Как беше на Крапец? На Поморие до 3 часа се караха 5ци и 6тици,после вятърат падна драстично...
Имаше 20тина сърфа и 2-3 кайта
Беше супер симпатично!
Временцето слънчево и топличко,лек бриз те гали по бузките,моренцето като паркет,тук- там някое "зайче" изскача,ти шпориш небрежно отпуснал се на трапеца,финката лекичко свири,дъската игриво потропва,лекичко,без напрежение връткаш завойче след завойче,слушаш как чайките весело припяват и ти си викаш това сърфа е ебаси и релакс заниманието,а аз съм ебаси про-то....
Представихте ли си тази мила картинка? Стана ли ви малко романтично...???
Така...за мен допреди 2 дни представите ми за сърф бяха нещо подобно..
Аре сега си представете точно обратното!!!
С 2 думи беше МЕГА БРУТАЛНО!!!
В Петък бяхме на Дуранкулак,в Събота на Крапец.
За изминатите 1200км до Дуранкулак и обратно ,имам точно 4 влизания в морето.
2 ПОЛУ-успешни (халс навътре,завършван с тотално пречукване и халс навън ,с разтреперени в налъмите крака, нокти впити в гика и с горещи молби към господ да те изкара все пак от тоя ад-без значение къде точно на плажа..)Единия от опитите навътре завърши с абсолютен 180 градусов катапулт през мачтата,закачен на трапеца.Навън са си помислили,че се хвърлям за фронт лууп
За другите 2 пъти не искам да говоря...но тук е мястото да благодаря на Кони,че ме изкара и мен и оборудването,след като бях вече тотално умаломощен, от над 3 метровия прибой ( вълните навътре в морето бяха над 5 метра),който на всичкото отгоре бе на 3 реда един след друг...За хората,които се чудят как така-ей така.Минаваш 3 (три) реда прибой един след друг!
Имаше хора там, които са карали почти по целия свят,някои изказаха коментари,че дори и в Мароко било по френдли.
Аз също от 4 години карам и съм карал на доста места,но наистина това излиза от всякакви представи и аз съвсем честно си признавам,че бях меко казано неподготвен за тези условия,дори в момента съм леко подтиснат от факта.
Обаче съм адски хепи,че присъствах на този природен катаклизъм,видях и другата страна на медала и извлякох безценен опит за това как да оцелееш...аз и оборудването( въпреки,че на два пъти го бях прежалил за да не се удавя).
Та...така беше на Крапец.