23.11.2024 23:55
Новини: За водните екстремни спортове, плуване и гмуркане предлагаме екипировка на фирмите:  Bare, Sooruz, Ascan, GUL, Aquasphere, Aqualung, Beuchat, World Industries, AirHead, Sooruz, DryPak и Spokey.

Windyweek - точни прогнози за вятъра Anemometers - Sunny eXtreme windsurf lessons

Уиндсърф, кайт, сноуборд, екстремни спортове

Страници: 1 2 »   Най-долу
Печат
Автор Тема: Любим спот???  (Прочетена 9973 пъти)
emo
Отнесен от вихъра
Публикации: 382

« -: 26.01.2009 15:48 »

Тук е мястото да споделите къде ви е най-любимо да карате уиндсърф? Къде се чувствате най-много в "свои води" и в безопасност,откъм познаване спецификата на спота като ветрове,бряг и др...? Yeee Можете дори да ги степенувате,като изброите няколко!
Restar
Вятърничав
Публикации: 211

« Отговор #1 -: 26.01.2009 19:44 »

много конкретно

само за wind-masters  :D :D :D ?
теди дето ни влекат другите форми на земната гравитация или другите агрегатни състояния на водата (снежеца например), за тях не важи ли?  :-O-: :-O-:

Drinks
emo
Отнесен от вихъра

« Отговор #2 -: 26.01.2009 21:21 »

Нямам против и другите агрегатни състояния на водата,давай.
Всъщност,да като се замисля, защо пък да е рамкирано само за сърфисти???
И в този смисъл,аз много обичам да ходя на баня в Сапарева Баня,да гледам мач в сектор Б или пък да хапвам дюнер на Графа и Л.Каравелов! oops
extremerider
Pro :)
Публикации: 1102

« Отговор #3 -: 27.01.2009 05:23 »

Хмммм....аз да се произнасям ли? :D Ако говорим за сърфа...мястото,което чувствам като дом е Искъра, мястото където разбрах че съществува любов от пръв поглед е Острова, местата ,които искам, но не мога да обиколя по материални или лични причини все още-безброй много.В този ред на мисли за мен сърфа не е ангажиран с конкретно място...той наистина се превръща в начин на живот за един човек,за всички нас може би дори най-важната част. Знам, че където и да отида да сърфирам винаги ще науча и срещна нови неща и хора и ще се забавлявам на 100 %. Уиндсърфа сам по себе си е едно изключително емоционално и авантюристично преживяване и едва ли "класация" е най-подходящата дума за местата,където обичам да карам Smile Относно ските...там е маааааалко по-лесно :liar: Въпреки че хоум маунтин си ми е и винаги ще бъде Рила и Боровец.Не отказвам и Витоша и всяко място с два метра пърхав сняг и луда компания man Yeee Drinks

ПП -> Emo, по мои наблюдения пишеш втора много благодатна тема,с която бъркаш право в сърцето и душата на повечето от нас. (:-pp) Давай все така,няма нищо по-притно и полезно от дискусиите тук,докато не сме на вода или в пудрата \0// Drinks

~A-H-D Fast Forward 149l.~
~Starboard Formula 147l.~
~A-H-D G Ride 90l.~
~A-H-D Kauli Pro 75l.~
~Gaastra Nitro 5 11.0~
~Gaastra Nitro 5 9.3~
~Arrows Craze 6.0~
~Arrows Zest 4.7~
~Arrows Impact 4.0~ THE SERIOUS ONE
Sunny
Администратор
Публикации: 6442

« Отговор #4 -: 27.01.2009 11:10 »

Емо браво за тази тема :1:
Моето лщбим о място за каране на сърф е гладкото на Гьокчеада. Преди време пробвах на уейв спота, но на мънички вълни и ми хареса дори повече, но ми трябва доста по-сериозна подготовка, за да карам там при по-сериозни условия. Перфектно място за мен е Дъбник-а до 12-13м/с, нагоре вече не мога да се справям, защото става брутално. Но май това е единственото място в БГ, където 100% при прогноза сме карали OK
МКоже би тук може да пише за местата, които не са ни доставили удоволствие за каране? За мен това място е Лозенец - огромен прибой, няма завет от вълни отникъде, скали и от двете страни, така, че при грешка се забиваш право в тях. Става само за майстори OK
Относно ските фаворит ми е нощно Лале, защото в последните 2-3 години се поддържа перфектно, а и ми е много удобно вечер след работа, поне преди не се събираха много хора (сега вече май е различно). Също Ястребец на Боровец.
За дюнерите мисля, че най-вкусните и богати на пълнеж са тези на Плиска OK (:-pp)
Обичам също да ходя на боулинг, на картинг, на тенис, на плуване, на стрлба ( с въздушната пушка на Юли (:-pp)), на кино, когато дават някой готин филм OK, също обичам в Романс да ям млечна баница с ванилов крем...мммм (:-pp) (:-pp) (:-pp)

Windsurf: 3.7 Loft PureLip, 4.2 Loft PureLip, 4.7 Loft 4Wave, 5.7 Loft 4Wave | Exocet Usurf 76L, Exocet Cross 94L
Kites: Liquid Force P1 4.0, WoW 5.0, 6.0, 8.0, NV 10.5, Board Liquid Force Bliss 129cm
emo
Отнесен от вихъра

« Отговор #5 -: 27.01.2009 12:08 »

Хехехе...ама аз за банята,дюнерите и другите неща се шегувах :D
Просто странно чувство за хумор...
Но ако така ви харесва повече,всеки да си споделя любимите места и занимания вмъкнато в тази тема ,нямам нищо напреки! hi
Snooky
Полъх
*
Публикации: 88

« Отговор #6 -: 27.01.2009 16:06 »

Моето любимо място за уиндсърф определено е залива на Слънчев бряг и по-точно Свети Влас, понеже северо-източния вятър, който най-често влиза, се пада точно sideshore и е много подходящо за ученици. Вярно, че вятъра по нашето черноморие не може да се похвали с кой знае каква сила и най-често не е повече от 8-9 м/с, но аз имам предимството да съм лекичък (55 кг  Dance) и спокойно си глисирвам с 100 - 120 литрови дъски. Най-добре се кара през юни, края на август и част от септември, когато има периоди от по 2 седмици през които всеки ден си духа  Yes Yeee

- Tabou Pocket Wave 78
- RRD Freewave 110
- Gaastra Poison 6.2, 4.2
- Gaastra Manic 5.3
- Maui sails Legend 4.7
Sunny
Администратор
Публикации: 6442

« Отговор #7 -: 27.01.2009 16:53 »

Snooky, там не е ли много пренаселено от хора във водата? А вдига ли вълни или са малки?

Windsurf: 3.7 Loft PureLip, 4.2 Loft PureLip, 4.7 Loft 4Wave, 5.7 Loft 4Wave | Exocet Usurf 76L, Exocet Cross 94L
Kites: Liquid Force P1 4.0, WoW 5.0, 6.0, 8.0, NV 10.5, Board Liquid Force Bliss 129cm
Snooky
Полъх
*
Публикации: 88

« Отговор #8 -: 27.01.2009 17:43 »

Определено си е пренаселено във водата, но ние стартираме доста в страни от хората, покрай коридорите за джетове и от там си караме навътре. Вълни...хм... ами случва се понякога да има някакъв прибой, но нищо особено. Определено предимството на плажовете в Свети Влас е, че се пада на завет и вълните не са кой знае колко големи (за разлика от Слънчев бряг, където се удрят фронтално) и за това е супер за начинаещи. Както знаете вълната в Черно море е сравнително мазна и не е кой знае колко подходяща но ние си скачаме... бих казал скромничко в сравнение с това което гледам по клипове от острова. Wink Аз все пак съм си упорит и това лято ще си счупя оборудването ако трябва, но фронтлууп или поне тейбълтоп ще направя. Good Luck Но пак казвам, че аз съм доста лек и на мен ми е по-лесно. Има немалко дни в които аз съм единственият във водата, който глисира с 6.5 и 130л, а другите се мъчат като грешни дяволи със 7.5. Също така като спот препоръчвам и Равда, защото може би поне на мен ми се струва така, но северо-източния вятър като че ли е доста по-постоянен там, докато в залива понякога е доста поривист с големи дупки.

- Tabou Pocket Wave 78
- RRD Freewave 110
- Gaastra Poison 6.2, 4.2
- Gaastra Manic 5.3
- Maui sails Legend 4.7
La4o
Духовит
**
Публикации: 124

« Отговор #9 -: 27.01.2009 18:49 »

Най-вече карам на Обзор, поради това че живея на това място.Най-хубаво се кара на Юг/ЮИ пролет и есен.Лятото рядко става за каране.За И/СИ изобщо не ми се говори.СЗ става ама е повече мъка, отколкото удоволствие поради това че е поривист,но някои пъти е добре.Прогнозата която дават в гръцкия сайт е изключително точна.При 95% от случаите когато духа Ю/ЮИ знаем дали ще се кара или не(това важи за термични ветрове пролет/есен)А заради тези на снимката щеше да ни пропадне цялото каране.Духаше 10/12 метра Юг изкараха ни от водата защото щяха да взривяват противокорабна мина.Снимките са правени от Бяла а ние карахме на минимум 2 километра оттам.

* DSC00092.JPG (90.87 KB, 1280x720 - видяно 593 пъти.)

Mod_One
eXtreme iNside
Публикации: 1681

« Отговор #10 -: 27.01.2009 19:04 »

Много харесвам залива на Алачати - но за съжаление там стана много пренаселено и 'комерсиализирано'. Надявам се на другото ми любимо място - Гьока, да не стане скоро така (че, ще стане ще стане - виждат се всички признаци, но поне още няколко години да задържи така \0//)

\\\ | ///
               \\ - -  //
               ( @ @ )
 -------o00o-(_)-o00o-------
F..k the Cola, F..k the pizza, All we need is Slivovitza
lukcheto
Off Line
Публикации: 2340

« Отговор #11 -: 28.01.2009 01:18 »

Островът...и паркет, а отскоро и wavespot  Yeee 
(Сутрин рано, преди да се размърдат всички, е много хубав,понякога морето е тепсия и само птиците гъргорят..). Twisted Evil

Ски- Банско най-любимо...и Къркууд  oops

Аз не съм много по яденето, но суши и сушими са нещо което НИКОГА не отказвам и мога да ям по всяко време, може и ролс, японците са луди и много чудесни хора Smile
Кефя се и на местата с хубав чай и Мока/кафе Twisted Evil

Отскоро DJ Krush ми е замотал главата....кой по-горе каза нещо за любов от пръв поглед (слушане) oops

Малко са хубавите неща, но затова пък когато се правят ЧЕСТО oops....живота може да бъде чудесен  :О:

"Stop chasing shadows, just enjoy the ride" bravoo
~ фaNatic SkaTe/85l~the RoCk~
~Jo Jo is back home/67l~
~Гaa mАНiК/3.3m2~nuHko~
~Ka.KiLLeR/3.7m2~WaVe ASSassIN~
~Vandal Enemy/4.5m2~WANTeд.No.2~
~Idol/4.0m2~TheFlY~
~Idol/4.8m2~BillY~
emo
Отнесен от вихъра

« Отговор #12 -: 29.01.2009 21:31 »

1.Limnos-Gomati Beach
2.Gokceada-Wave spot
3.Limnos-Keros Beach
4.Bodrum-Torgoutres
5.Gokceada-Паркет-сутрин рано!
6.Градина-Рибка
7.Дъбник
8.Поморие-гьола
9.Soma bay
10.Бургас бей
jP_bulgaria
Полъх
*
Публикации: 36

« Отговор #13 -: 14.04.2011 11:38 »

моето любимо място е Поморийското езер и Гьока в Турция  Yes

какво му трябва на човек ....
vandal
Windmaster
Публикации: 683

по-добре от гика, от колкото от мотика

« Отговор #14 -: 03.11.2011 22:03 »

не мога да степенувам кое е по-по-най...но много ме кефи да карам на:
здрав запад във Варненското езеро на Казака...и ме кефи най-вече заради плътния вятър и чопа който вдига
Брауесдам - Холандия - извън дигите...не е кой знае какъв спот, но когато раздуха за 4.2-4.7 става интересно Smile
рибарски плаж варна...там съм си у дома!!!
кефи ме да карам на северен вятър на Флаг бийч - Фуерте...особено ако вдигне вълна както подобава...големи рампи, а понякога дори образува фунии...
кефи ме Гьока на уейв спота.
кефи ме всяко едно място на което съм глисирал до момента

приоритет давам на тези спотове, където не съм слагал неопрен...

обичам дюнер с пресни зеленчуци вместо пържени картофи

много ме кефи да натоваря всичко вколата и да тръгна на някъде...
и да се оглеждам след като стигна за места които предлагат дюенри...хаха  (:-pp)

кара каквото му попадне...

https://www.geckowindsurfschool.com/
http://www.windsurfyoga.eu/
Страници: 1 2 »   Най-горе
Печат
Отиди в: