01.11.2024 10:31
Новини: За зимата предлагаме екипировка за сноуборд и ски на фирмите: Lorch, Alpine Pro, Hannah, Relax, Bars, Regatta, Orange и F2 / Ftwo.

Windyweek - точни прогнози за вятъра Anemometers - Sunny eXtreme windsurf lessons

Уиндсърф, кайт, сноуборд, екстремни спортове

Страници: 1   Най-долу
Печат
Автор Тема: Човки :)  (Прочетена 5793 пъти)
vlad
Духовит
**
Публикации: 194

« -: 16.05.2005 06:43 »

За болка не се сещам, освен, че при едната от тях - не помня коя точно, наистина загубих представа къде се намирам. Важно е да пуснеш гика навреме. :D
Sunny
Администратор
Публикации: 6442

« Отговор #1 -: 16.05.2005 07:19 »

Цитат на: "vlad"
Мерси за оценката hip
За болка не се сещам, освен, че при едната от тях - не помня коя точно, наистина загубих представа къде се намирам. Важно е да пуснеш гика навреме. :D

А пък знам, че не трябва да се пуска гика, защото като го държиш поне знаеш къде си. Ами ако си закачен как така смело пускаш гика? Извинявайте ако са глупави въпросите, но тук има някакво разминаване в това, което знам.

Windsurf: 3.7 Loft PureLip, 4.2 Loft PureLip, 4.7 Loft 4Wave, 5.7 Loft 4Wave | Exocet Usurf 76L, Exocet Cross 94L
Kites: Liquid Force P1 4.0, WoW 5.0, 6.0, 8.0, NV 10.5, Board Liquid Force Bliss 129cm
Ceco
Модератор
Публикации: 1753

« Отговор #2 -: 16.05.2005 18:28 »

Не съм запознат с техниката на безболезнените човки - обаче, знам че боли само ако вместо водата уцелиш дъската Confused , най-често това става с гръдния кош Confused ...или поне аз не съм виждал някой да го прави с глава Very sad Ако си спомням вярно, Тошко от плевенската група на два пъти си пука ребро по този начин (и още не се отказва.... Wink от уиндсърфинга)

Boards: Exocet: Cross 94 l, I-Style 101 l, RS 4 114 l; Fanatic FW 105 l; SB Futura 121 l, Mistral Syncro 124 l
Sails: Loft Lip Wave 4.3; Loft Pure Lip 5.0; Loft Oxygen 6.3 & 7.3
Snowboards: Ride Concept TMS 161, Lib Tech T Rice Pro 157
Ceco
Модератор

« Отговор #3 -: 16.05.2005 18:42 »

Абе, по един или друг начин човката е някаква уиндсърфинг емоция  Confused  hip  Shocked  Sad и е хубав повод за коментари по време на биричката и шкембето ( hip ooops, забравих крем карамела, sorry Wink ) Та, мисълта ми беше, ако някой може да сравни напр. Spock McTwist Clew First с добре познатата на всички човка, нека сподели! (Щот аз първото още не съм го правил Embarassed  Embarassed  Embarassed)

Boards: Exocet: Cross 94 l, I-Style 101 l, RS 4 114 l; Fanatic FW 105 l; SB Futura 121 l, Mistral Syncro 124 l
Юли
Администратор
Публикации: 5493

The idea is to die young as late as possible

« Отговор #4 -: 16.05.2005 21:39 »

Човката е много весело изживяване........за околните Twisted Evil

Аз като човкист с опит мога да кажа, че след това трябва да притичаш до най-близкия магазин за да си купиш каквото си повредил hip
Sunny може ли да говорим за абонамент при теб Wink

Аз съм легенда :D

Sails: LoftSails PureLip 4.2, 4.5, Oxygen 6.3
Boards: Exocet U-Surf 76, Goya Proton 96
Kites: DaSilva Vibe 3.0, HB Legion 5.0, 6.0, 7.0, 9.0
Wing: KT 105L, KT 3.0, 4.0, 5.0, LoftSails 6.0
Sunny
Администратор
Публикации: 6442

« Отговор #5 -: 16.05.2005 21:51 »

Цитат на: "Ceco"
Абе, по един или друг начин човката е някаква уиндсърфинг емоция  Confused  hip  Shocked  Sad и е хубав повод за коментари по време на биричката и шкембето ( hip ooops, забравих крем карамела, sorry Wink ) Та, мисълта ми беше, ако някой може да сравни напр. Spock McTwist Clew First с добре познатата на всички човка, нека сподели! (Щот аз първото още не съм го правил Embarassed  Embarassed  Embarassed)

Ceco какво е това завъртяно и усукано нещо...Spock McTwist Clew First ...звучи ми прекалено..фристайлско..
..като говориме за шкембе, при нас си стана като ритуал след каране на Плевен да спираме навръщане и да ядем шкембе..други пият бира,после се пита сервитьора колко крем-карамел има в заведението и да го донесат всичкия...хихихи, ще се научат да следят прогнозите и като има вятър да засилват количествата крем-карамел и шкембе, че то ден година храни...а сърфистите съм забелязала, че 1 час след каране (цял ден) са меко казано освирепели от глад Wink  hip  Shocked  :P

Windsurf: 3.7 Loft PureLip, 4.2 Loft PureLip, 4.7 Loft 4Wave, 5.7 Loft 4Wave | Exocet Usurf 76L, Exocet Cross 94L
Kites: Liquid Force P1 4.0, WoW 5.0, 6.0, 8.0, NV 10.5, Board Liquid Force Bliss 129cm
vlad
Духовит
**

« Отговор #6 -: 17.05.2005 05:56 »

То пускането не винаги е възможно. Ако те повлече вързан наистина е изключено. Но аз имам изпитана рецепта - носът на дъската страда, ако предната ръка държи гика. Така, че гарантирано, ако предната ръка пусне първа гика и това стане в удачния момент предният нок подминава носа, а и ветрилото се обезвретява незабавно, дори и когато си закачен. А ако стане съвсем на време случвало ми се е да ме отнесе и от подветрената страна над дъската (не си спомням дали става, когато съм закачен) :D  Wink  hip Усещането от това развъртане наистина си струва, а и рискът не е особено голям. При всички случаи дори съприкосновението на тялото с дъската не е толкова болезнено, защото голямата тяга на ветрилото я няма :D
Е, разпира се, в следващия момент следва як забив, но пък - далеч от дъската.
На мераклиите да го опитат КЪСМЕТ Rolling Eyes
На успелите - ЧЕСТИТО Wink
Ceco
Модератор

« Отговор #7 -: 17.05.2005 18:58 »

Sunny, това усуканото засега съм го виждал само в и-нета  но усилено тренирам прехода от човка към него  е...засега съм още само на първа база

valko_extreme
Духовит
**
Публикации: 127

« Отговор #8 -: 18.05.2005 11:52 »

И аз имам рецепта против човки при порив натягаш силно на гика с предната ръка и отваряш за момент със задната като изнасяш тежеста на тялото навън и назад.Възможен е спинаут но е за предпочитане :idea:  Wink  :!:

Повелителя на Костурите
vlad
Духовит
**

« Отговор #9 -: 18.05.2005 18:57 »

Цитат на: "valko_extreme"
И аз имам рецепта против човки при порив натягаш силно на гика с предната ръка и отваряш за момент със задната като изнасяш тежеста на тялото навън и назад.Възможен е спинаут но е за предпочитане :idea:  Wink  :!:

Напълно съм съгласен. Това е спасението, но за целта трябва да имаш контакт с дъската. Ако го загубиш .... :o  Confused  Very sad

На първата снимка случката е резултат на неуспешен опит за боди-драг. В този момент усещаш полета и времето просто не ти стига за нищо. Та единственият начин да спасиш дъската от съприкосновение с предния нок и себе си от съприкосновение с дъската остава пускането на гика. Разбира се, не винаги и за това остава време, но все пак, има шанс. Wink

Втората снимка май се случи след някакъв странен поворот. Тогава май наистина загубих представа къде съм и..., май предната ръка докара удар на гика с носа на дъската. Ми, то, в тази ситуация ляво и дясно, предно и задно Rolling Eyes кое къде е, не става ясно.... Embarassed
Страници: 1   Най-горе
Печат
Отиди в: