

RRD Freestyle Wave 90
Exocet SL 71 - 118l
Search 4,2
Force 5,3
Fusion 6,1
Ride 7
lukcheto
Off Line
Публикации: 2340

« Отговор #25 -: 06.08.2010 15:19 »

Но май и при вас вятърът е кът....

До вчера не беше кът, джитках спокойно с 90л. и 5.2м2, но за днес разузнаването снесе, че вятъра е 0м/с Shocked
Обърна ли внимание за идната седмица, чак няма време да се тръгва наобратно (толкова е скоро!) Shocked

Дее, сигурно "добри хора" са дали решетката за скрап по някое време, та връзка едва ли има... и все пак човек никога не знае :D

"Stop chasing shadows, just enjoy the ride" bravoo
~ фaNatic SkaTe/85l~the RoCk~
~Jo Jo is back home/67l~
~Гaa mАНiК/3.3m2~nuHko~
~Ka.KiLLeR/3.7m2~WaVe ASSassIN~
~Vandal Enemy/4.5m2~WANTeд.No.2~
~Idol/4.0m2~TheFlY~
~Idol/4.8m2~BillY~
dee
Буревестник
Публикации: 706

www.archstudioperfect.com

« Отговор #26 -: 06.08.2010 22:59 »

Дее, сигурно "добри хора" са дали решетката за скрап по някое време
Значи съм отмъстена  Smile Лукче, аз се чудя защо нещо не пишеш, а ти едва смогваш да се прибереш от прогноза и пак тръгваш наобратно  man

RRD Freestyle Wave 90
Exocet SL 71 - 118l
Search 4,2
Force 5,3
Fusion 6,1
Ride 7
Страници: « 1 2   Най-горе
Печат
Отиди в: