01.11.2024 10:18
Новини: Sunny eXtreme е официалният вносител за България на уиндсърф и уинг оборудване на фирмите: LoftSails, Exocet, F2 Windsurfing, Lorch, GUL, Ascan, Unifiber, Zeeko, HB, Reptile, MFC, Goya и Quatro. Продуктите може да видите в нашият Online магазин.

Windyweek - точни прогнози за вятъра Anemometers - Sunny eXtreme windsurf lessons

Уиндсърф, кайт, сноуборд, екстремни спортове

Страници: « 1 2   Най-долу
Печат
Автор Тема: Какъв трапец ползвате?  (Прочетена 12130 пъти)
SHMIT
Буревестник
Публикации: 852

« Отговор #15 -: 28.08.2008 22:15 »

Лимба, кръстния определено не е лек. Не е и много тежък, но тежи поне двапъти повече от седалищния Wink
Аз до скоро карах със седалищен. Кръстния ме стяга, затрунява движенията, вдига се на горе. Абе няма такава гадост. Та карах си аз седалищния дори и на вълните и анатемосвах всички които ми обясняваха колко гот е кръстния. Докато не отидох един ден на уейв спота, ригвм 4,2ката занасям дъската до брега, обличам си неопрена и установявам, че съм си забравил трапеца wall
Питах обаче един приятел, и се оказа, че той си носел резервен Yeee
Резервен, но кръстен. Кръстен, но трапец все пак. Покарах. Беше ужасно. МНого гадно. Измъчих се.
На другия ден не си забравих трапеца. Влезнах на вълните със седалищния. И бях шокиран колко по-гадно е снего.
Като се прибрах в София отидох и си купих кръстен. С него се свиква като с нови обувки. От началото е неудобен, но до 2-3дена ти става екстра. Само че, не си купувай PROLIMIT. Купи си най хубавия и най скъпия трапец. Пак като с обувките, не може да си купиш хубави, удобни и ефтини обувки.
От тогава карам основно с кръстен, но когато карам голям матерял си карам със седалищния.

Eddie
Модератор
Публикации: 1102

« Отговор #16 -: 28.08.2008 23:01 »

При мене нещата се развиха в обратна прогресия -карах с кръстен - стягаше ме,ограничаваще ми движенията ( а бях и доста по  dance... )...Взех си слаломен матерял и съответно седалищен трапец.Когато го сложих за пръв път,на брега всичко си беше ОК - все едно нямах трапец - пълна свобода.Във водата обаче нещата се оказаха други - това,на което бях свикнал да се облягам до момента....липсваше  Shocked Shocked Shocked. Трябваше ми известно време да свикна и в момента ми е съвсем естествено да си карам със седалищен. OK

Boards: Starboard Formula 159L. ; Starboard Isonic 122L. ; AHD Tracer 90L.
Sails : Gaastra Vapor2 - 10.0 ; Neil Pryde RS Racing - 9.0;Neil Pryde RS Racing - 7.8 ; Gaastra Vapor2 - 6.0 ; Gaastra Nitro3 - 4.7
Sunny
Администратор
Публикации: 6442

« Отговор #17 -: 30.08.2008 14:26 »

здравеите ...несам ползвал никога трапец...какав да си взема?и има ли зна4ение ква марка е ?по какво да го избирам?
Няма значение каква марка, гледай да е кръстен ще ти е по-лесно да се откачаш и закачаш  защото куката е по-високо/ Гледай също да не ти е голям а да ти е съвсем стегнат защото във водата се разхлабва и трябва да има мегдан да го дозатегнеш иначе ти се качва много нагоре.

Windsurf: 3.7 Loft PureLip, 4.2 Loft PureLip, 4.7 Loft 4Wave, 5.7 Loft 4Wave | Exocet Usurf 76L, Exocet Cross 94L
Kites: Liquid Force P1 4.0, WoW 5.0, 6.0, 8.0, NV 10.5, Board Liquid Force Bliss 129cm
asensi
Полъх
*
Публикации: 38

« Отговор #18 -: 30.08.2008 18:01 »

благодаря съни за инфото...защо вси4ки предпо4итат седалищен?по4ти вси4ки де?
vandal
Windmaster
Публикации: 683

по-добре от гика, от колкото от мотика

« Отговор #19 -: 30.08.2008 19:50 »

аз съм със седалка...
по принцип кръстния е за по агресивно и активно каране, като вълни, фрийстайл....когато куката е по високо по лесно се откача в акция. Също е за по малки платна...представи си 10 квадрата с кръстен трапец - 2 дена ше те боли гърба и кръста
седалката е за рейс, слалом, спийд каране. Позволява да изнесеш тежестта на тялото максимум навън, по добре може да затвориш платното и позволява по лесно каране с голяма квадратура.При качване срешу вятъра е също по удобен
За начинаещи горещо препоръчвам кръстен, заради по лесното закачане и откачане...

кара каквото му попадне...

https://www.geckowindsurfschool.com/
http://www.windsurfyoga.eu/
asensi
Полъх
*
Публикации: 38

« Отговор #20 -: 30.08.2008 20:36 »

еми кръстен ще търся тогава..мерси
SHMIT
Буревестник
Публикации: 852

« Отговор #21 -: 30.08.2008 23:05 »

Няма значение каква марка, гледай да е кръстен ще ти е по-лесно да се откачаш и закачаш  защото куката е по-високо/ Гледай също да не ти е голям а да ти е съвсем стегнат защото във водата се разхлабва и трябва да има мегдан да го дозатегнеш иначе ти се качва много нагоре.

Да , Марката почти няма значение. Стига да не е ПРОЛИМИТ :D

P.S.  Не знам дали ги продавме такива в магазина , но форума е да обменяме информация, и всеки сблъсквал се с тази марка сърфист, ще потърди мнението ми за нея. Cool

Venelin
Pro :)
Публикации: 1097

« Отговор #22 -: 31.08.2008 00:10 »

Къв му е проблема на ПРОЛИМИТ, бре Шмите? Я се обоснови малко тука, че ми стана любопитно. Аз карам с ПРОЛИМИТ T-TYPE, а също и доста от хората, които познавам. Досега никой не се е оплакал. :-O-:

Ако изтъкнеш сериозни аргументи, сменям веднага.

"Do or do not. There is no try."

Board: Fanatic Shark 145 l.
Sails:   8.4 Loft O2, 6.5 BiC Cruiser, 5.2 Loft 360Free
Skills:  Freeride
Temper: Very friendly but aggressively unpleasant when annoyed
Страници: « 1 2   Най-горе
Печат
Отиди в: