21.11.2024 19:37
Новини: Sunny eXtreme е официалният вносител за България на уиндсърф и уинг оборудване на фирмите: LoftSails, Exocet, F2 Windsurfing, Lorch, GUL, Ascan, Unifiber, Zeeko, HB, Reptile, MFC, Goya и Quatro. Продуктите може да видите в нашият Online магазин.

Windyweek - точни прогнози за вятъра Anemometers - Sunny eXtreme windsurf lessons

Уиндсърф, кайт, сноуборд, екстремни спортове

Страници: 1 2 »   Най-долу
Печат
Автор Тема: Помощ ??  (Прочетена 13881 пъти)
StormWind
Полъх
*
Публикации: 11

« -: 09.09.2008 17:28 »

Здрасти някой може ли да ми помогне да си избера snowboard??  До сега не сам се занимавал с този спорт , никога не сам се качвал даже и си нямам идея какво , колко пари ще струва и откаде да си взема...  много ще съм благодарен ако някой помогне  
Mod_One
eXtreme iNside
Публикации: 1681

« Отговор #1 -: 09.09.2008 17:48 »

Здрасти някой може ли да ми помогне да си избера snowboard??  До сега не сам се занимавал с този спорт , никога не сам се качвал даже и си нямам идея какво , колко пари ще струва и откаде да си взема...  много ще съм благодарен ако някой помогне  

Е, поразрови се малко из форума де, стига с този мързел  Wink
Виж http://www.windsurf.bg/forum/index.php/topic,1690.0.html

\\\ | ///
               \\ - -  //
               ( @ @ )
 -------o00o-(_)-o00o-------
F..k the Cola, F..k the pizza, All we need is Slivovitza
StormWind
Полъх
*

« Отговор #2 -: 09.09.2008 17:49 »

еми сега точно чета форума Smile ама не сам стигнал до там още   Smile  сега ще го прочета и това , thx 
Mod_One
eXtreme iNside

« Отговор #3 -: 09.09.2008 17:53 »

еми сега точно чета форума Smile ама не сам стигнал до там още   Smile  сега ще го прочета и това , thx 

Добре дошъл <StormWind> - името ти ми харесва, мирише на 6-7 бофорта и 3.5-4м2 платна Yes

\\\ | ///
               \\ - -  //
               ( @ @ )
StormWind
Полъх
*

« Отговор #4 -: 09.09.2008 18:01 »

Мерси :D  Имам един приятел дето кара windsurf  и 3.5м платна.... Доста екстремно :D

Само че тея работи дето ги чета във форума абсолютно нищо не ми говорят  suicide  както казах , нямам си никаква идея от този спорт и сичко дето го чета в момента ми е магла.... само разбрах мисля че ми трябва около 164-7 сантиметра борд ?
Mod_One
eXtreme iNside

« Отговор #5 -: 09.09.2008 18:10 »

Мерси :D  Имам един приятел дето кара windsurf  и 3.5м платна.... Доста екстремно :D

Само че тея работи дето ги чета във форума абсолютно нищо не ми говорят  suicide  както казах , нямам си никаква идея от този спорт и сичко дето го чета в момента ми е магла.... само разбрах мисля че ми трябва около 164-7 сантиметра борд ?

Дължината е един от най-важните параметри - общоприето е, ако ще караш по писти и freeride да бъде между брадичката и носа. Ако ще правиш трикове, ще караш на съоръжения (парк) - може и малко по-къса. Ширината зависи от номера на обувките, но най-общо производителите предлагат стандартна ширина и т.н wide бордове. Оъ тук нататък има много параметри, на ако си начинаещ, вземи си евтина дъска (но не и евтини обувки и автомати) докато се понаучиш един два сезона и след това мини на по-добра.

Успех

\\\ | ///
               \\ - -  //
               ( @ @ )
StormWind
Полъх
*

« Отговор #6 -: 09.09.2008 18:16 »

Значи , гледах ж сайта и видях два борда , един по широк и един по тесен (надявам се може да се постват линкове...)
http://sunnyx3m.911.bg/a2/offers.asp?p=1662646
http://sunnyx3m.911.bg/a2/offers.asp?p=1662647

нося обувки номер 44-45 някаде  така че до колото разбирам парвия дето е 35 сантиметра широк е по добър за мен? А как стоят работите с обувките и автоматите ? Метални скоби до колкото разбрах , но отново , нямам си идея за нищо... някои савет как да се оборудвам , от каде и колко пари ще ми излезе можеш ли да ми дадеш ?
Mod_One
eXtreme iNside

« Отговор #7 -: 09.09.2008 19:09 »

Значи , гледах ж сайта и видях два борда , един по широк и един по тесен (надявам се може да се постват линкове...)
http://sunnyx3m.911.bg/a2/offers.asp?p=1662646
http://sunnyx3m.911.bg/a2/offers.asp?p=1662647

нося обувки номер 44-45 някаде  така че до колото разбирам парвия дето е 35 сантиметра широк е по добър за мен? А как стоят работите с обувките и автоматите ? Метални скоби до колкото разбрах , но отново , нямам си идея за нищо... някои савет как да се оборудвам , от каде и колко пари ще ми излезе можеш ли да ми дадеш ?

Да, при Sunny в магазина има прилични (или ще има с наближаването на сезона) бордове от средния клас. Има и обувки и автомати - най-добре да отидеш, да видиш и да поговориш с нея, ще получиш добър съвет. Имай предвид, че разликата в цената е огромна между известните марки и тези от средния клас (също както при автомобилите  Wink) Но разликата в качеството не е пропорционална на цената - мисля, че това си го знаеш и сам.

\\\ | ///
               \\ - -  //
               ( @ @ )
StormWind
Полъх
*

« Отговор #8 -: 09.09.2008 19:13 »

Да и аз така си помислих за качеството  Smile а каде е този магазин ? и кога горе долу зареждат ? кога ще е добре да отида и освен даска , обувки и автомати , друга каква екипировка ми трябва ?

А тъп вапрос.... на саита го пише XD 
Sunny
Администратор
Публикации: 6442

« Отговор #9 -: 09.09.2008 19:21 »

Здравей Stormwind и добре дошъл във форума hi
В момента очакваме пълно зареждане на дъски за сноуборд Lorch, както и обувки и автомати на Head, Niedeker, Nitro. Мисля, че след около 20-тина дни вече всичко ще е в магазина, но ако искаш ми звънни преди да дойдеш, за да ти кажа със сигурност. Не се притеснявай, като дойдеш ще ти изберем подходящо оборудване. Трябва ти екип яке и долнище, ръкавици, шапка. Желателно е термо-бельо, протектори поне за китките на първо време, после може и за гръб и за дупе OK Wink Като дойдеш ще ти покажа какво е задължително и какво може по-нататък да си купиш. Телефона ми O899 998599. Магазина се намира до първо районно. Като тръгнеш от зала Универсиада побул. Шипченски проход посока завод електроника или Дружба, подминаваш първо районно и веднага първата пряка завиваш надясно и след 100м е магазина. Има оранжева упътваща табела на булеварда, има и голяма пешеходна пътека, веднага след нея завиваш надясно.
Ето и схема:
http://www.sunnyx3m.com/data/s_005.htm

Windsurf: 3.7 Loft PureLip, 4.2 Loft PureLip, 4.7 Loft 4Wave, 5.7 Loft 4Wave | Exocet Usurf 76L, Exocet Cross 94L
Kites: Liquid Force P1 4.0, WoW 5.0, 6.0, 8.0, NV 10.5, Board Liquid Force Bliss 129cm
StormWind
Полъх
*

« Отговор #10 -: 09.09.2008 19:27 »

Мерси :D и тва е... доста подробно опътване о_O  значи след кам 20 деня някаде сигурно ще се отбия край софия  Smile  надявам се около 700 лева ще стигнат ?
Sunny
Администратор
Публикации: 6442

« Отговор #11 -: 09.09.2008 19:34 »

Ами може и да стигнат за борд обувки и автомати.

Windsurf: 3.7 Loft PureLip, 4.2 Loft PureLip, 4.7 Loft 4Wave, 5.7 Loft 4Wave | Exocet Usurf 76L, Exocet Cross 94L
Kites: Liquid Force P1 4.0, WoW 5.0, 6.0, 8.0, NV 10.5, Board Liquid Force Bliss 129cm
StormWind
Полъх
*

« Отговор #12 -: 09.09.2008 19:39 »

Аха  еми значи тва ще е на парво време , после ще ги мисля другите работи... а как стоят нещата с уроци и ... как да се науча фактически да каракм ?  Щото за ся горе долу.... няма да мога да се изправя на борда :D  (сега тарся вав форума по тая тема какво пиш . ама гледам че са работи от миналата година само... )
chill
Windmaster
Публикации: 512

« Отговор #13 -: 09.09.2008 19:59 »

Аха  еми значи тва ще е на парво време , после ще ги мисля другите работи... а как стоят нещата с уроци и ... как да се науча фактически да каракм ?

Всъщност, трябва да почнеш да ги мислиш от "другите работи" и после идва борда.

1. Екипировка - яке, полар, долнище, ръкавици, шапка, маска/очила, евентуално обувки.  Силно препоръчвам термобельо,
    много е студено без, имай предвид, че докато се учиш, а и после, бая пот ще хвърлиш.
2. Уроци - http://www.windsurf.bg/forum/index.php/topic,1675.0.html
    Училищата ще ти дадат оборудване + обувки.
3. Обувки  (ако не си ги купил към т.1).  Ориентировъчно, не си купувай обувки под 300лв.
4. Автомати.
5. С каквито пари са останали - борд.

Sails:  Severne Convert 2016 7.5
        Ezzy Wave SE 5.8
        Ezzy Wave SE 4.7
Boards: Starboard Kombat 106L
        Starboard Kode 123L

---
Pain is weakness leaving the body
StormWind
Полъх
*

« Отговор #14 -: 09.09.2008 20:46 »

Всъщност, трябва да почнеш да ги мислиш от "другите работи" и после идва борда.

1. Екипировка - яке, полар, долнище, ръкавици, шапка, маска/очила, евентуално обувки.  Силно препоръчвам термобельо,
    много е студено без, имай предвид, че докато се учиш, а и после, бая пот ще хвърлиш.
2. Уроци - http://www.windsurf.bg/forum/index.php/topic,1675.0.html
    Училищата ще ти дадат оборудване + обувки.
3. Обувки  (ако не си ги купил към т.1).  Ориентировъчно, не си купувай обувки под 300лв.
4. Автомати.
5. С каквито пари са останали - борд.

Хмм.... уроци - 200 лева , обувки около 200 (300 ако послушам Chill ) борд около 300 , автомати кам 200 пак >_>  останалите рабти около 300 предполагам...  O_O  моите пари няма да стигнат  , тряа тормозя мама и тате за спонсориране  oops тва ще баде тдудно xD
Страници: 1 2 »   Най-горе
Печат
Отиди в: