Жалките опити за каране при 20 възела в неделя на Искър едновременно ме отчайват и амбицират. Нямам търпение да дочакам следващата прогноза. А за тогава ще са ми необходими няколко съвета от професионалистите
1. На този вятър (около 20 възела) с дъска 137l freeride (3m / 65 cm), с платно 5,7 м2 и мойте 85 кг трябва ли да съм overpowered - защото всеки опит за качване върху дъската водеше до извъртане срещу вятъра и последващо падане. Пробвах да местя базата напред, назад, настрани и т.н. - никакъв резултат - на какво се дължи това?
2. Как да настроя височината на нока на гика на мачтата. Знам, че при по сляб вятър се слага по-долу, за да е удобно за закачане на трапец, но има ли някакви по-конкретни правила за това? Същото се отнася за лапите - как се настройват те?
3. При какви условия е подходящо да се започнат опити за воден старт (при горепосочените параметри)? Защото на такъв вятър и да тръгна да карам не мога да се върна като испусна платното. Биич старт горе доло правя, но изправянето на платното със стартшкот става доста тегаво.