21.11.2024 19:43
Новини: Sunny eXtreme е официалният вносител за България на кайт оборудване DaSilva, HB SurfKite, Peter Lynn (PLKB).

Windyweek - точни прогнози за вятъра Anemometers - Sunny eXtreme windsurf lessons

Уиндсърф, кайт, сноуборд, екстремни спортове

Страници: « 1 2 3 4 »   Най-долу
Печат
Автор Тема: Места за каране  (Прочетена 48492 пъти)
Valio76
Windmaster
Публикации: 522

Някой живеят, за да карат, аз карам, за да живея!

« Отговор #30 -: 19.10.2010 17:49 »

онлаин спускане с фотоапарат на клип по писта Ком.

[attachment deleted by admin]

180sm. 85kg.Starbord Fytyra 67/Starboard iSonic 72sm. Carbon Reflecs, iSonic85sm Karbon Reflex. / CHALLENGER AERO+ 8.4 /SEVERNE Overdrive_R7-7.8 /SEVERNE MACH 2 -7.0 MACH4-5.0 /Rossignol HERO ELIITE ST TI R22 167sm/
kalata_n
Духовит
**
Публикации: 136

« Отговор #31 -: 21.10.2010 09:42 »

Това за сега изглежда най-доброто от Балкана! Много полезно инфо! До къде се стига с кола? Предполагам да сами хижата?
Valio76
Windmaster
Публикации: 522

Някой живеят, за да карат, аз карам, за да живея!

« Отговор #32 -: 21.10.2010 10:12 »

Стига се до хижата с кола - пистата и влека  са на 30 метра от местата за спиране с кола. А до старата хижа се ходи пеша 20 минути тя се намира в страни от горния край  на пистата. Мястото е добро за начинаещи и средно напреднали скиори също и за хора с поизтанели протфеили.

180sm. 85kg.Starbord Fytyra 67/Starboard iSonic 72sm. Carbon Reflecs, iSonic85sm Karbon Reflex. / CHALLENGER AERO+ 8.4 /SEVERNE Overdrive_R7-7.8 /SEVERNE MACH 2 -7.0 MACH4-5.0 /Rossignol HERO ELIITE ST TI R22 167sm/
ivorpetkov
Вятърничав
Публикации: 294

« Отговор #33 -: 24.10.2010 22:37 »

Ето тук съм писал по въпроса, но беше 2009.
http://www.pss.bg/forum/viewtopic.php?t=6132&highlight=%CA%EE%EC

Sails:     5.3 Loft O2
            6.0 Gaastra Matrix
            4.2 Loft Lip Wave
Board:   Tabou Rocket 115 l
Weight: 73 kg
Becko
Полъх
*
Публикации: 7

« Отговор #34 -: 08.11.2010 18:28 »

Хайде и аз да напиша първия си коментар в този форум ... то той е най-вече за сърф, но на мен силата ми е в зимните спортове, така че поне да допринеса с едно две мнения.

Първо относно новите места за каране в България - като нови (т.е. от последните години) са на Паничище и над Благоевград. На Паничище сложиха седалков лифт, над Благоевград се появи кабинков лифт. За жалост още не съм ходил и на двете места, защото и на двете места, за да се кара трябва да е наваляло добре, а като е наваляло добре има много други места, на които се кара далеч по-добре при голям сняг, така че се получава малко порочен кръг. Ако все пак отида тази зима на някое от двете изброени от мен места ще пусна един коментар. Хубавото на Паничище е, че ако човек обича извънпистовото каране може да отиде малко по-нагоре на рилските езера и да кара там на улеите.

Относко карането извън чужбина за момента съм имал щастието да карам в някои от най-големите курорти на няколко държави - Германия, Австрия, Франция и Румъния. За мен абсолютния фаворит си остава Франция. Там зимните спортове са като религия - друга такава "фанатична" държава не съм виждал. Само няколко идеи: 200 местни кабинки, тунели под хотелите, за да не се прекъсват пистите, градски транспорт в курортите заменен с лифтове и др. Аз от няколко години ходя всяка зима в различен курорт във Франция и до сега лош не е имало. Основно ходя в областта Савой, намерили сме и една унгарска фирма, през която едноседмината екскурзия до там ни излиза около 250 евро (карта, спане, транспорт, няма храна включена), така че ако аз трябда да препоръчам място за каране - то това е Франция. Особеност на Франция е, че там не са самостоятелни курортите, а са групирани в така наречените ski areas, което в най-големите стига до над 500 км писти, които са включени в картата ви.

Не съм карал до момента в Швейцария от така по-известните локации в Европа, но за да добиете представа ще го кажа така: Ако за човек ските/сноуборда е каране няколко часа и после цър пър и бира, то Австрия е мястото. Ако търсите каране от 9:00 до 17:00, черни писти от по над 15 км, денивилации от 2000 метра и ски зони където за един ден не можете да стигнете от единия край до другия, мястото е Франция.
kalata_n
Духовит
**
Публикации: 136

« Отговор #35 -: 08.11.2010 19:26 »

Здрасти в сайта.
Ето това дали можеш малко да го уточниш.
.....черни писти от по над 15 км, денивилации от 2000 метра....
Къде си попаднал на такава писта?
Becko
Полъх
*

« Отговор #36 -: 08.11.2010 20:29 »

Ето малко повече информация:

- денивилацията от 2000 метра (всъщност е 2050 метра) е в ски зоната ParadiSki (http://en.paradiski.com/)

- най-дългата черна писта на света, Sarenne със своите 16 км, пък се намира в ски зоната на Alp D'Huez (http://www.alpedhuez.com/hiver/en/home-page.html)

Пожелавам на всеки да покара там, ако уважавате спорта и планините, там е истината.
Eddie
Модератор
Публикации: 1102

« Отговор #37 -: 08.11.2010 20:43 »

Пожелавам на всеки да покара там, ако уважавате спорта и планините, там е истината.
  hi Веско!
Наистина полезна информация  OK
Единствено не ми стана много ясно за "истината"...:-O-:

Boards: Starboard Formula 159L. ; Starboard Isonic 122L. ; AHD Tracer 90L.
Sails : Gaastra Vapor2 - 10.0 ; Neil Pryde RS Racing - 9.0;Neil Pryde RS Racing - 7.8 ; Gaastra Vapor2 - 6.0 ; Gaastra Nitro3 - 4.7
Bamze
Windmaster
Публикации: 545

« Отговор #38 -: 08.11.2010 21:42 »

Ето малко повече информация:

- денивилацията от 2000 метра (всъщност е 2050 метра) е в ски зоната ParadiSki (http://en.paradiski.com/)

- най-дългата черна писта на света, Sarenne със своите 16 км, пък се намира в ски зоната на Alp D'Huez (http://www.alpedhuez.com/hiver/en/home-page.html)

hi hi Аз да ти кажа за мен има друга истина ако обичаш да караш няма значение къде е а да има бира (вино) и хора след дългия ден да споделиш питието и да си говорите колко хубаво сте прекарали Smile А дали си на Осогово или в Австрия без предните неща неа сми Smile Но това си е мое мнение SmileSmileSmile

К2 Turbo Dreamer 167 Wide
Union SL Binding
K2 T1 Boots
Only God Can Judge Me!
Zmeio
Полъх
*
Публикации: 97

« Отговор #39 -: 09.11.2010 18:08 »

...Основно ходя в областта Савой, намерили сме и една унгарска фирма, през която едноседмината екскурзия до там ни излиза около 250 евро (карта, спане, транспорт, няма храна включена)...

Мен пък ме спечели това, ама ми се струва невероятно. Може ли някакви подробности?

windprayer
Вятърничав
Публикации: 271

www.vpsnowboards.com

« Отговор #40 -: 09.11.2010 18:38 »

Пичове,
според моя скромен опит, няма никаква нужда да се обвързвате нито с агенции, нито с тур оператори, нито с определен курорт, нито с определено време. Европа е отворена и във всички курорти, дори и най скъпите, в Италия и Франция картата е около 200 евро/седмица, а спането 100-150 евро/седмица. Другото и сами можете да си изчислите. Така че няма смисъл за 100 евро разлика да ви се отнеме целия избор. Харесвате си място, резервирате и се мятате в колата.  --<
Becko
Полъх
*

« Отговор #41 -: 09.11.2010 18:52 »

Ами цените са наистина невероятни, ако се гледат цените в България и това, което предлагат нашите туроператори. Но, по малко неведоми пътища преди години се свързах с една унгарска фирма (http://www.skilines.hu/) и тъй като обикновено организирам малко по-големи групички на мераклии около мен (тази година ще сме 57 човека) те ми дават вече туроператорски цени. Така че така постигаме цена от около 250 евро на човек за седмица там. Но дори и да играе на дребно човек, ценита са пак далеч по ниски от това, което се предлага в България.
Само за сравнение: преди 2 години бяхме там, като имахме някаква специална карта, която включваше 3 ски зони или общо 1350 км писти. Със спането и транспорта до Франция, както и транспорта между отделните ски зони, цената ни беше 267 евро на човек. Същата тази година, една от не безизвестните български фирми организираше в края на сезона подобно ходене, картата включваше само един от курортите на една от ски зоните (т.е. към 200 км писти само) и беше на промоция ..... 600 евро на човек Smile Направо щях да падна като видях тази промоция, а ние дори бяхме точно в средата на сезона там.
Единствения недостатък на този тип организация е, че всичко започва от Будапеща, т.е. човек трябва да се предвижи до там сам, но това не е нито скъпо, нито времеотнемащо.
Тази година края на януари ще тестваме нова ски зона - Valmeinier, така че след това ще мога да пиша и за нея отзиви.
Zmeio
Полъх
*
Публикации: 97

« Отговор #42 -: 10.11.2010 00:00 »

Веско, ако продъжлаваш така, ти си най-добрия ми приятел  \0//

SuNRiSe
Полъх
*
Публикации: 5

« Отговор #43 -: 13.12.2010 20:15 »

Не съм карала ски от дете и тази година мисля да си опресня спомените затова си мислех за някое не толкова комерсиялно място. Срам не срам като чета Вие на какви места карате имам питане относно Узана до Габрово и Бузлуджа като чета в нета не изглежда идеално зле за начинаещи. Някои да има мнение по въпроса  hmmmm
Eddie
Модератор
Публикации: 1102

« Отговор #44 -: 14.12.2010 11:36 »

...затова си мислех за някое не толкова комерсиялно място. Срам не срам като чета Вие на какви места карате...
Ако прегледаш зимните теми ще установиш,че местата за които се пише са горе долу в следния ред:
1.Витоша
2.Боровец
3.Банско
и т.н.,или иначе казано от по-непопулярни,към по-популярни .
По мое скромно мнение,всяко място с подходящ сняг и наклон е добре дошло.Много хора мислят,че прогресът в ските зависи единствено от това,коя писта са успяли да пуснат,което си е чиста заблуда  :D

Boards: Starboard Formula 159L. ; Starboard Isonic 122L. ; AHD Tracer 90L.
Sails : Gaastra Vapor2 - 10.0 ; Neil Pryde RS Racing - 9.0;Neil Pryde RS Racing - 7.8 ; Gaastra Vapor2 - 6.0 ; Gaastra Nitro3 - 4.7
Страници: « 1 2 3 4 »   Най-горе
Печат
Отиди в: