22.11.2024 18:59
Новини: За водните екстремни спортове, плуване и гмуркане предлагаме екипировка на фирмите:  Bare, Sooruz, Ascan, GUL, Aquasphere, Aqualung, Beuchat, World Industries, AirHead, Sooruz, DryPak и Spokey.

Windyweek - точни прогнози за вятъра Anemometers - Sunny eXtreme windsurf lessons

Уиндсърф, кайт, сноуборд, екстремни спортове

Страници: « 1 2 3 4 5 »   Най-долу
Печат
Автор Тема: какъв неопрен  (Прочетена 44930 пъти)
Sunny
Администратор
Публикации: 6442

« Отговор #30 -: 16.03.2009 14:13 »

Аз затова моето боне съм го взела възможно най-малкия размер и дори косата под бонето ми е суха като изляза от водата.

Windsurf: 3.7 Loft PureLip, 4.2 Loft PureLip, 4.7 Loft 4Wave, 5.7 Loft 4Wave | Exocet Usurf 76L, Exocet Cross 94L
Kites: Liquid Force P1 4.0, WoW 5.0, 6.0, 8.0, NV 10.5, Board Liquid Force Bliss 129cm
The Bear
Отнесен от вихъра
Публикации: 432

Цецо от Враца

« Отговор #31 -: 17.03.2009 21:48 »

Аз затова моето боне съм го взела възможно най-малкия размер и дори косата под бонето ми е суха като изляза от водата.

Ако искаш, някой път мога да ти покажа как трябва да паднеш, за да не ти е суха като излезеш.  :D :D :D Това в кръга на шегата.
И моята си е суха като изляза, то най-много до ушите стига вода при мен.

92кг, 186см, Global Wave 98l _ Icon 145l _ Combat 4.2 _ Lip Wave 5.2 _ Pilot 6.0 _ Glide 7.5 _ GTX 9.0 (доволно изпробвано)
Sunny
Администратор

« Отговор #32 -: 18.03.2009 12:07 »

Вярно е, че когато е студено и вече за боне много внимавам да не падам така, както ти казваш (:-pp) Иначе са ми познати всички видове падания с всякакви скорости и удряне във всички елементи от оборудването, включително и при едно падане бях като подводно торпедо, бая път изминах с доста голяма скорост под водата и от скоростта крачолите на неопрена се бяха навили нагоре, както и клепачите ми се бяха обърнали....а не мога да си го обясня как се движа напред а всичко се обръща наобратно :-O-:

Windsurf: 3.7 Loft PureLip, 4.2 Loft PureLip, 4.7 Loft 4Wave, 5.7 Loft 4Wave | Exocet Usurf 76L, Exocet Cross 94L
Kites: Liquid Force P1 4.0, WoW 5.0, 6.0, 8.0, NV 10.5, Board Liquid Force Bliss 129cm
valko
Windmaster
Публикации: 673

« Отговор #33 -: 18.03.2009 12:38 »

Вярно е, че когато е студено и вече за боне много внимавам да не падам така, както ти казваш (:-pp) Иначе са ми познати всички видове падания с всякакви скорости и удряне във всички елементи от оборудването, включително и при едно падане бях като подводно торпедо, бая път изминах с доста голяма скорост под водата и от скоростта крачолите на неопрена се бяха навили нагоре, както и клепачите ми се бяха обърнали....а не мога да си го обясня как се движа напред а всичко се обръща наобратно :-O-:
БАСИ Хидродинамиката  wall

Boards : Fanatic Bee 117l  , Naish Enduro 106l
Sails : Loft freerace 5.3m2 , Loft 360 free 6.5m2 , Neil Pride combat 5.0m2
emo
Отнесен от вихъра
Публикации: 382

« Отговор #34 -: 18.03.2009 13:12 »

Аз да ви кажа карам целогодишно,но с боне не мога да карам.Чувствам се като кон с капаци и губя ориентация( нали правя сложни фрийстайл фигури и салта :D :D :D)
Та майтапа настрана,просто ми е некомфортно и карам с гола тимберица или в най-лошия случай с една неопренова като жокейска шапчица...А ако ми е чак пък толкова студено,т.е. под 8-9 градуса,просто не влизам!
Mod_One
eXtreme iNside
Публикации: 1681

« Отговор #35 -: 18.03.2009 13:23 »

Ако искаш, някой път мога да ти покажа как трябва да паднеш, за да не ти е суха като излезеш. 
Аз също имам много голям опит - мога да направя показно как трябва да се пада така, че да имаш вода във всички възможни отвори на тялото oops
Освен това, го мога и на сняг ...  Wink

\\\ | ///
               \\ - -  //
               ( @ @ )
 -------o00o-(_)-o00o-------
F..k the Cola, F..k the pizza, All we need is Slivovitza
The Bear
Отнесен от вихъра
Публикации: 432

Цецо от Враца

« Отговор #36 -: 18.03.2009 15:25 »

Аз също имам много голям опит - мога да направя показно как трябва да се пада така, че да имаш вода във всички възможни отвори на тялото oops
Освен това, го мога и на сняг ...  Wink
:D

:D  OK  :D

92кг, 186см, Global Wave 98l _ Icon 145l _ Combat 4.2 _ Lip Wave 5.2 _ Pilot 6.0 _ Glide 7.5 _ GTX 9.0 (доволно изпробвано)
glum
Полъх
*
Публикации: 91

« Отговор #37 -: 23.09.2009 14:47 »

Здравейте, за да не пускам нова тема пиша в тази. Имам няколко въпроса за неопрени и бельо за тях. Дълго време карах само лятото и не се нуждаех от неопрен, но от по миналата година си взех къс Bare Attack и бях и съм много доволен. Сега обаче имам възможност и желание за целогодишно каране около Атина.Това което ме интересува е какво да си взема за зимните и пролетните месеци? Какво да си обличам под неопрена?Ако може споделете личния си опит, защото съм напълно начинаещ и много зиморничав и мисълта за студа при неизбежните падания ме ужасява. Щях да забравя, а какъв неопрен ще ми препоръчате и как стои въпроса със свободата на движение с по дебел неопрен? Благодаря предварително.
PetarB
Духовит
**
Публикации: 170

« Отговор #38 -: 23.09.2009 15:43 »

Аз съм с дълъг неопрен 3/4 Сравнително дебел. Карането е много конфортно както от гледна точка на движение така и на температура.
Тъй като съм си напатил от гледна точка на късания, гледай като го купуваш как са обшити шевовете! Марката мисля, че не е толкова от значение  Wink

Sails:
4.7 Severne Swat
5.3 Severne Blade
6.1 Simmer Mission X
7.2 Neil Pryde Fusion HD

Boards:
Starboard Kode   86 L
Starboard Kode 103 L
glum
Полъх
*

« Отговор #39 -: 23.09.2009 18:54 »

Благодаря за отговора,PetarB, но би ли споделил до коя дата го караш и горе-долу каква е температурата на водата и най-важното на голо ли го обличаш или има и нужда от бельо и ако има то какво, щото аз летния го нося на голо?Забравих, а шевовете как трябва да са обшити? Дали ще позная кои са добре направени, какво точно да гледам?
ivorpetkov
Вятърничав
Публикации: 294

« Отговор #40 -: 23.09.2009 22:02 »

То си е ясно, че трябва да посетиш Съни, хич не се чуди. Smile

Sails:     5.3 Loft O2
            6.0 Gaastra Matrix
            4.2 Loft Lip Wave
Board:   Tabou Rocket 115 l
Weight: 73 kg
glum
Полъх
*

« Отговор #41 -: 24.09.2009 08:44 »

Точно сега ми е малко далече  :D , в Атина, Гърция съм, но като се върна със сигурност, а до тогава въпросите ми още си стоят.Смисъл че до Коледа може и да не се връщам.
Sunny
Администратор

« Отговор #42 -: 24.09.2009 16:58 »

Аз моя полусух неопрен го карам от началото на април до средата на юни и после от средата на септември до края на ноември. Дебелината може да е 4 или 5мм, не е от кой знае какво голямо значение. Самият неопрен прилепва много плътно към кожата и прави нещо като вакуум и пропуска много малко вода и няма да ти бъде студено. Тези неопрени са целите гумирани и не пропускат и вятър и това е основната им разлика от летните. Сега е такова времето, че може 1 ден да караш с къс, а на другия с полусух - зависи от температурата на въдуха и дали има слънце. Полусухите неопрени са с черна гума, която като има слънце се напича и ти е приятно топло. В студените месеци не може по никакъв начин да ти бъде съвсем топло, но пък с едно неопреново термо бельо под неопрена или чилгард всичко е наред.
Ако решиш мога да ти пратя с куриер OK

glum
Полъх
*

« Отговор #43 -: 24.09.2009 18:34 »

Sunny, благодаря за отговора. Нещата ми се поизясниха, пък и сричам тук в един гръцки сърф форум и ако правилно съм разбрал през зимата температурата на водата е 6-12 градуса а на въздуха не по малко от 2-5 градуса.Ако правилно разбирам мога да си имам чилгард и да го комбинирам с късия си неопрен ако ми е студено сега, а през зимата с полусухия, така ли?Сигурно обувки, боне и ръкавици се подразбират за допълване на екипировката?
Sunny
Администратор

« Отговор #44 -: 24.09.2009 21:08 »

Чилгарда можеш да го комбинираш с всеки вид неопрен. Сега може би до края на месеца можеш да го комбинираш с къс неопрен, но от октомври вече задължително с полусух и ако е много студено го комбинираш и с чилгард. Боти, боне и ръкавици са задължителни, защото вятърът октомври става леден и не ти мръзне толкова тялото, колкото крайниците, особено пръстите на ръцете. Ако караш от октмоври нататък задължително трябва да имаш сух или полусух неопрен, боти, боне и ръкавици. Ако случайно е по-топло времето може и да не ги слагаш, но е важно да си ги носиш, защото ако е много студено не можеш да караш без тях. Есента водата е все още сравнително топла, но температурата на въздуха е много ниска, а пролетта обратното. Така, че пролети есен тази екипировка е задължителна, а да не говорим, че ако счупиш нещо и бедстваш може да ти спаси живота. Така, че не трябва да се прави шега да се кара с къси неопрени студените месеци!

Страници: « 1 2 3 4 5 »   Най-горе
Печат
Отиди в: