01.11.2024 08:36
Новини: За зимата предлагаме екипировка за сноуборд и ски на фирмите: Lorch, Alpine Pro, Hannah, Relax, Bars, Regatta, Orange и F2 / Ftwo.

Windyweek - точни прогнози за вятъра Anemometers - Sunny eXtreme windsurf lessons

Уиндсърф, кайт, сноуборд, екстремни спортове

Страници: 1   Най-долу
Печат
Автор Тема: kak se opuva rig s gaastra nitro 4?  (Прочетена 4518 пъти)
radi
Гост
« -: 30.07.2005 13:12 »

kato vkaram ma4tata i predi da opuna qko mi izka4at dva kambera i otivat pred neq - v djoba - a ostanalite taka se izvivat 4e me pritesnqvat.
da ne bi da ima nqkakvi 4alumi? olabil sum latite i kamberite dokarai - efekta e nedostatu4en.
ma4tata e 65 %, 460, msc 25, imsc 28..   kakto si pi6e na platnoto
ne 4e znam 6to ima dve tvardosti, ama..  sigurno ednata e kato q nape4e slanceto Smile
ako nqkoi znae 6te sum blagodaren da me nau4i i mene
Ivo
Вятърничав
Публикации: 296

« Отговор #1 -: 01.08.2005 10:29 »

Цитат на: "radi"
...ne 4e znam 6to ima dve tvardosti, ama..  sigurno ednata e kato q nape4e slanceto Smile...

Google:
"MCS = MAST CHECK SYSTEM
Allows comparison of stiffness and flex between masts.

IMCS = INDEXED MAST CHECK SYSTEM
The IMCS system 'normalizes' the MCS stiffness coefficients to a standard length mast which then allows direct comparison of masts:
IMCS = (MCS x (Length)2) / (460)2"

С две думи MCS е абсолютна величина, а IMCS позволява сравнението на твърдостта на мачти с различни дължини.
ant_dream
Буревестник
Публикации: 764

« Отговор #2 -: 09.08.2006 00:31 »

Незнам дали си се справил , но най-сигурния начин е описан долния ъгъл до мачтата обикновенно. На Gaastra Vapor става така, първоначално си ригваш без да си вакарал камберите натягаш  отдолу, след това натягаш гика след това отпускаш долу(само долу гика си остава натегнат) камберите се слагат със съвсем малко натискане и чист интелект. Пробвано е и на едно NP платно , общо взето всички платна на които има джебове Wink за камберите май се опъват така Smile. Да неговорим за други проблеми, който има Vapor но не е за тук.

Поздрави най-сърдечни Smile

Weight - 100 kg
Board - Starboard Carve 144l 2005
Sail -    Loft     LipWave 6.2
           Gaastra Matrix    7.5
Boom - Loft Slalom

Climbing the mountain, never coming down,
'Cause you will hate yourself in the end.
ivorpetkov
Вятърничав
Публикации: 294

« Отговор #3 -: 09.08.2006 11:06 »

Това е интересна идея.
И мен мноо ме мъчи ригването.
Аз съм с някакво Easy Rider 5.6 с 3 камбера - просто откачам докато ги наместя.
Гореописаният начин начин може и да помогне.

Sails:     5.3 Loft O2
            6.0 Gaastra Matrix
            4.2 Loft Lip Wave
Board:   Tabou Rocket 115 l
Weight: 73 kg
Mod_One
eXtreme iNside
Публикации: 1681

« Отговор #4 -: 09.08.2006 11:47 »

Да споделя и аз моя опит: до 2 камбера не е проблем, но нагоре става по-трудно. Имам едно старичко race платно на Arrows с 5 камбера и го опъвам по следния начин:
1. вкарвам мачтата от едната страна на камберите и обтягам от долу докрай - някои от камберите влизат на мачтата.
важното да е добре опънато от долу (главата да отвори добре), даже 1-1.5 см повече!
2. след това се опъва с гика малко повече от необходимото (1.5-2 см)
3. хващате мачтата на местат на изскочилите камбери и с леко натискане на платното на около една педя от мачтата ги щраквате върху нея.
4. връщате натягането от долу и откъм гика на нормалното положение и ако сте отхлабвали латите (помага, но аз не го правя) ги донатягате колкото трябва.

Мисля обаче, че има хора с много по-голлям опит, който могат да споделят тук (Джими, Ицо, Жоро) - дано прочетат и дадат някои идеи.

Успех!

\\\ | ///
               \\ - -  //
               ( @ @ )
 -------o00o-(_)-o00o-------
F..k the Cola, F..k the pizza, All we need is Slivovitza
LamiataSpaska
Полъх
*
Публикации: 51

« Отговор #5 -: 09.08.2006 13:11 »

Zdrasti Radi!
Tozi problem e mnooogo izvesten  !!
Nitro e seria za slalom i formula i se smiata za malko "profs" ili "sastezateli", zatova ima dve tvardosti na machtata, shtoto kakto nie merim santimetrite pri natiagane, te meriat milimetrite obrazni kazano. Pone e za standartna machta...

Po vaprosa za rigvaneto - Kato pahash machtata vobshte ne slagai kamberite. Pahni ia nad vsichki lati nategni edna leko, taka che dolnia agal na platnoto kadeto se zakacha vajenceto da e na okolo pedia ot osnovata na machtata. Sled tova slagash gika i go natiagash na max (ama naistina na max). V tozi moment si slagash kamberite, no vij ne pomnia v kakav red (mislia che beshe otgore-nadolu). Kakto ti leji platnoto na zemiata natiskash latata nadolu (na okolo pedia ot machtata, ama da ne e varhu monofilma che moje da ti mine rakata i da napravish dupka da minavat gugutkite pri goliama skorost), vdigash machtata leko ot zemiata da se izvie latata i podpirash kamber-a otdolu da si vleze na miastoto (butash go otdolu-nagore). Kato gi pahnesh vsichkite hvashtash zdravo vajenceto ot dolu i go natiagash do krai. Latite si gi obtegni kato platnoto e rignato i v nikakav sluchai ne gi otpuskai i natiagai vseki den!!!
Страници: 1   Най-горе
Печат
Отиди в: