22.11.2024 01:11
Новини: За водните екстремни спортове, плуване и гмуркане предлагаме екипировка на фирмите:  Bare, Sooruz, Ascan, GUL, Aquasphere, Aqualung, Beuchat, World Industries, AirHead, Sooruz, DryPak и Spokey.

Windyweek - точни прогнози за вятъра Anemometers - Sunny eXtreme windsurf lessons

Уиндсърф, кайт, сноуборд, екстремни спортове

Страници: 1 2 »   Най-долу
Печат
Автор Тема: Ремонт на броня  (Прочетена 10549 пъти)
Sunny
Администратор
Публикации: 6442

« -: 15.01.2009 11:29 »

Вчера някакъв кретен ми е ударил колата ей така както си беше паркирана точно пред магазина, точно пред очите ми и нищо не съм видяла за съжаление, иначе щеше да разбере силата на гнева ми Hmm Hmm Hmm
Ударена ми е бронята и счупен мигача. Мигач намерих, обаче не знам къде да си ремонтирам бронята. Някой знае ли такова място, по възможност да е някъде около Гео Милев, Слатина, изобщо тази част на София.

Windsurf: 3.7 Loft PureLip, 4.2 Loft PureLip, 4.7 Loft 4Wave, 5.7 Loft 4Wave | Exocet Usurf 76L, Exocet Cross 94L
Kites: Liquid Force P1 4.0, WoW 5.0, 6.0, 8.0, NV 10.5, Board Liquid Force Bliss 129cm
dany.killmister
Духовит
**
Публикации: 113

« Отговор #1 -: 15.01.2009 16:04 »

На бул. Св.Наум ремонтират брони.

Boards: Starboard futura 131    Sails; Severne convert 7.5 Aerotech glide 6.5
VenciV
Windmaster
Публикации: 578

« Отговор #2 -: 15.01.2009 16:50 »

...и пресечката с "Милин камък" Good Luck Good Luck

Sails:4,2 North Sail Vudoo 4.5 Simmer 4.7 North Sail Duke5.3 North Sail Ego 6.5 Gaastra
Boards: Tabou DaCurve 73l. Tabou DaCurve 79l.RRD WavePro-Twin 74
Naish SuperCross 85l . Mistral Flow 105l Mistral 117
Favorite sail 4.7.board 79 Wind 13-18m/s sides
Venelin
Pro :)
Публикации: 1097

« Отговор #3 -: 15.01.2009 17:07 »

Леле! А климатроника как е? :D За да не си самотна в нещастието, ще ти споделя публично, че Мацуда-сан също я сефтосах сърцераздирателно. Оправиха ми я вече в сервиза.

"Do or do not. There is no try."

Board: Fanatic Shark 145 l.
Sails:   8.4 Loft O2, 6.5 BiC Cruiser, 5.2 Loft 360Free
Skills:  Freeride
Temper: Very friendly but aggressively unpleasant when annoyed
Barborko
Вятърничав
Публикации: 204

« Отговор #4 -: 15.01.2009 17:58 »

бронята счупена ли е и в цвета на купето ли е или е черна пластмаса?
ако е само пластмасова в Красна поляна ги лепят много хубаво - на бул. Възкресение в един гараж-
Ако е в цвета на купето мога да ти дам координати на един сервиз, където ще ти я залепят и ще ти я пръснат за около 250 лева.
Sunny
Администратор

« Отговор #5 -: 16.01.2009 11:40 »

Бронята е само хлътнала, не е счупена и е цвета на купето. Аз доколкото разбрах този сервиз на Милин Камък се е преместил някъде на Симеоновско шосе преди околовръстното вдясно. В понеделник ще ходя да го посетя. Казаха ми и още един, който се намира на колелото на Сливница по посока Илиенци някъде вдясно и само това правели. Обаче ако е 250лв ще си карам със хлътнала броня wall. Аз имам каско, обаче не ми се разкарва до другия край на София, а последния път на Юли за огледало, броня и още нещо имаше му платиха 100лв taz Та няма смисъл да ходя, просто теглих една голяма черта на Булстрад и отивам в Армеец - хем са ми наблизо огледите, хем каското ми струва доста по-малко, хем плащат поне да можеш да си покриеш щетата.
В тази връзка има ли тук застраховани в Армеец и можел и да споделят впечатления, че не ми се иска пак да правя грешка, както с Булстрад.
Venelin ти пък къде я ощастливи твоята мацудка (:-pp) Представям си как си се чувствал, след като знам как аз с моята стара колица бях в траурно настроение 2 дни :((( А климатроника беше болен и ходих да сменят термостат и сега е OK И 4 зимни чисто нови гуми си сложих.....и то дойде пролетта taz

Windsurf: 3.7 Loft PureLip, 4.2 Loft PureLip, 4.7 Loft 4Wave, 5.7 Loft 4Wave | Exocet Usurf 76L, Exocet Cross 94L
Kites: Liquid Force P1 4.0, WoW 5.0, 6.0, 8.0, NV 10.5, Board Liquid Force Bliss 129cm
irina
Полъх
*
Публикации: 13

« Отговор #6 -: 16.01.2009 15:26 »

Предишната ни кола беше застрахована в Армеец и още се съдим с тях за едно обезщетение. Ударът беше сериозен, гръмнаха и двете въздушни възглавници. Аз исках обезщетение от тип "по експертна оценка", за да си ремонтирам колата при мой майстор, а не в техен сервиз. Експертната оценка се разминаваше с цената на ремонта (ако се сменят и въздушните възглавници) с поне около 30 %. На първа инстанция ги осъдиха да ми доплатят разлика, но те обжалваха в последния момент и сега чакам дело на втора инстанция. Историята се точи вече две години, колата отдавна си я ремонтирахме и даже я продадохме. За мен Армеец са зачеркнати от списъка.
Barborko
Вятърничав

« Отговор #7 -: 16.01.2009 16:55 »

на мен Армеец за последната щета, където ми беше леко одрана бронята ми платиха 250 лева(по фактура) за китосване и боя - точно колкото ми струваше на мен. Ако ме питате читави застрахователи за Каско няма и при всички е възможно да ти откажат изплащане на пълна щета, но това зависи от колата - колко е стара, по какъв начи се изплащат щетите - по експертана оценка, в оторизиран сервиз или по фактура.
Абе вечно блаженство няма и колата си е един непрекъснат разход. Важното е да не се ядосваме за такива неща.

Виж, ако няма сняг или вятър си струва да се ядосваме (:-pp)
Sunny
Администратор

« Отговор #8 -: 16.01.2009 17:29 »

Аз бях много доволна в булинс, никога не съм имала проблеми с нищо. Обаче огледите са в Бояна и аз наистина губя цял ден ако трябва да отида на оглед. Irina, стискам плаци за упешно развитие на делото.
Явно няма пълно щастие, една моя приятелка се съдят с cable tel, а ние сме много доволни от тях. Незнам, явно е въпрос на късмет Good Luck Юли преди беше към Армеец и беше доволен. Съжалявам, че го подведох за Булстрад, но да знаете и вие - нищо не плащат, направо жива подигравка taz

daniel
Отнесен от вихъра
Публикации: 424

SeaWolf

« Отговор #9 -: 16.01.2009 19:31 »

Аз съм застрахован в Армеец и не съмм имал проблем...
Ударихами колата също като Съни - бях я паркирал на един тротоар - цялата, не че е правилно... и отидох на работа.. Когато се върнах и я видях ми стана лошо.. Ударени бяха калник, фар, предна броня - тя даже беше пробита... явно някаква голяма кола е правила маневра и... Извиках полиция и направиха протокол... и добре, че го направих, защотоиначе в Армеец щяха да ми платят само ремонта, а сега като имам протокол ще ми сложат нови части в избран от мен сервиз - такова ми е каското... Още не съм оправил щетите, защото не съм платил всички вноски по застраховката... но е уточнено и няма да имам проблем...
А Съни, щом нищо няма да вземеш от застрахователите, небързай с ремонта... четох , че в снега си се въртяла - сега когато си със зимни гуми, не мисля че ще е така, но все пак.... дали другите ще имат.... изкарай зимата и на пролет...

Адреналинът е най-добрия наркотик.... Smile)
Sunny
Администратор

« Отговор #10 -: 16.01.2009 19:59 »

Ами на мен ми се искаше да я оправя и тогава да я застраховам в армеец, защото иначе ще ми пишат бронята като забележка.
А ти искаш да ми кажеш, че ако е ударена на паркинг трябва да викам полиция ли? Ама как така ако не си бил викнал полиция са щели да ти платят само ремонта? Ами частите?
Аз мислех, че е все едно - просто ако е удар в движение трябва да има протокол от полицията, а ако е на паркинг ти плащат или по експерта оценка ако е по-стара колата или по фактура ако е по-нова или избираш сервиз да ти я оправят. В Булинс никога не са ми искали протокол от полицията ако е на паркинг. Аууу това сега ще ме разколебае и за армеец. Ти знаеш ли колко време се чака полиция? Поне 2-3-4 часа ще си отвися да чакам taz

daniel
Отнесен от вихъра
Публикации: 424

SeaWolf

« Отговор #11 -: 16.01.2009 20:13 »

Не знам как е в София - може поради големия брой произшествия е възприето да не се вика полиция, но в Бургас и в други застрахователи съм бил - Виктория, Дженерали, сега и Армеец искат протокол от КАТ, и когато колата е ударена на паркинг и то от неизвестна кола... Ако нямах протокол, щяха да определят сума по експертна оценка, но доколко това щеше да покрие реалната сума за ремонта - не знам... Сега с протокол от КАТ направо ще ми сложат нови части... Но и вярно, че по отношение на каското сме все от губещата страна, но поне по-малко губещата...

Адреналинът е най-добрия наркотик.... Smile)
Barborko
Вятърничав

« Отговор #12 -: 16.01.2009 23:58 »

за паркинг щета не се изисква протокол на КАТ. просто отиваш и си я завеждаш като паркинг щета. За частите няма значение дали е паркинг или при ПТК. Ако някоя част е за тотална щета се подменя с нова, но ако подлежи на ремонт само се ремонтира. С нови части са привилигировани само колите до 3г. ако не се лъжа и то пак трябва да се пазариш със застрахователя
extremerider
Pro :)
Публикации: 1102

« Отговор #13 -: 17.01.2009 00:49 »

И аз съм към Армеец и до този момент проблеми по отношение на изплащане на щети не съм имал.винаги точни и коректни...не знам как са за по-съществени щети вече.иначе както каза barborko за паркинг щета не се вика КАТ.мен ме мързеше да ходя да пиша за деруги и дреболии и чаках да се насъберат и ги пуснах като паркинг щета без проблеми.От друга страна,колата на майка ми пострада при пожар на друга кола.Тя е застрахована към Булстрад и  и изплатиха веднага щетите.Явно наистина всичко е въпрос на късмет.

~A-H-D Fast Forward 149l.~
~Starboard Formula 147l.~
~A-H-D G Ride 90l.~
~A-H-D Kauli Pro 75l.~
~Gaastra Nitro 5 11.0~
~Gaastra Nitro 5 9.3~
~Arrows Craze 6.0~
~Arrows Zest 4.7~
~Arrows Impact 4.0~ THE SERIOUS ONE
Sunny
Администратор

« Отговор #14 -: 17.01.2009 11:39 »

Много ви благодаря за отговорите, доста ми се изясниха нещата OK
Само исках да питам дали може да не ходя за всяка драскотина, а да изчакам и да заведа няколко наведнъж. Например вдлъбнато на врата и нещо малко на задната броня няма как да е от 1 удар на паркинг, но дали ще ми го приемат или трябва за всяка малка щетичка да ходя? Защото аз обикновено нямам време и за тези малките изобщо не ходя и те после ми ги пишат като забележки.

Страници: 1 2 »   Най-горе
Печат
Отиди в: