01.11.2024 06:38
Новини: Sunny eXtreme е официалният вносител за България на уиндсърф и уинг оборудване на фирмите: LoftSails, Exocet, F2 Windsurfing, Lorch, GUL, Ascan, Unifiber, Zeeko, HB, Reptile, MFC, Goya и Quatro. Продуктите може да видите в нашият Online магазин.

Windyweek - точни прогнози за вятъра Anemometers - Sunny eXtreme windsurf lessons

Уиндсърф, кайт, сноуборд, екстремни спортове

Страници: 1 2 »   Най-долу
Печат
Автор Тема: Акция "Винетка"  (Прочетена 12373 пъти)
misteryCo
Полъх
*
Публикации: 80

« -: 12.03.2007 16:42 »

Та да знаете на входа на Самоков по пътя от София седят и причакват за винетки който няма, пишат веднага на място акт без никакви уговорки.

В петък, събота и неделя бях на Малцовица. Пътувайки на там ме спряха едни момчета с Бяла Опел астра с лампи и униформи, точно на входа на Самоков.
Спират едни мили такива добър ден, добърден  абе вие случайно винетка да имате - еиий как ми стана гадно из веднъж - още не съм си купил за тази година  oops . Опитвам се да им кажа, че съм бързал, че не ми се ще да ми пишат акт - а те сори викат - сега има 1 месец акция винетка и който го спрем му пишем акт и гадовете взеха и ми написаха поне добрата новина която казаха, е че не вземат точки ама глобата си е соленичка - 100лв.

Good decisions comes from experience, but experience comes from bad decisions.
Sunny
Администратор
Публикации: 6442

« Отговор #1 -: 12.03.2007 16:46 »

Та да знаете на входа на Самоков по пътя от София седят и причакват за винетки който няма, пишат веднага на място акт без никакви уговорки.

В петък, събота и неделя бях на Малцовица. Пътувайки на там ме спряха едни момчета с Бяла Опел астра с лампи и униформи, точно на входа на Самоков.
Спират едни мили такива добър ден, добърден  абе вие случайно винетка да имате - еиий как ми стана гадно из веднъж - още не съм си купил за тази година  oops . Опитвам се да им кажа, че съм бързал, че не ми се ще да ми пишат акт - а те сори викат - сега има 1 месец акция винетка и който го спрем му пишем акт и гадовете взеха и ми написаха поне добрата новина която казаха, е че не вземат точки ама глобата си е соленичка - 100лв.
На Юли точно там му написаха акт за същото. А в момента има полиция навсякъде в София, прото са през метри. Ужасно е!
А да питам трябва ли да имаш винетка за околовръстното на София или за Симеоново и Драгалевци?

Windsurf: 3.7 Loft PureLip, 4.2 Loft PureLip, 4.7 Loft 4Wave, 5.7 Loft 4Wave | Exocet Usurf 76L, Exocet Cross 94L
Kites: Liquid Force P1 4.0, WoW 5.0, 6.0, 8.0, NV 10.5, Board Liquid Force Bliss 129cm
Юли
Администратор
Публикации: 5493

The idea is to die young as late as possible

« Отговор #2 -: 12.03.2007 17:07 »

По тоя случай и аз си карам с акт taz и като се знам каква съм мъгла, след месец ще ме глобят защото съм пресрочил този, а в КАТ са такива километрични опашки, че изобщо не искам да припарвам до там Censored :#@: angry

И аз да въпросна:
Знае ли някой какъв е реда за получаването на талона, има ли друго място или е на гише в КАТ, трябва ли да съм платил глобата или може и да не е сега?

Аз съм легенда :D

Sails: LoftSails PureLip 4.2, 4.5, Oxygen 6.3
Boards: Exocet U-Surf 76, Goya Proton 96
Kites: DaSilva Vibe 3.0, HB Legion 5.0, 6.0, 7.0, 9.0
Wing: KT 105L, KT 3.0, 4.0, 5.0, LoftSails 6.0
Venelin
Pro :)
Публикации: 1097

« Отговор #3 -: 12.03.2007 19:15 »

Юли, гледай сега... Когато ти съставят акт, след един месец трябва да се явиш в КАТ по регистрацията на МПС (в случая София), за да си получиш наказателното постановление и контролния талон. Във въпросното наказателно постановление е посочено каква глоба трябва да платиш и на каква сметка. Мисля, че трябва да преведеш парите в седем-дневен срок. Демек глобата се плаща, СЛЕД като получиш въпросното постановление. По принцип в София се мотаят с месеци, така че трябва да си готов да отидеш в КАТ само за да ти презаверят акта за още един месец. oops

По въпроса на кое гише се чака... Не знам, защото аз моите наказателни постановления си ги получавам в Стара Загора, щото колата ми е с регистрация оттам. Сигурен съм, че като цъфнеш в КАТ, веднага ще те упътят към правилното гише.

А да питам трябва ли да имаш винетка за околовръстното на София или за Симеоново и Драгалевци?
Съни, за околовръстното не ти трябва винетка, а също и за Симеоново, Драгалевци и Бояна, щото се водят квартали на София. Виж, за Бистрица, Панчарево, Кокаляне и Железница трябва винетка, защото са отделни села и пътищата дотам се водят част от републиканската пътна мрежа.

"Do or do not. There is no try."

Board: Fanatic Shark 145 l.
Sails:   8.4 Loft O2, 6.5 BiC Cruiser, 5.2 Loft 360Free
Skills:  Freeride
Temper: Very friendly but aggressively unpleasant when annoyed
Юли
Администратор

« Отговор #4 -: 12.03.2007 20:47 »

Благодаря за изчерпателния отговор \0//

И след него пак отивам в ъгъла и тихомълком  Censored Censored Censored :#@: :#@: :#@: angry angry angry taz taz taz storm storm storm си успокоявам нервите : x :

Mod_One
eXtreme iNside
Публикации: 1681

« Отговор #5 -: 12.03.2007 21:12 »

Благодаря за изчерпателния отговор \0//

И след него пак отивам в ъгъла и тихомълком  Censored Censored Censored :#@: :#@: :#@: angry angry angry taz taz taz storm storm storm си успокоявам нервите : x :

Ало .. о...о ..о , колега по полека, бе - пукна ми се стъклото на монитора  :aaa ne: (:-pp) Mr. Green

\\\ | ///
               \\ - -  //
               ( @ @ )
 -------o00o-(_)-o00o-------
F..k the Cola, F..k the pizza, All we need is Slivovitza
Odin
Отнесен от вихъра
Публикации: 312

« Отговор #6 -: 13.03.2007 12:58 »

За Бистрица, Панчерево, Кокаляне и Железница не трябва винетка!!!!

RRD Z-ride 133,
GunSails Nexus 6,6
GunSails Future, 5,5
GunSails Cannonbal 7,5
misteryCo
Полъх
*
Публикации: 80

« Отговор #7 -: 13.03.2007 14:06 »

Мисля, че трябва да преведеш парите в седем-дневен срок.

Преди, май можеше да не си платиш глобата/ защото вече са ти върнали талона / и тъй като тя има административна давност 2 години ако не греша, а и у нас нямаше смислен начин да ти вземат парите повечето хора не си я плащаха. Някой знае ли дали това се е променило ?

Good decisions comes from experience, but experience comes from bad decisions.
Sunny
Администратор

« Отговор #8 -: 13.03.2007 16:30 »

Това 100% сигурно ли е, за да не вилнея после като Юли, щото 2ма на едно място ще стане опасно (:-pp)

Windsurf: 3.7 Loft PureLip, 4.2 Loft PureLip, 4.7 Loft 4Wave, 5.7 Loft 4Wave | Exocet Usurf 76L, Exocet Cross 94L
Kites: Liquid Force P1 4.0, WoW 5.0, 6.0, 8.0, NV 10.5, Board Liquid Force Bliss 129cm
marino
Буревестник
Публикации: 805

« Отговор #9 -: 13.03.2007 18:19 »

Това 100% сигурно ли е, за да не вилнея после като Юли, щото 2ма на едно място ще стане опасно (:-pp)
100% е вярно,но аз чудя вие сърфисти ли сте или какво? YeeeНали все пътуваме по гьоловете,а в София няма гьолове.Защо до сега не сте си купили винетки? taz

РЕМОНТ НА УИНДСЪРФ И КАЙТ ОБОРУДВАНЕ. адрес:София,Кокаляне,ул.Александър Генков №8 , тел:0888200617
Venelin
Pro :)
Публикации: 1097

« Отговор #10 -: 13.03.2007 20:14 »

hmmmm hmmmm hmmmm
Явно има някакво решение на Столична община, което премахва изискването за винетки до тези места. Аз лично не съм го чел.

"Do or do not. There is no try."

Board: Fanatic Shark 145 l.
Sails:   8.4 Loft O2, 6.5 BiC Cruiser, 5.2 Loft 360Free
Skills:  Freeride
Temper: Very friendly but aggressively unpleasant when annoyed
SHMIT
Буревестник
Публикации: 852

« Отговор #11 -: 14.03.2007 01:12 »

hmmmm hmmmm hmmmm
Явно има някакво решение на Столична община, което премахва изискването за винетки до тези места. Аз лично не съм го чел.

Така е. Има решение, винетка не трябва.

Юли
Администратор

« Отговор #12 -: 14.03.2007 11:29 »

100% е вярно,но аз чудя вие сърфисти ли сте или какво? YeeeНали все пътуваме по гьоловете,а в София няма гьолове.Защо до сега не сте си купили винетки? taz
Е точно в това е въпроса, аз 100% бих си взел целогодишна винетка както и направих след акта. Колата я бях купил края на март заедно с целогодишна винетка, преглед и каско. И понеже СЕГА винетките важат от дата до дата, мислих, че и мойта важи до края на март и ми стоеше едно подсещане в компютъра да си я подновя. Най-ме е яд, че наистина щях да си я подновя и се опитах да му кажа на  Censored Censored, още повече, че наблизо имаше бензиностанция откъдето можеше да си я купя веднага, но той не прояви разбиране...

Вече съм по-спокоен и няма да напукам на Захо монитора oops
 taz taz taz taz taz taz taz taz taz taz taz

Sunny
Администратор

« Отговор #13 -: 14.03.2007 12:44 »

Охооо сега на сърфисти ли ще се обиждаме (:-pp) oops :aaa ne:
А сега следват оправданията oops: Моята кола е едно мъничко бонбонче, което освен да си сложа дамската чантичка и да отида на работа или на кафе с приятелки, за друго не става Mr. Green Wink за това и не и взимам винетка.
А Юли като тръгна в началото на годината да си купува винетка му казаха, че важи вече от дата до дата и той понеже я е купувал март реши, че важи дотогава. Ама то на винетката си пишело, че важи до 31ви януари, ама няма кой да прочете oops :О: (:-pp)
Мисля, че следващата тема на дневен ред ще бъде каква е глобата за изтекли прегледи Wink Cool
В тази връзка колко време след обозначението на картончето за преглед мога да карам без да ме глобят? Мисълта ми е, че дупката ми е на 28ми март, ама аз искам да мина в април.

marino
Буревестник
Публикации: 805

« Отговор #14 -: 14.03.2007 12:58 »

Охооо сега на сърфисти ли ще се обиждаме (:-pp) oops :aaa ne:
А сега следват оправданията oops: Моята кола е едно мъничко бонбонче, което освен да си сложа дамската чантичка и да отида на работа или на кафе с приятелки, за друго не става Mr. Green Wink за това и не и взимам винетка.
А Юли като тръгна в началото на годината да си купува винетка му казаха, че важи вече от дата до дата и той понеже я е купувал март реши, че важи дотогава. Ама то на винетката си пишело, че важи до 31ви януари, ама няма кой да прочете oops :О: (:-pp)
Мисля, че следващата тема на дневен ред ще бъде каква е глобата за изтекли прегледи Wink Cool
В тази връзка колко време след обозначението на картончето за преглед мога да карам без да ме глобят? Мисълта ми е, че дупката ми е на 28ми март, ама аз искам да мина в април.
Ами прегледа важи до датата на перфорация.  \/Ако влезнеш в следващия месец си готова  за акт. oops

РЕМОНТ НА УИНДСЪРФ И КАЙТ ОБОРУДВАНЕ. адрес:София,Кокаляне,ул.Александър Генков №8 , тел:0888200617
Страници: 1 2 »   Най-горе
Печат
Отиди в: