01.11.2024 20:35
Новини: За водните екстремни спортове, плуване и гмуркане предлагаме екипировка на фирмите:  Bare, Sooruz, Ascan, GUL, Aquasphere, Aqualung, Beuchat, World Industries, AirHead, Sooruz, DryPak и Spokey.

Windyweek - точни прогнози за вятъра Anemometers - Sunny eXtreme windsurf lessons

Уиндсърф, кайт, сноуборд, екстремни спортове

Страници: « 1 2   Най-долу
Печат
Автор Тема: И този четвъртък прогноза за Дъбник  (Прочетена 11375 пъти)
Юли
Администратор
Публикации: 5493

The idea is to die young as late as possible

« Отговор #15 -: 20.04.2007 17:54 »

Да добавя тогава и изпадналите във водата полиспаст и чашка към едната от строшените мачти описани по-горе от Юли  :#@:
Ейййй, твоята мачта не в списъка : x :значи станаха 4 счупени мачти Shocked. Такова чудо не съм виждал от Градина преди няколко години, когато само за една седмица счупих две мачти suicide

Аз съм легенда :D

Sails: LoftSails PureLip 4.2, 4.5, Oxygen 6.3
Boards: Exocet U-Surf 76, Goya Proton 96
Kites: DaSilva Vibe 3.0, HB Legion 5.0, 6.0, 7.0, 9.0
Wing: KT 105L, KT 3.0, 4.0, 5.0, LoftSails 6.0
MasterJeki
Полъх
*
Публикации: 99

« Отговор #16 -: 20.04.2007 21:16 »

Ейййй, твоята мачта не в списъка : x :значи станаха 4 счупени мачти Shocked. Такова чудо не съм виждал от Градина преди няколко години, когато само за една седмица счупих две мачти suicide
Нещата звучат страховито.Денят беше много подходящ за откриване на сезона - но малко каръшки  Drinks наздраве по случая . Живот и здраве - другото се прави  OK

So little we need and so much to understand this!
Weight: 97kg
Boards: Exoset NANO 125l 2008г., Starboard Formula 2008 Experience 160l
Sails: 5.2m Loft LipWave, 7.2 NeilPryde hellcat,  9.6m Loft O2
The Bear
Отнесен от вихъра
Публикации: 432

Цецо от Враца

« Отговор #17 -: 20.04.2007 21:18 »

Ъ-ъ-ъ-ъ...  Shocked Аз съм момчето от Враца.  :D
Вчера беше ад за моята екипировчица - направя половин тегел с 10ина падания междувременно, и нещо се прецака. 6-квадратното платно се разцепи по един от шевовете около 50см дупка зейна. Само не разбрах кога точно стана. Щото аз с него влязох в началото, отидох до южния бряг и като обърнах взех че се намърдах в налъмите по едно време и отцепих накъм стената. Там обаче се "загнездих" в едно заливче и общо взето 2 часа потренирах воден старт от вода до кръста, остави друго ами успях няколко пъти. Та като се накиснах добре, прецених че оттам излизане няма със сърфа и го извлякох (тогава видях и дупката в платното). Тъй като и другото ми голямо платно е поскъсано, реших да ригвам едно 4.7кв. Наложи се да срежа мачтата малко, търсих ножовка... Добре че Иво имаше и ми даде, та свърших работа. Та от 12-13ч нататък карах с малкото платно. Сигурно към 100 и повече пъти вдигах платното от водата, и днес съм малко разглобен. Все пак доста пъти влизах в налъмите и правих няколко водни старта само че като съм стъпил на дъното. Иначе не мога да извадя платното от под водата като съм на дълбокото.
Абе да си кажа честно така не съм се изморявал със сърфа досега. И вчера към края бях на краен предел на силите.

Другия път пак ще дойда. Друго си е като има и други и не си сам.

Айде чао! И благодаря за подкрепата!

92кг, 186см, Global Wave 98l _ Icon 145l _ Combat 4.2 _ Lip Wave 5.2 _ Pilot 6.0 _ Glide 7.5 _ GTX 9.0 (доволно изпробвано)
Bongo
Повей

Публикации: 4

« Отговор #18 -: 21.04.2007 00:45 »

Ъ-ъ-ъ-ъ...  Shocked Аз съм момчето от Враца.  :D
Вчера беше ад за моята екипировчица - направя половин тегел с 10ина падания междувременно, и нещо се прецака. 6-квадратното платно се разцепи по един от шевовете около 50см дупка зейна. Само не разбрах кога точно стана. Щото аз с него влязох в началото, отидох до южния бряг и като обърнах взех че се намърдах в налъмите по едно време и отцепих накъм стената. Там обаче се "загнездих" в едно заливче и общо взето 2 часа потренирах воден старт от вода до кръста, остави друго ами успях няколко пъти. Та като се накиснах добре, прецених че оттам излизане няма със сърфа и го извлякох (тогава видях и дупката в платното). Тъй като и другото ми голямо платно е поскъсано, реших да ригвам едно 4.7кв. Наложи се да срежа мачтата малко, търсих ножовка... Добре че Иво имаше и ми даде, та свърших работа. Та от 12-13ч нататък карах с малкото платно. Сигурно към 100 и повече пъти вдигах платното от водата, и днес съм малко разглобен. Все пак доста пъти влизах в налъмите и правих няколко водни старта само че като съм стъпил на дъното. Иначе не мога да извадя платното от под водата като съм на дълбокото.
Абе да си кажа честно така не съм се изморявал със сърфа досега. И вчера към края бях на краен предел на силите.

Аз пък съм момчето дето ти каза за ножовката  :D

Аз пък съм момчето дето ти каза за ножовката  :D Беше жесток ден, за 1ви път карах на язовир на Дъбник и наистина е различно от на Градина   hmmmm ,  но все пак съм доволен от откриването на сезона, живот и здраве ще сме свидетели и лятото на такъв вятър. See you soon  :О:
Tin
Повей

Публикации: 3

« Отговор #19 -: 21.04.2007 10:05 »

в тази връзка ...
дали някой шие платна ?
оказа се, че дъктейпа не държи винаги Smile))
Юли
Администратор
Публикации: 5493

The idea is to die young as late as possible

« Отговор #20 -: 21.04.2007 10:25 »

Ъ-ъ-ъ-ъ...  Shocked Аз съм момчето от Враца.  :D

Другия път като дойдеш ще ти проведем няколко теоретични урока за вадене на платното при воден старт и позицията му преди качване на дъската OK. Радвам се, че си се справил, но ако беше казал, че имаш и 4.7кв още тогава щях да те "задължа" да си с него Hmm :D

Цитат на: Tin
дали някой шие платна ?
Да - потърси във форума има координатите на двама души в София които го правят (в търсачката напиши: /шие платна/ и ще ти излезнат няколко теми)

Цитат на: Bongo
Беше жесток ден, за 1ви път карах на язовир на Дъбник и наистина е различно от на Градина   hmmmm ,  но все пак съм доволен от откриването на сезона, живот и здраве ще сме свидетели и лятото на такъв вятър. See you soon
hi Bongo !
Ще има, просто следи форума и особено категорията "Прогнози за времето". Винаги преди толкова силна прогноза пишем кога и къде ще е вятъра.

Аз съм легенда :D

Sails: LoftSails PureLip 4.2, 4.5, Oxygen 6.3
Boards: Exocet U-Surf 76, Goya Proton 96
Kites: DaSilva Vibe 3.0, HB Legion 5.0, 6.0, 7.0, 9.0
Wing: KT 105L, KT 3.0, 4.0, 5.0, LoftSails 6.0
Страници: « 1 2   Най-горе
Печат
Отиди в: