21.11.2024 22:01
Новини: Sunny eXtreme е официалният вносител за България на уиндсърф и уинг оборудване на фирмите: LoftSails, Exocet, F2 Windsurfing, Lorch, GUL, Ascan, Unifiber, Zeeko, HB, Reptile, MFC, Goya и Quatro. Продуктите може да видите в нашият Online магазин.

Windyweek - точни прогнози за вятъра Anemometers - Sunny eXtreme windsurf lessons

Уиндсърф, кайт, сноуборд, екстремни спортове

Страници: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 »   Най-долу
Печат
Автор Тема: ТУРЦИЯ - Да се внимава за ......!!!!!!!!!!  (Прочетена 199762 пъти)
danvan
Повей

Публикации: 1

« Отговор #15 -: 25.06.2007 13:05 »

Как ще реагират на границата,ако освен по бутилка алкохол на човек носим и стекче с кутийки бира и сирене,кашкавал, луканка,че не искам да ми се къса сърцето пред големия контейнер,като ги хвърлям?

На 1 май, т.г. ходихме и носехме цял сак с неща за ядене и бутилка уиски - никой не ни е направил проблем. За стекче бира не знам ... hmmmm
Юли
Администратор
Публикации: 5493

The idea is to die young as late as possible

« Отговор #16 -: 10.07.2007 17:00 »

Има трайна тенденция за увеличаване на цените на острова. Още малко и ще ни е почти все едно дали ще ходим на гръцки или турски спот. Стая в в хотел Тайлан е 60лири и при добър пазарлък може да се смъкне на 40, Пегасус 50лири с пазарлък до 35, Чилик 60лири не знам как е с пазарлък. Сок в сладкарницата е 1 лира, сладоледа веднъж е 2лири веднъж 1...баклавичките имат цена на кг, но ако поискаш порцийка ти ги смятат по лира на бройка и то само някои от персонала ни "цакат" :#@:
Не знам какво бихме могли да направим, но съветвам да правите на въпрос дори и дребните нередности които забелязвате, ако сега си замълчим догодина ще са още по-високи а качеството на нищо не е променено.

Аз съм легенда :D

Sails: LoftSails PureLip 4.2, 4.5, Oxygen 6.3
Boards: Exocet U-Surf 76, Goya Proton 96
Kites: DaSilva Vibe 3.0, HB Legion 5.0, 6.0, 7.0, 9.0
Wing: KT 105L, KT 3.0, 4.0, 5.0, LoftSails 6.0
dr bre
Вятърничав
Публикации: 205

« Отговор #17 -: 10.07.2007 17:30 »

Като се прибрах миналата година писах по въпроса за тази неприятна тенденция и мисля, че наистина е време за профсърфсъюз. И просто взимаме командирско решение два месеца никой да не ходи там, ходиме си в Гръчко, те цените същите. Малко да се поизприщят и да се върнат на земята.
План Б, оставаме ги да ни цакат и те ни цакат.
KOKO
Гост
« Отговор #18 -: 15.07.2007 15:38 »

Здравейте!!!
Очертава се в края на август да ходя със семейството на почивка в Кушадасъ с автомобил. Тази година нашенци и гърци са надули страшно цените, а и от 2003 г. не съм пътувал в Турция. Smile
Интересува ме вярно ли е, че част от пътя до Ечеабат вече е с 4 ленти и ако да, колко е общата дължина на тези отсечки. Колко примерно е пътя от София до Чанаккале(часове) с минаването на границата и без никакви нарушения на скоростта.
Ще бъда и благодарен, ако някой сподели пресни впечатления от пътя в Азиатската част до Измир. Там определено виждам доста 4 лентови участъци на картата. Също така ми казаха, че има ново околовръстно на Измир без никакви светофари.
При влизане в Търция каква е таксата за документа на колата на границата. Имам Зелена кърта с пълно покритие, така че за Сигорта няма какво да питам.
Ще се радвам при възможност да посетите форума на http://audibg.com/ Аудифеновете. hi Drinks
Sunny
Администратор
Публикации: 6442

« Отговор #19 -: 15.07.2007 22:56 »

Koko пътят има 4 ленти в една отсечка, която е голямо изкачване и после спускане около 20км и за още една малка отдсечка се сещам. Пътят е хубав, не е широк, но няма дупки и е добре маркиран и означен със светлоотразителни знаци. От границата до Ечеабат имаш около 190км и не мойесх да караш с повече от 90км/ч по междуградските пътища, радарите дават 10км/ч. аванс(разлика), та можеш да си позволиш да караш с до 99км/х. Това грубо е към 4 часа без да превишаваш скоростта. Не си прави труда да се залепваш за някой който кара бързо с мисълта, че ще се отървеш, защото когато се измерва скоростта са две коли. Едната мери скоростта, а след километър другата те спира. Ако сте били примерно 4 коли с превишена скорост ви спира и четирите.Имай предвид, че бензина в турция е адски скъп  - почти 3 лири за литър.Не знам за такса на границата за документ на колата. Сега на Капитан андреево се чака нормално около час и половина, но тази вечер по новините чух, че имали проеблем от турската страна със софтуера и имало 7км опашка, така, че минавай или през Гърция или през Лесово(ако не е станала и там опашка).

Windsurf: 3.7 Loft PureLip, 4.2 Loft PureLip, 4.7 Loft 4Wave, 5.7 Loft 4Wave | Exocet Usurf 76L, Exocet Cross 94L
Kites: Liquid Force P1 4.0, WoW 5.0, 6.0, 8.0, NV 10.5, Board Liquid Force Bliss 129cm
KOKO
Гост
« Отговор #20 -: 16.07.2007 09:04 »

Sunny благодаря ти!!! Пътят ми е познат и се сещам къде са тези 20 км четирилентов. Пътувал съм 3 пъти, но последният беше 2003 г. Благодаря за ценните напътствия. Drinks
Ще пътувам края на август и тогава проблемът с опашките се надявам да е отминал.
Sunny
Администратор

« Отговор #21 -: 16.07.2007 10:37 »

Да края на август са повече в обратната посока, защото децата тръгват на училище, но въпреки това си заложи 2 часа поне на границата. Между другото Тенко са го накарали да изхвърли всичкото месо от колата си, така, че все пак внимавайте ако пренасяте такова. Останалата храна не са я пипнали, но месото са го накарали да го изхвърли.

Windsurf: 3.7 Loft PureLip, 4.2 Loft PureLip, 4.7 Loft 4Wave, 5.7 Loft 4Wave | Exocet Usurf 76L, Exocet Cross 94L
Kites: Liquid Force P1 4.0, WoW 5.0, 6.0, 8.0, NV 10.5, Board Liquid Force Bliss 129cm
KOKO
Гост
« Отговор #22 -: 16.07.2007 11:47 »

Извинявай, че пак ти досаждам, но да Ви попитам всичките как е по-добре да се мине Одрин - през самия град или тръгваш по магистралата за Истамбул и преди кабинките за плащане хващаш вдясно към автогарата, ако не се лъжа. Кое е по-бързо?
marino
Буревестник
Публикации: 805

« Отговор #23 -: 16.07.2007 12:17 »

Извинявай, че пак ти досаждам, но да Ви попитам всичките как е по-добре да се мине Одрин - през самия град или тръгваш по магистралата за Истамбул и преди кабинките за плащане хващаш вдясно към автогарата, ако не се лъжа. Кое е по-бързо?
Не знам кое е по-бързо.Аз минавам покрай автогарата без да минавам през кабинките.Все пак мисля,че е по-бързо от там. Drinks

РЕМОНТ НА УИНДСЪРФ И КАЙТ ОБОРУДВАНЕ. адрес:София,Кокаляне,ул.Александър Генков №8 , тел:0888200617
Sunny
Администратор

« Отговор #24 -: 16.07.2007 12:56 »

И ние минаваме през автогарата. Магистралата се плаща, но е по-бърза. Както прецениш ти.

ivorpetkov
Вятърничав
Публикации: 294

« Отговор #25 -: 18.07.2007 11:43 »

Някой холил ли е в Турция с деца - по-точно какви документи искат?
Моя е на 6г. и му извадих международен паспорт - дали е достатъчно?
И двамата родители ще сме с него - но никъде в паспорта не пише кои са родителите(освен във второто и третото му име Smile).

Sails:     5.3 Loft O2
            6.0 Gaastra Matrix
            4.2 Loft Lip Wave
Board:   Tabou Rocket 115 l
Weight: 73 kg
Sunny
Администратор

« Отговор #26 -: 18.07.2007 11:45 »

Някой холил ли е в Турция с деца - по-точно какви документи искат?
Моя е на 6г. и му извадих международен паспорт - дали е достатъчно?
И двамата родители ще сме с него.

Щом и двамата родители сте с него трябва само международен паспорт. Ако пътува само единия от родителите, тогава другия му прави декларация при нотариус, че е съгласен детето да излиза извън граница с другия си родител. Аз за моето дете съм направила такава безсрочна. Прави се само на български, защото ти я искат само на българската граница. Но щом сте двамата не се притеснавай, само паспорт трябва.

dr bre
Вятърничав
Публикации: 205

« Отговор #27 -: 18.07.2007 18:11 »

Могат да ти поискат и акта за раждане, там са написани и двамата родители, така че най-добре го вземете - няма да ви тежи много, а ще е неприятно да те връщат от границата. На нас миналата година ни искаха паспорти и акт за раждане единия път, а втория никой нищо не попита.
ivorpetkov
Вятърничав
Публикации: 294

« Отговор #28 -: 19.07.2007 09:20 »

10x
Има известна логика да го искат, тъй като в никой друг документ няма връзката родители-дете.

Sails:     5.3 Loft O2
            6.0 Gaastra Matrix
            4.2 Loft Lip Wave
Board:   Tabou Rocket 115 l
Weight: 73 kg
Sunny
Администратор

« Отговор #29 -: 19.07.2007 10:57 »

Ами няма много логика, защото за да се извади паспорта на детето искат всички тези документи и двамата родители да са там и изобщо процедурата не е лесна. Но наистина за всеки случай си го вземи. На мен никога не са ми искали, ама по-добре човек да е подсигурен Smile

Страници: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 »   Най-горе
Печат
Отиди в: