21.11.2024 19:41
Новини: Sunny eXtreme е официалният вносител за България на уиндсърф и уинг оборудване на фирмите: LoftSails, Exocet, F2 Windsurfing, Lorch, GUL, Ascan, Unifiber, Zeeko, HB, Reptile, MFC, Goya и Quatro. Продуктите може да видите в нашият Online магазин.

Windyweek - точни прогнози за вятъра Anemometers - Sunny eXtreme windsurf lessons

Уиндсърф, кайт, сноуборд, екстремни спортове

Страници: « 1 2 3 4 »   Най-долу
Печат
Автор Тема: Места за каране  (Прочетена 48490 пъти)
Vancho laifa
Отнесен от вихъра
Публикации: 439

« Отговор #15 -: 25.10.2008 18:34 »

На Маркуджика има нов седалков лифт на мястото на двойката  Yes Така че вече няма оправдание от сорта "...болят ме краката", а само шускане  :О:

إيفان الحياة
Eddie
Модератор
Публикации: 1102

« Отговор #16 -: 26.10.2008 01:24 »

Единственият БГ курорт с достатъчно на брой снежни оръдия и горе-долу потдържани,обезопасени  и обработени на европейско ниво писти,се нарича Банско -няма какво да се лъжеме. Поне по отношение на пистовото каране...Лалето на Витоша може и да е добро през седмицата,но  Събота и Неделя - само първите 30 - до 45 минути след пускането на лифта. За нощно каране,да не говориме - след първите 30 мин. се появяват задължителните ледени буци в долната част,контактът с които може да е фатален.(Някои хора във форума могат да го потвърдят... :Q:) Sunny,камикадзета има навсякъде -всеки,който не може да кара ,но има достатъчно самочувствие,че може ,е потенциално такъв. Затова каските са задължителни...да не кажа и бек протекторите  !!

Boards: Starboard Formula 159L. ; Starboard Isonic 122L. ; AHD Tracer 90L.
Sails : Gaastra Vapor2 - 10.0 ; Neil Pryde RS Racing - 9.0;Neil Pryde RS Racing - 7.8 ; Gaastra Vapor2 - 6.0 ; Gaastra Nitro3 - 4.7
daniel
Отнесен от вихъра
Публикации: 424

SeaWolf

« Отговор #17 -: 26.10.2008 02:14 »

Задължително карам с каска, протектори за гърба и ръцете... Мога смело да кажа, че протектора за гърба ме спаси от много сериозна травма... Бях седнал в  Боровец на снега пред хотел "Ледени ангели" и си говорихме с един познат и точно коментирахме гръбния протектор, който си бях закупил точно 10 мин. преди това и ми обесняваше, че не е било необходимо да си давам парите за глупости. В един момент чух силен женски вик и видях как погледа на познатия ми, който беше с лице към пистата се смръзи... Усетих само страхотен удар в кръста и полетях вплетен в нечие тяло... и така около 20+ м. Оказа се, че съм се изпречил на пътя на пързаляща се с леген рускиня... И може би вина имам и аз седнал с гръб към пистата, но в крайна сметка никой не е застрахован от грешки и затова са протекторите.... Нищо, че срещам подигравателни погледи, когато започвам да се екипирам...
В магазина на Съни видях и дупета и се замислих, но минах периода в който падах на дупе - сега май по-често на главата и второ.. притесних се да не ми се развали силуета...

Адреналинът е най-добрия наркотик.... Smile)
Barborko
Вятърничав
Публикации: 204

« Отговор #18 -: 26.10.2008 12:06 »

Задължително карам с каска

аз вече пета година карам с каска и го препоръчвам на всеки. преди да излязат карвинг ските не беше абсолютно задължително, защото нямаше такива "камикадзета". Доста хора в момента се подлъгват, че при висока скорост карвинг ската е мното по-добре управляема, което не е вярно, а допринася за сериозни сблъсъци по пистите и травми.

карайте внимателно и се пазете Good Luck   
Restar
Вятърничав
Публикации: 211

« Отговор #19 -: 26.10.2008 12:41 »

Това с каските е страхотно, но ако главата е малко (всъщност много   :D wall) по-голяма, то каски с размери няма - НИКЪДЕ!
Проверил съм поне 15 магазина - и НЯМА. Тогава ми остана "молитвата" преди всяко спускане  :D \0// \0// \0//

Относно местата, препоръчвам на всеки който обича пудрата и фрирайд усещането - терените под връх Безбог. Ниски храстчета (до кръста), пудра и около 1 км терен за спускане, широк около 500-600 метра. Кеф ти на шус, кеф ти на слалом между храстите, кеф ти скокчета по малките бабуни. И хора няма, щото са по пистите. А лифта в Добринище, май ще се окаже най-таргет точката за скиори и бордисти, щото за тази цена това което може да се вземе е много повече. (тук изключвам цени за нощувки, условия и т.н. - само терен за каране)

Ако някой има идея от къде може да се намери каска по-голям номер или да се поръча custom-made - ще почерпя. 

P.S. исках да кача снимка на терена от миналата зима, ама нещо се оплетох с качването, така че sorry  ty
drv
Вятърничав
Публикации: 264

« Отговор #20 -: 26.10.2008 13:07 »

Минлия сезон а и известна част от по-миналия сезона на Ястребците беше каммено поле, споерд мен трябва не да искат по 20-30 лева а да дават по 40 лв за ремонт на ските за да се кара там. Миналата година имам над 20 карания на нощното лале и в по-голямата част от случаите имаше лед на доста места. Ледените буци в долната част на пистата както спомена Еди, се оказаха фатални и приключих преждевремнно сезона  :Q: .
Наистина в няколкото дни когато температурите бяха много ниски -15 -20 градуса, пистата беше в най-доброто състояние в което съм я виждал - голям кеф. Проблем на лалето е и голямата навалица. Затова там тактиката трябва да е - сутрин много рано, 4-5 хубави спускания, и после на котвите или  Drinks .
Миналата година на Банско беше супер - наистина започнаха да поддръжат пистите като в добрите курорти. За пистово каране всички останали места са много много далече от това ниво. Слава богу започнаха да инвестират на Боро и на Витоша, та да се надяваме, че до няколко години и там нещата ще се подобрят.

Boards - Starboard Futura 154/90см., Starboard Futura 124/76см., Starboard iSonic 111/68 см.
Sails - Neilpryde RS:Slalom 9,5, H2 Racing 8,7; H2 Racing  7,7; RS:Racing 6,7
Weight: 110 kg
Eddie
Модератор
Публикации: 1102

« Отговор #21 -: 26.10.2008 14:47 »

Понеже стана дума (въпреки,че има отделна тема "Правила за безопасност") има едно желязно правило -НИКОГА недейте да спирате,сядате,стоите,почивате  и пр. в средата на пистата.Ако искате да си почивате или да оправите екипировката,изтегляйте се максимално в страни и то така,че винаги да можете да държите пистата над вас под око.Също така,НИКОГА не влизайте на скорост в участък от трасето,в/у което нямате видимост - падове,остри завои на пистата.Намалявайте ВИНАГИ ,почти до нула,когато наближавате каращи пред вас малки деца и ски училища - те са непредвидими. Първото спускане за деня или първо спускане на писта,на която не сте карали досега - ЗАДЪЛЖИТЕЛНО с бавно,опознавателно темпо  !!

Boards: Starboard Formula 159L. ; Starboard Isonic 122L. ; AHD Tracer 90L.
Sails : Gaastra Vapor2 - 10.0 ; Neil Pryde RS Racing - 9.0;Neil Pryde RS Racing - 7.8 ; Gaastra Vapor2 - 6.0 ; Gaastra Nitro3 - 4.7
Bamze
Windmaster
Публикации: 545

« Отговор #22 -: 26.10.2008 22:02 »

Аз миналия сезон на Банско докато се учех нямаше как да спускам бързо понеже като развиех 2м/мин падах а ако можех да карам щях да рискувам ама това съм си аз малко щур  taz taz taz taz taz иначе умната  !! !! да не паднете в някои долина и да идва някои Краз да ви вади Smile

К2 Turbo Dreamer 167 Wide
Union SL Binding
K2 T1 Boots
Only God Can Judge Me!
dr bre
Вятърничав
Публикации: 205

« Отговор #23 -: 09.02.2009 14:17 »

Kitzbuhel Австрия:
току що се прибрахме от там и това е резюмето
Пътя е около 1300 км в едната посока. Минахме през Сърбия, Хърватска, Словения за около 14 часа.
Пътните такси са около 150 евро в двете посоки - винетки, магистрали, тунели.
Самия курорт е сбор от няколко села, главното е Китцбюл и може да започнеш деня във всяко едно от тях - има безплатни паркинги и кабинки, които да те качат.
Пистите са около 270 км според сайта на курорта с категоризация синя, червена, черна и бяха супер обработени.
Нощувките ни бяха по 100евро на вечер за трима (2 възрастни и хлапе) с включена закуска в Цимерман пансион. Собственика не е от най-ларж пичовете и пазарлъка (за разлика от южните дестинации) не върви, така че го ударихме на откровенни преиначавания на истината, защото тариката поиска накрая да му платим по 8евро на човек на ден допълнително за сауна.
Цената на картите за каране в региона беше 150 евро за 5 дни и 80 за малкия.
Съоръженията от модерни до стари - имаше котви и стари седалки, но мисля че ги държат от сантименти.
Цените в кръчмите - Hmm.
Заключение: беше много приятно място за каране въпреки финалното пребиване.
PS. познайте оскъдното количество готини мацки, които успях да видя на какъв език говореха?
Жокер:  :aaa ne:немски,  :aaa ne:английски!

Sunny
Администратор
Публикации: 6442

« Отговор #24 -: 10.02.2009 15:02 »

......БЪЛГАРСКИ Drinks OK

Windsurf: 3.7 Loft PureLip, 4.2 Loft PureLip, 4.7 Loft 4Wave, 5.7 Loft 4Wave | Exocet Usurf 76L, Exocet Cross 94L
Kites: Liquid Force P1 4.0, WoW 5.0, 6.0, 8.0, NV 10.5, Board Liquid Force Bliss 129cm
goro
Полъх
*
Публикации: 9

« Отговор #25 -: 21.01.2010 10:57 »

Някой има ли инфо какви са условията за каране на ски на вр.Ком???
Никога не съм ходил там, а пък сме замислили да открием сезона в неделя на това място-за разнообразие.
Ако някой сподели мнение по въпроса ще съм благодарен. OK

Boards:
LORCH BREEZE 142L SPORTLINE,
LORCH GLIDER-M 105L,
Sails:
loft-5.7;4.7
valko
Windmaster
Публикации: 673

« Отговор #26 -: 21.01.2010 14:48 »

РУСКИ  Shocked

Boards : Fanatic Bee 117l  , Naish Enduro 106l
Sails : Loft freerace 5.3m2 , Loft 360 free 6.5m2 , Neil Pride combat 5.0m2
Zmeio
Полъх
*
Публикации: 97

« Отговор #27 -: 01.02.2010 01:23 »

Днес се върнахме от
Ишгл (Ischgl), Тирол, Австрия. Около 1550 км в едната посока.
6 нощувки  в самостоятелна къща за цялата компания, по 115 евро на човек за целия период.
+30-ина евро курортни и други такси.
187 Е за карта 5 от 7 дни.
230 км писти. Симпатичен фън парк.
Супер условия на пистите до към 2 следобед, после ставаха леко изорани, пак ставаха за каране, ама не е като вафлата сутрин. Чакане по съоръженията почти няма. Храна в големия страхотен ресторант на пистата - 12Е за обедно меню.
И невероятно но факт - откраднаха ни щеките от оставените наблизо ски.
Ако излязат хубави снимки от общите, ще постна някоя.

kalata_n
Духовит
**
Публикации: 136

« Отговор #28 -: 03.02.2010 12:11 »

Оххх как завиждам! Миналата година изкарах една седмица там. На тръгване си взех 5-6 карти на пистите и току си ги преразглеждам.
Невероятно място. Ние сутрин карахме в Швейцария (щот беше по-слънчево), а следобед откъм Ишгл - в Австрия Smile
Страхотно място е!

Ето няколко кадъра от мен. Снимки да искаш Smile

* IMG_2657.JPG (19.42 KB, 1280x960 - видяно 749 пъти.)

* IMG_2389.JPG (206.69 KB, 1280x960 - видяно 726 пъти.)

* IMG_2703.JPG (230.36 KB, 1280x960 - видяно 724 пъти.)
Valio76
Windmaster
Публикации: 522

Някой живеят, за да карат, аз карам, за да живея!

« Отговор #29 -: 19.10.2010 17:36 »

хижа Ком се намира 1640 м надм вис в западна стара планина от Берковица отстои на 14км. Връх ком е на 2016м надм. височина. Пистата почва от подножието на връх ком 1790м и свършва в близост до новата хижа Ком 1640 метра деневилация 150метра,  дължина на пистата 1100метра , има два влека единия е котва и е с 800 човека капацитет на час а другия е детски влек тип паничка. Сезона почва от началото на декември и продължава в дълги зими до 15 април. Влека работи само събота и неделя от 9 до 16 и 30 без прекъсване. Пистата е лека в горния край има стръмен участък 200 метра .За нас от Монтана това е наи близкото място за каране на ски и за това ни харесва. Природата е дествено чиста все още е спокоино и може би поради кризата не застроено с писти и съоражения, хотели. Има проект берковси балкан които предвижда застрояване на местноста с хотели и писти но засега нищо още се не прави по- въпроса.

* P1110809.JPG (131.99 KB, 1280x850 - видяно 633 пъти.)

* P1110369.JPG (129.51 KB, 1280x960 - видяно 691 пъти.)

* P1110368.JPG (12.67 KB, 768x1024 - видяно 705 пъти.)

* P1110799.JPG (143.09 KB, 1280x850 - видяно 660 пъти.)

180sm. 85kg.Starbord Fytyra 67/Starboard iSonic 72sm. Carbon Reflecs, iSonic85sm Karbon Reflex. / CHALLENGER AERO+ 8.4 /SEVERNE Overdrive_R7-7.8 /SEVERNE MACH 2 -7.0 MACH4-5.0 /Rossignol HERO ELIITE ST TI R22 167sm/
Страници: « 1 2 3 4 »   Най-горе
Печат
Отиди в: