21.11.2024 21:16
Новини: Sunny eXtreme е официалният вносител за България на уиндсърф и уинг оборудване на фирмите: LoftSails, Exocet, F2 Windsurfing, Lorch, GUL, Ascan, Unifiber, Zeeko, HB, Reptile, MFC, Goya и Quatro. Продуктите може да видите в нашият Online магазин.

Windyweek - точни прогнози за вятъра Anemometers - Sunny eXtreme windsurf lessons

Уиндсърф, кайт, сноуборд, екстремни спортове

Страници: « 1 2 3 »   Най-долу
Печат
Автор Тема: Въпрос относно дъска Mistral Challenge Flex  (Прочетена 17591 пъти)
soso
Полъх
*
Публикации: 21

« Отговор #15 -: 26.06.2007 21:47 »

158 литра Smile (водоизместимост, ако така се пише де Smile )
това е при условие че не е правена (демек ремонтирана)
добре това скъсяване що да не е примерно ако искаш да
отнемеш от литража или ако искаш да има други качества
на дъската ?

мрън мрън lbs.  не мисля че са литре а 158 либри (тежест)  Mr. Green но не съм сигурен щото да не пише колко литра е  :aaa ne: (:-pp) макар че излиза към 70 кила оттеглям обввинението , това е странен начин да напишеш водоизместимост (:
dr bre
Вятърничав
Публикации: 205

« Отговор #16 -: 27.06.2007 09:50 »

Тия братя германци много хитро са го измислили. Праскаш носа на дъската и вместо да се чудиш кой да ти го лепи и с какво, пила ли е вода и пр. - само го откачваш и слагаш нов. Перфектно не мислите ли? :D Носа става нещо като консуматив.
dr bre
Вятърничав

« Отговор #17 -: 27.06.2007 10:11 »

Корекция, порових малко из нета - това е дъска модел 1988 и цената и е била окло 1300$ (сори сенк, сега не струва толкова) и целта е да сменяш кърмата. Една слалом 275л и една уейв 260л. Все пак идеята за сменящ се нос ми харесва повече.
cenk
Духовит
**
Публикации: 126

« Отговор #18 -: 27.06.2007 11:27 »

Голяма е почти колкото мене  :D Може ли линк за инфото, което си намерил? Все пак съм решил да се уча с нея.

Fishin' All Day
dr bre
Вятърничав

« Отговор #19 -: 27.06.2007 12:56 »

четох на няколко места, потърси в гугъл - въвеждаш Mistral challenge flex и ще излязат разни работи да поразглеждаш.
Mod_One
eXtreme iNside
Публикации: 1681

« Отговор #20 -: 27.06.2007 17:18 »

Предлагам ти да не я ползваш  :aaa ne: - дъската е уникална и има антикварна стойност.  (:-pp)
Даже на първата снимка се вижда, че е произведена в една вече не съществуваща държава Made in W.Germany  taz Mr. Green

А, бе за учене е идеална - нали знаеш, на харизан кон .... Няма какво да четеш по нета за нея, ами и слагай един риг и почвай! OK

Успехи

\\\ | ///
               \\ - -  //
               ( @ @ )
 -------o00o-(_)-o00o-------
F..k the Cola, F..k the pizza, All we need is Slivovitza
Mod_One
eXtreme iNside

« Отговор #21 -: 27.06.2007 18:06 »

мрън мрън lbs.  не мисля че са литре а 158 либри (тежест)  Mr. Green но не съм сигурен щото да не пише колко литра е  :aaa ne: (:-pp) макар че излиза към 70 кила оттеглям обввинението , това е странен начин да напишеш водоизместимост (:

А, бе <soso> на какво ви учат в училище - 158 либри (или фунта) са около 70кг.  hmmmm
Ми трябва да ходиш да му помагаш да я вкарва във водата ...
За вопиющо незнание си глобен .... една бира  Mr. Green

\\\ | ///
               \\ - -  //
               ( @ @ )
cenk
Духовит
**

« Отговор #22 -: 27.06.2007 18:34 »

Само да не я счупя докато се уча. Между другото.. имам си мачта вече  hip

Fishin' All Day
Mod_One
eXtreme iNside

« Отговор #23 -: 27.06.2007 19:02 »

Само да не я счупя докато се уча. Между другото.. имам си мачта вече  hip

Не и бери кахъра - дъските от това време бяха много здрави. Действай смело! И добре дошъл в сърфистката гилдия!

bravoo bravoo bravoo

\\\ | ///
               \\ - -  //
               ( @ @ )
cenk
Духовит
**

« Отговор #24 -: 27.06.2007 20:06 »

Цитат
И добре дошъл в сърфистката гилдия!

bravoo bravoo bravoo
Добре заварили  Drinks и да помагате ей  :D

Fishin' All Day
soso
Полъх
*
Публикации: 21

« Отговор #25 -: 28.06.2007 22:54 »

А, бе <soso> на какво ви учат в училище - 158 либри (или фунта) са около 70кг.  hmmmm
Ми трябва да ходиш да му помагаш да я вкарва във водата ...
За вопиющо незнание си глобен .... една бира  Mr. Green
ааа захо казах че не са либри  :aaa ne: де а колкото до бирата имаш 2  OK
cenk
Духовит
**

« Отговор #26 -: 30.06.2007 12:56 »

Писах на Mistral да ми дадат повече инфо, но не отговарят! Сърдит съм!  angry

Fishin' All Day
The Bear
Отнесен от вихъра
Публикации: 432

Цецо от Враца

« Отговор #27 -: 09.07.2007 21:02 »

Писах на Mistral да ми дадат повече инфо, но не отговарят! Сърдит съм!  angry

Абе и аз така търсих инфо за моята (докато нямаше вятър) и нищо не намерих, даже не знам колко литра е, ама някой от форума беше казал че е 160.
То моята е BIC де, не е Mistral.
Мисълта ми беше, че можеш спокойно да си се научиш и на нея. Аз две стари дъсчи съм карал, една Alpha дет е 100 кила и е като кораб, и си я карах седнал, след като се научих да се крепя, и тази дето сега я карам. На сегашната (тъй като има налъми) дълго време ми се виждаше напълно невъзможно и откачено да вляза в тях и да успея да карам, ама напоследък (от нова година насам) нещо взех често да влизам там, по скоро не съм там когато няма вятър или обратното може би ще  е по-точно казано.
В тази връзка, да попитам по-вещите: често като вляза в налъмите, са ми много сгънати краката, общо взето съм силно приклякнал, все едно ще клякам да сядам на някоя поляна и се държа за гика. Прави ми впечатление че като издуе по силен вятър вече ми позволява да ги поразгъна, изнасяйки тялото напред. Това от недостатъчна сила на вятъра ли е или нещо граешно правя?

92кг, 186см, Global Wave 98l _ Icon 145l _ Combat 4.2 _ Lip Wave 5.2 _ Pilot 6.0 _ Glide 7.5 _ GTX 9.0 (доволно изпробвано)
Юли
Администратор
Публикации: 5493

The idea is to die young as late as possible

« Отговор #28 -: 10.07.2007 12:33 »

Щом знаеш, че си приклекнал и се опитваш да се изправиш значи всичко е наред OK Наистина тялото трябва да е изправено (все едно си се подпрял на парапет) и да висиш на платното.

Аз съм легенда :D

Sails: LoftSails PureLip 4.2, 4.5, Oxygen 6.3
Boards: Exocet U-Surf 76, Goya Proton 96
Kites: DaSilva Vibe 3.0, HB Legion 5.0, 6.0, 7.0, 9.0
Wing: KT 105L, KT 3.0, 4.0, 5.0, LoftSails 6.0
Ivo
Вятърничав
Публикации: 296

« Отговор #29 -: 10.07.2007 13:08 »

Слаб вятър/малко платно, дълги въженца са възможни причини. Иначе по учебниците сравняват "идеалната" стойка със "седмица".
Страници: « 1 2 3 »   Най-горе
Печат
Отиди в: