23.11.2024 19:56
Новини: Посетете нашият Online магазин, където можете да видите продуктите които продаваме, както и да си ги поръчате през Интернет.

Windyweek - точни прогнози за вятъра Anemometers - Sunny eXtreme windsurf lessons

Уиндсърф, кайт, сноуборд, екстремни спортове

Страници: 1   Най-долу
Печат
Автор Тема: BARE  (Прочетена 13444 пъти)
Sunny
Администратор
Публикации: 6442

« -: 13.06.2006 11:26 »

В началото на май пристигна и първата ни доставка с неопренови костюми на BARE.
Ето тук има повече информация, а аз лично съм впечтлена от неопрените.

Windsurf: 3.7 Loft PureLip, 4.2 Loft PureLip, 4.7 Loft 4Wave, 5.7 Loft 4Wave | Exocet Usurf 76L, Exocet Cross 94L
Kites: Liquid Force P1 4.0, WoW 5.0, 6.0, 8.0, NV 10.5, Board Liquid Force Bliss 129cm
lukcheto
Off Line
Публикации: 2340

« Отговор #1 -: 13.06.2006 16:06 »

Цитат на: "Sunny"
Слд някакви дълги мъки и чакане успяхме най-после да освободим неопрените и сега чакаме да ни ги докарат.  Което означава,че късния следобяд ще са вече в магазина Yes ...а пък ние с Юли сме така tequilla  tequilla  tequilla
Има цялата номерация и дамски и мъжки ,както и къси и дълги неопрени, така, че Mefisto да не се притеснява, че няма да има размер за него Wink

Ухаааааа...не само Мефисто ще е щастлив  Yes

"Stop chasing shadows, just enjoy the ride" bravoo
~ фaNatic SkaTe/85l~the RoCk~
~Jo Jo is back home/67l~
~Гaa mАНiК/3.3m2~nuHko~
~Ka.KiLLeR/3.7m2~WaVe ASSassIN~
~Vandal Enemy/4.5m2~WANTeд.No.2~
~Idol/4.0m2~TheFlY~
~Idol/4.8m2~BillY~
Ivo
Вятърничав
Публикации: 296

« Отговор #2 -: 13.06.2006 18:20 »

Е, честито, ще можете вече и вие, като zaho, облечени в новите неопрени - в банята (като гледам каква е отчайваща прогнозта навсякъде...). Mr. Green
Sunny
Администратор

« Отговор #3 -: 15.06.2006 19:04 »

Хехе днес май само неопрени продавахме, та верно може на следващата прогноза да се дефилира с тях Wink  И Mefisto доволен (той пък слабичък се оказа Wink ). И на Lukcheto да е честито новото платно, да види много вятър и малко време да стои в калъфа Mr. Green  Wink

Windsurf: 3.7 Loft PureLip, 4.2 Loft PureLip, 4.7 Loft 4Wave, 5.7 Loft 4Wave | Exocet Usurf 76L, Exocet Cross 94L
Kites: Liquid Force P1 4.0, WoW 5.0, 6.0, 8.0, NV 10.5, Board Liquid Force Bliss 129cm
lukcheto
Off Line
Публикации: 2340

« Отговор #4 -: 15.06.2006 22:04 »

Цитат на: "Sunny"
Хехе днес май само неопрени продавахме, та верно може на следващата прогноза да се дефилира с тях Wink  И Mefisto доволен (той пък слабичък се оказа Wink ). И на Lukcheto да е честито новото платно, да види много вятър и малко време да стои в калъфа Mr. Green  Wink

Съни, ДАНО ДАНО ДАНО  bravoo  Аз днес не стигнах до язовира, много ме задържаха... Evil or Very Mad  Но пък беше едно шоу в радиото не е истина (не успях да мина през нас да оставя платното) та усъмниха се, че "безгрижно" нося лека картечница или по-лошо ГРАНАТОМЕТ хахаха, тоя беше ЛУД!!! Twisted Evil  Twisted Evil  Twisted Evil  Twisted Evil  (:-pp)

"Stop chasing shadows, just enjoy the ride" bravoo
~ фaNatic SkaTe/85l~the RoCk~
~Jo Jo is back home/67l~
~Гaa mАНiК/3.3m2~nuHko~
~Ka.KiLLeR/3.7m2~WaVe ASSassIN~
~Vandal Enemy/4.5m2~WANTeд.No.2~
~Idol/4.0m2~TheFlY~
~Idol/4.8m2~BillY~
Sunny
Администратор

« Отговор #5 -: 01.10.2006 11:09 »

Поради огромния интерес към неопрените и аксесоарите на Bare и тъй като количествата почти се изчерпаха, направихме нова поръчка, която вече е на митницата и в понеделник ще чака да бъде освободена. Ако живот и здраве всичко е наред нещата ще са вторник, най-късно сряда в магазина. Ще има нови гумирани Mesh неопрени (мъжки и дамски цялата номерация), още един нов модел 3/2мм Attack (мъжки и дамски модели) с дълги ръкави и крачоли, 2 вида бонета, ръкавици, протектори за крака, неопренови чорапи, боти за студена вода, както и блузи Chilguard за защита от студа, които могат да се носят и отделно и под неопрен. Всичко е описано със снимки и цени на страницата в каталог в неопрени и аксесоари Bare.

Woody
Полъх
*
Публикации: 80

« Отговор #6 -: 06.10.2006 11:09 »

Sunny има ли ги вече в магазина неопрените, защото мисля да си взема един преди тази североизточна прогноза OK
Взимам го и изчезвам към морето още утре Drinks

The ultimate ride
Sunny
Администратор

« Отговор #7 -: 06.10.2006 22:09 »

Да, sorry, че сега отговарям, но досега ги подреждах. Абсолютно маниашки са гумираните. Произведени са в Канада.
Разтеглива Hydro stretch материя, за по-голяма мобилност на движенията. Шевовете са шити, имат платнена защитна лента и лепени, което ги прави по-здрави и водонепромокаеми. Допълнителен колан при глезените, за да не пропуска вода. От колената надолу има здрава синтетична материя, което предпазва от евентуално срязване с финката. Отвътре имат чилгард. Glideaseal материя на китките, врата и глезените за по-плътно прилепване и невъзможност за пропускане на вода. Изключително плътна и здрава гумирана материя, която предпазва от вятър и студена вода. Голяма реклама им дръпнах, но са наистина много добри, просто надминаха всичките ми очаквания. Има също бонета (единия вид е с козирка) и обувки за студена вода, неопренови чорапи и протектори за крака.

Woody
Полъх
*
Публикации: 80

« Отговор #8 -: 07.10.2006 12:35 »

Аз побързах да съм първия клиент за неопрен, но за малко ме изпревариха. KrasiG, беше взел даже и моя размер, та чаках да донесат от склада. Неопрена наистина е the best и сега вече съм готов за подвизи на Градина. Ще тръгна или понеделник вечер или вторник. Какво ще кажете за едно керванче?

The ultimate ride
Юли
Администратор
Публикации: 5493

The idea is to die young as late as possible

« Отговор #9 -: 08.11.2006 14:45 »

Позволявам си да копирам мнението на Съни от една друга тема, защото е доста изчерпателно и хвърля светлина в тунела :Sunny: :D

Ще се опитам да внеса някои пояснения за неопрените.
Неопрените, които според мен си заслужава да има човек са 3 вида:

Къс неопрен - той се използва през лятото, когато водата е топла и вятърът е топъл. Гумираните части на гърдите и гърба са с цел да ви предпазват от вятъра (но това не прави този неопрен полусух). Понякога дори и през лятото (както един мрачен августовски ден преди 3 години на Искъра) се налага да сложите цял неопрен, защото иначе ще ви е студено. В горещите дни можете да карате само с ликра (която предпазва тялото от изгаряне и държи хладно в жегите)

Дълъг неопрен (дълги крачоли и ръкави), който е гумиран само на гърдите и гърба - Той се използва в късните пролетни и ранните есенни месеци, когато температурите са вече по-ниски, но все пак са над 15 градуса (приблизително). Тези неопрени са по-топли от късите и са целите от материя неопрен с гумирана (Mesh) материя на гърдите. Тези неопрени пропускат вятър, защото не са целите гумирани. Гумираните неопрени не пропускат вятър и това ги прави подходящи за най-студеното време. Абсолютно никоя материя неопрен ,дали е гумирана или просто неопрен не пропуска вода Водата влиза през рисковите участъци като врат, крака и ръце. Няма неопрен, който да не пропуска никаква вода. Това са само сухите неопрени, но те са с клапи, които изсмукват въдуха между тялото и неопрена и фактически херметизират тялото, така, че да не може да влиза вода. Тези сухи неопрени са за гмуркане и са над 1200-1500лв. За сърфисти не са удачни, тъй като може да бъдат срязани с финката или друг предмет и да загубят ефекта си.

полусухи неопрени - това са най-топлите, непропускащи вятър неопрени, които се слагат при вече студени условия. Целите са гумирани. Недостатък е, че се обличат и събличат трудно, но пазят топло. Те са обикновено с дебелина не повече от 5/4мм, защото при по-голяма дебелина движението ще е много трудно. По тази причина добрите модели имат power stretch панели, които на са гумирани, а са от много дебел и еластичен chillguard за свобода на движението в областите където трябва (например подмишниците.  Те могат да бъдат с хоризонтален и вертикален цип, както и със сух цип. На нашия пазар е грешно създадена представата, че тези с хоризонталния цип са сухи, а тези с вертикалния цип са полусухи. И двата вида са полусухи, защото пропускат вода, която се загрява от тялото.
При по-евтините модели с хоризонтален цип има платка неопрен, която се прокарва през главата и намалява риска от влизане на вода, но не го прави невъзможно. Обикновено трябват 2-ма човека, за да бъде облечен (заради въпросната платка). По-старите модели са с памук вътре, който затруднява слагането на къс неопрен отдолу поради голямото съпротивление на тази материя с неопреновата.
Тези с вертикалния цип също пропускат съвсем малко количество вода и се обличат сравнително по-лесно. При последните модели под неопрена е ликра.

Аз съм легенда :D

Sails: LoftSails PureLip 4.2, 4.5, Oxygen 6.3
Boards: Exocet U-Surf 76, Goya Proton 96
Kites: DaSilva Vibe 3.0, HB Legion 5.0, 6.0, 7.0, 9.0
Wing: KT 105L, KT 3.0, 4.0, 5.0, LoftSails 6.0
d-r
Духовит
**
Публикации: 103

« Отговор #10 -: 24.10.2007 10:36 »

Kupih ot kristian ot Varna ot vashite neopreni Bare.Pone na purvo chetene mi haresa mnogo.
Dosta dobro kachestvo,a v Kanada mislia che misliat za studa.

Sujeliavam za latinicata no na rabota niamam kirilizator

witchcraft chakra 94,UTB north shore-doctor 84 wave,SUP-10,6  RRD
neil pryde zone-3,5,neilpryde search-3,9,north sails ice 4,2neilpryde combat-4,7,neil pryde atlas 5,4,northsails duke-6,4
Sunny
Администратор

« Отговор #11 -: 24.10.2007 10:45 »

Kupih ot kristian ot Varna ot vashite neopreni Bare.Pone na purvo chetene mi haresa mnogo.
Dosta dobro kachestvo,a v Kanada mislia che misliat za studa.

Sujeliavam za latinicata no na rabota niamam kirilizator
Много се радвам, честито и да види много каране неопрена OK Сигурна съм, че няма да съжаляваш, в Канада наистина знаят какво е студ. Най-хубавото е ,че шевовете са и шити и подлепени и има 1мм допълнително чилгард, който пази от студа. Mesh материята(тоест гумираната материя) e възможно най-високото качество, което съм виждала. На всички четения ще си много доволен Yes Yeee Drinks

gruio
Полъх
*
Публикации: 33

« Отговор #12 -: 07.11.2007 21:52 »

Не лъжи ! Купи си 1 сух неопрен за зимата.
На Крапец предната седмица си казал, че ти е студено Smile
Sunny
Администратор

« Отговор #13 -: 08.11.2007 12:49 »

Не лъжи ! Купи си 1 сух неопрен за зимата.
На Крапец предната седмица си казал, че ти е студено Smile
Ох по това време на Крапец ако ще и меча кожа да сложи пак си е студено (:-pp) Shocked :Q: Yeee Brrrr Brrrr snow
Аз пак да кажа, че сух неопрен означава неопрнен с клапа на която се изтегля въздуха и се вакуумира. Те струват доста и не са подходящи за сърф, защото ако се среже (с финката например) няма херметизация, има студена вода по тялото (:-pp) Brrrr Brrrr Brrrr...и много пари в боклука Shocked :Q: :((( Има неопрени със сух цип, на които единственото предимство е, че не ти влиза вода през ципа (пак не е на 100%). Иначе дебелината на зимните е 4/3мм или 5/4мм (карала съм и двете дебелини, когато температурите са близки до 0-лата е студено и толкоз - каквото ще да сложиш няма да ти е топло в никакъв случай :(((
Мисля, че по-скоро проблема е за ръцете и краката. На мен например във водата без ръкавици не ми е студено, но извадя ли ръцете на ледения втър... Shocked Shocked Shocked...боли много :((( :((( :(((

Страници: 1   Най-горе
Печат
Отиди в: