02.11.2024 19:31
Новини: Sunny eXtreme е официалният вносител за България на уиндсърф и уинг оборудване на фирмите: LoftSails, Exocet, F2 Windsurfing, Lorch, GUL, Ascan, Unifiber, Zeeko, HB, Reptile, MFC, Goya и Quatro. Продуктите може да видите в нашият Online магазин.

Windyweek - точни прогнози за вятъра Anemometers - Sunny eXtreme windsurf lessons

Уиндсърф, кайт, сноуборд, екстремни спортове

Страници: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 »   Най-долу
Печат
Автор Тема: Гьокчеада 2008 - 2009 - 2010 - 2011  (Прочетена 71960 пъти)
Юли
Администратор
Публикации: 5493

The idea is to die young as late as possible

« -: 24.04.2008 20:33 »

Здравейте момчета и момичета :D
Вече сме на острова и ще се опитам с две думи да разкажа какви са условията.
Границата я минахме много бързо, има само малка опашка от ТИРове, но тя е на отделно гише. Евтината бензиностанция в Капитан андреево работи, като цената на дизел и 98 е 93 евро цента. Безмитните магазини работят, но вече няма голям избор. Пътя до острова се ремонтира на места, но се пътува безпроблемно. Имаше три поста жандармерия след разклона за Кабатепе, но през целия път нямаше полиция. Горивото е с цени в лири: газ - 1.8, дизел - 3, 95 - 3.4.
Ферибота е невероятен! Направо е като самолет bravoo Има голяма палуба в която се събират повече автомобили, като има и механизирана система за качване на коли и на втори етаж, ако не се съберат долу. Има луксозен асансьор с който можеш да се качиш най-отгоре при "пилотската" кабина, долен остъклен етаж с много места за сядане и прекрасна гледка. Следващо ниво с луксозни столове с дамаска, отделени като сепарета, бюфет и големи витрини. Скороста му е много по-голяма от предишните черупки, но все пак разстоянието го взе за час и 15 минути.
Цената за автомобил с до 3-ма пътници е 15 лири, кемпер 50 лири, минибус 22 лири, караваната я таксуват като втори автомобил - 15 лири. От Кабатепе има ферибот в 11 и 19 часа, а на връщане 7 и 17:30 часа.
На острова няма голяма промяна в обстановката. В Ешелек се строят малки пансиони за да посрещнат нарасналото търсене. В момента сме около 15ина българи и всичко е спокойно. Закария каза, че който му е резервирал стаи ще си ги получи, и в момента ги подготвя. На плажа няма жив човек, утре ще проверим условията в новия хотел на брега, защото днес карахме до късно и се прибрахме изморени.
Времето не е много топло, въпреки слънцето което грее непрекъснато. На завет става за плаж, но вятъра е хладен.
Не намерихме свободен безкабелен интернет oops

Аз съм легенда :D

Sails: LoftSails PureLip 4.2, 4.5, Oxygen 6.3
Boards: Exocet U-Surf 76, Goya Proton 96
Kites: DaSilva Vibe 3.0, HB Legion 5.0, 6.0, 7.0, 9.0
Wing: KT 105L, KT 3.0, 4.0, 5.0, LoftSails 6.0
Phill
Вятърничав
Публикации: 256

« Отговор #1 -: 24.04.2008 20:58 »

Браво, за добрите новини.
Малко по-късно тази седмица ще изпробваме новият ферибот....., дано прогнозата да задържи малко по-дълго Yeee Yeee
lukcheto
Off Line
Публикации: 2340

« Отговор #2 -: 24.04.2008 22:00 »

Малко по-късно тази седмица ще изпробваме новият ферибот....., дано прогнозата да задържи малко по-дълго Yeee Yeee

Фил, не знам дали си гледал, ама от понеделник натам йок рюзгар... Според таблицата ще е само за ББКю Shocked Shocked Shocked
Пакета който замина вчера ще покара добре- петък, събота и неделя ще е ВРЪХ Yeee Yeee Yeee, следващите партиди ще курортаджийстват ми се стува с тези занулевени стойности :О: oops oops

ПП А тези дето сме в изолационната дори и ББКю няма да помиришем... :((( :((( :(((

"Stop chasing shadows, just enjoy the ride" bravoo
~ фaNatic SkaTe/85l~the RoCk~
~Jo Jo is back home/67l~
~Гaa mАНiК/3.3m2~nuHko~
~Ka.KiLLeR/3.7m2~WaVe ASSassIN~
~Vandal Enemy/4.5m2~WANTeд.No.2~
~Idol/4.0m2~TheFlY~
~Idol/4.8m2~BillY~
SHMIT
Буревестник
Публикации: 852

« Отговор #3 -: 24.04.2008 22:03 »

Ти ако на 50лири за кемпер ако му викаш добра новина :#@:
Това е някаква грешка надявам се . Кола с каравана 30лири, кемпер 50лири :-O-: hmmmm А кемпера заема доста по-малко място. Миналата година не беше така май.

Phill
Вятърничав

« Отговор #4 -: 24.04.2008 23:38 »

А бе Shmite...., впечетление ми направи най вече цената за автомибил.
Цената за каравана е наистина малко вискока.
Vancho laifa
Отнесен от вихъра
Публикации: 439

« Отговор #5 -: 25.04.2008 13:13 »

Ти ако на 50лири за кемпер ако му викаш добра новина :#@:
Това е някаква грешка надявам се . Кола с каравана 30лири, кемпер 50лири :-O-: hmmmm А кемпера заема доста по-малко място. Миналата година не беше така май.

И миналата година цената за кемпер беше по-висока от цената за автомобил + каравана hmmmm. Спомням си как Венци по същият начин се възмущаваше за това че кемпера заема по-малко място на ферибота от караваноавтомобила taz.

إيفان الحياة
marino
Буревестник
Публикации: 805

« Отговор #6 -: 25.04.2008 14:52 »

Абе те турците понякога имат странни разбирания.На мен една година ми взеха 60евро за сигорта за караваната.Оказа се,че са я таксували като кемпер и на всичкото отгоре по този повод ми взеха още 10евро на всяко влизане в Турция. !!

РЕМОНТ НА УИНДСЪРФ И КАЙТ ОБОРУДВАНЕ. адрес:София,Кокаляне,ул.Александър Генков №8 , тел:0888200617
Phill
Вятърничав

« Отговор #7 -: 25.04.2008 22:44 »

Очакваме пресконференция от ден втори... (:-pp)
ivorpetkov
Вятърничав
Публикации: 294

« Отговор #8 -: 26.04.2008 17:35 »

Wind                25 KT
Sky conditions    mostly cloudy
Temperature     12 C

Е това ако не е време за мъже.
Не се учудвам, че няма пресконференция. Smile

Sails:     5.3 Loft O2
            6.0 Gaastra Matrix
            4.2 Loft Lip Wave
Board:   Tabou Rocket 115 l
Weight: 73 kg
Sunny
Администратор
Публикации: 6442

« Отговор #9 -: 26.04.2008 18:10 »

Вчера се кара здраво целия ден и беше слънчево, но днес доста се заоблачи и заваля следобяд лек дъждец. Ама пак всички караха де Yeee Ходихме вчера да разпитваме за новия хотел кога се отваря и какви ще са цените. Обаче упорито се пазят и казват, че няма да работи като хотел, а само като училище от 15ти май. Ето телефона ако някой може да измъкне повече информация: 8981022.
Водата е определено за гумирани неопрени, боти, ръкавици и за по-зиморничавите- бонета. Засега няма много хора, но може би от 30ти ще дойдат доста. На уейв спота имаше около 20 коли. Там има за съжаление натрупани бали които много приличат на бали с боклуци и притеснителното е, че ако това е така като стане топло ще се разнесе смрад и вероятно ще се замърси водата.
На глдакото вчера и онзи ден вятърът беше доста източен и имаше неприятен насрещен чоп. Караше се с малки платна - 4-5 квадрата, аз лично бях с 3.7 и влязох за малкото време в което вятърът леко падна, иначе беше голяма пукотевица.
Днес във водата на уейв спота нямаше по-голямо платно от 4.7 квадрата. Температурата на въздуха беше 11 градуса.
Юли направи първия си успешен пуш луп (или както аз го знам бек луп) \0// \0// \0// ....само дето от хилядите опити е целия в синки и леко накуцва :Q: :Q: :Q:
Хайде чакаме ви OK OK OK :Sunny: Yeee Drinks

Windsurf: 3.7 Loft PureLip, 4.2 Loft PureLip, 4.7 Loft 4Wave, 5.7 Loft 4Wave | Exocet Usurf 76L, Exocet Cross 94L
Kites: Liquid Force P1 4.0, WoW 5.0, 6.0, 8.0, NV 10.5, Board Liquid Force Bliss 129cm
Phill
Вятърничав

« Отговор #10 -: 27.04.2008 16:30 »

Идвам, вече съм на Кабатепе, изпуснах ферито в 11ч ( пристигнах в 11,20ч )....,
утре ще се прежаля с неопрен 2-3мм Yes
sadba
Повей

Публикации: 3

« Отговор #11 -: 28.04.2008 13:12 »

Здравейте на всички,които сте на Гьокчеада  hi.Днес ми попадна този сайт и бързам да питам как е времето там и дали знаете какво ще е през празниците,защото се каниме да тръгнем на 1-ви май,но не да караме сърфове,ами за да хващаме риба.Много ще съм Ви благодарна,ако ме информирате.Очертава да сме голяма компания,но ако не става за риболов,плаж не мисля да патуваме.  hmmmm
ivorpetkov
Вятърничав
Публикации: 294

« Отговор #12 -: 28.04.2008 17:51 »

...изпуснах ферито в 11ч ( пристигнах в 11,20ч )....,
Кажи как го реализира това, че и аз ще гоня тоя час (евентуално) след няколко дни.
Предишния път тръгнах в 02:30 от София и се класирах с голям резерв, но при 30 минутно преминаване на границата.

Sails:     5.3 Loft O2
            6.0 Gaastra Matrix
            4.2 Loft Lip Wave
Board:   Tabou Rocket 115 l
Weight: 73 kg
PetarB
Духовит
**
Публикации: 170

« Отговор #13 -: 28.04.2008 22:59 »

Здравейте на всички,които сте на Гьокчеада  hi.Днес ми попадна този сайт и бързам да питам как е времето там и дали знаете какво ще е през празниците,защото се каниме да тръгнем на 1-ви май,но не да караме сърфове,ами за да хващаме риба.Много ще съм Ви благодарна,ако ме информирате.Очертава да сме голяма компания,но ако не става за риболов,плаж не мисля да патуваме.  hmmmm
Риболов.... Shocked Вие май досега на острова не сте били! Там за чужденци риболова е абсолютно забранен!!! Могат да ловуват само турци и за целта имат билети с лични снимки, разрешителни и т.н. Полиция обикаля постояно крайбрежието! Не искам да съм на ваше място ако ви гепят!  :aaa ne:

Sails:
4.7 Severne Swat
5.3 Severne Blade
6.1 Simmer Mission X
7.2 Neil Pryde Fusion HD

Boards:
Starboard Kode   86 L
Starboard Kode 103 L
sadba
Повей

Публикации: 3

« Отговор #14 -: 29.04.2008 06:44 »

Риболов.... Shocked Вие май досега на острова не сте били! Там за чужденци риболова е абсолютно забранен!!! Могат да ловуват само турци и за целта имат билети с лични снимки, разрешителни и т.н. Полиция обикаля постояно крайбрежието! Не искам да съм на ваше място ако ви гепят!  :aaa ne:
Съжалявам,но сме ходили на острова няколко пъти и винаги сме хващали риба.Не само през деня,но и през нощта.Ако сега има някакъв закон,който го забранява може и да имаме проблеми.Просто искам да науча как е времето там? :-O-:
Страници: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 »   Най-горе
Печат
Отиди в: