23.11.2024 21:43
Новини: Sunny eXtreme е официалният вносител за България на кайт оборудване DaSilva, HB SurfKite, Peter Lynn (PLKB).

Windyweek - точни прогнози за вятъра Anemometers - Sunny eXtreme windsurf lessons

Уиндсърф, кайт, сноуборд, екстремни спортове

Страници: « 1 2 3 4 5 6 »   Най-долу
Печат
Автор Тема: Искам Искам !!!  (Прочетена 40239 пъти)
Zmeio
Полъх
*
Публикации: 97

« Отговор #15 -: 16.10.2009 17:39 »

Честит, честит.. обаче май има опасност да сме без ски на витоша тази година, сигурно сте прочели вече..

Sunny
Администратор
Публикации: 6442

« Отговор #16 -: 17.10.2009 10:25 »

За какво става въпрос Zmeio?

Windsurf: 3.7 Loft PureLip, 4.2 Loft PureLip, 4.7 Loft 4Wave, 5.7 Loft 4Wave | Exocet Usurf 76L, Exocet Cross 94L
Kites: Liquid Force P1 4.0, WoW 5.0, 6.0, 8.0, NV 10.5, Board Liquid Force Bliss 129cm
Venelin
Pro :)
Публикации: 1097

« Отговор #17 -: 17.10.2009 18:44 »

Става въпрос за изцепките на "Витоша ски". Искат да разширят ски-зоната прекалено много, а управата на парка прави всичко възможно това да не се случи (по статут на Витоша не могат да се строят нови съоръжения).

Затова "Витоша ски" заплашват да затворят изцяло ски-зоната тази зима и плюят яко по управата на парка, че "пречи на софиянци да карат ски на Витоша". А всъщност управата на парка пречи на "Витоша ски" да съсипе планината, щото това й е задължението по закон. Много тъжно.

"Do or do not. There is no try."

Board: Fanatic Shark 145 l.
Sails:   8.4 Loft O2, 6.5 BiC Cruiser, 5.2 Loft 360Free
Skills:  Freeride
Temper: Very friendly but aggressively unpleasant when annoyed
Zmeio
Полъх
*
Публикации: 97

« Отговор #18 -: 18.10.2009 03:24 »

Да бе, не можах да немеря статията, но е нещо в стил, че витоша ски не започва почистването и обезлесяването на пистите сега поради някви наредби на общината и после вече щяло да е късно.. абе разиграват нещо там.. ама май ще се оправят. Дано де.

Sunny
Администратор

« Отговор #19 -: 18.10.2009 10:38 »

Толкова години не карах ски на Витоша, заради това, че всичко е старо, неподдържано и няма никакви удобства за скиори и бордисти. От 2г. ми се беше възродила надеждата за хубаво каране на Лалетo, но явно пак се почва старата история на нов глас :(((

Windsurf: 3.7 Loft PureLip, 4.2 Loft PureLip, 4.7 Loft 4Wave, 5.7 Loft 4Wave | Exocet Usurf 76L, Exocet Cross 94L
Kites: Liquid Force P1 4.0, WoW 5.0, 6.0, 8.0, NV 10.5, Board Liquid Force Bliss 129cm
Mitko
Отнесен от вихъра
Публикации: 389

Тиквеник :)

« Отговор #20 -: 18.10.2009 12:10 »

Пф Боже, понякога ми идва такива като Витоша ски, да ги пребиия с лъжица за супа, много прост народ ей.......
Venelin

« Отговор #21 -: 18.10.2009 15:13 »

Не прост, а алчен и примитивен. Не виждам как Витоша може да стане второ Банско, но ми е любопитно тука каква идиотска съсипия са намислили. Дано кризата да продължи още дъъълго, дълго...

kalata_n
Духовит
**
Публикации: 136

« Отговор #22 -: 19.10.2009 09:02 »

Изглежда така, сякаш и двете страни премълчават по нещо. На мен ми се струва че желанията на всички могат да се решат стига всяка страна да направи по един реверанс към другата и нито една от страните да не прави компромис със състоянието на хубавата планина.
Ето интервюто с Г. Бобев. Има интересни моменти, ако казва истината.

http://vbox7.com/play:ffc31d20
marino
Буревестник
Публикации: 805

« Отговор #23 -: 19.10.2009 09:44 »

Гледах внимателно интервюто и ми се струва,че човека е прав.Но все пак беше редно да има и представител на другата страна за да се разбере кой крив ,кой прав.А тези съоражения наистина е редно да се подменят защото ако се скъса да кажем въжето на някой от лифтовете,същия този човек трябва да отговаря защо не е подменено съоражението.

РЕМОНТ НА УИНДСЪРФ И КАЙТ ОБОРУДВАНЕ. адрес:София,Кокаляне,ул.Александър Генков №8 , тел:0888200617
Venelin

« Отговор #24 -: 19.10.2009 10:23 »

"...изграждане на нови писти в зоната, засегната от т.нар. корояд".

На този етап може да се каже, че на Витоша вече няма НЕзасегнати от корояда зони и "човекът" много добре го знае. Около Лалето е сечище точно по тази причина. Ако ги оставят да си разработят плана, около Алеко един смърч няма да остане - изсъхнал или жив. :#@:

А дали не е редно заразените (или изсечени) зони да бъдат залесени отново, както се прави в района на Офелиите?

Цялата тази кампания със заплахата "няма да се карат ски на Витоша" смърди! Censored

Bamze
Windmaster
Публикации: 545

« Отговор #25 -: 19.10.2009 11:40 »

Според мен изолзват, като предпоставка че няма да има ски зада разбунтуват Софиянци срещу общината за да им даде да разшитрят пистите Smile

К2 Turbo Dreamer 167 Wide
Union SL Binding
K2 T1 Boots
Only God Can Judge Me!
kalata_n
Духовит
**
Публикации: 136

« Отговор #26 -: 19.10.2009 13:00 »

Е не им ли стига да сменят старите лифтове с нови. Пистите да не ги увеличават (повече от направеното до мемента). И без това над пояса с гората може да се кара навсякъде, като падне хубавия сняг. И да си стиснат ръцете двете страни.
А еколозите да се погрижат за изграждането на КАНАЛИЗАЦИЯ в Драгалевци и Симеоново, например!!! Може да се замислят и за броя автомобили които се качват по пътя нагоре в дни, когато е забранено (табелата е сложена още не околовръстното). И за ред други работи...
Eddie
Модератор
Публикации: 1102

« Отговор #27 -: 20.10.2009 00:29 »

В сегашния си вид,ски зона Витоша и за чеп за зеле не става.Ако не се сменят съоръженията,реиновират старите писти и не се изградят още 2-3 нови ,по добре да е залесявя всичко и да се приключва въпроса.В момента има само половин писта,която може да се обработва що годе нормално ,може да се обезопаси в някаква степен и без риск вятърът да я издуха  цялата - долното Лале.Половин писта за милионна София .Няма как да искаме децата  да спортуват в планината,наместо да се бодат с игли по градинките,ако не им създадеме нормални условия като за начало.

Boards: Starboard Formula 159L. ; Starboard Isonic 122L. ; AHD Tracer 90L.
Sails : Gaastra Vapor2 - 10.0 ; Neil Pryde RS Racing - 9.0;Neil Pryde RS Racing - 7.8 ; Gaastra Vapor2 - 6.0 ; Gaastra Nitro3 - 4.7
Sunny
Администратор

« Отговор #28 -: 20.10.2009 09:14 »

В сегашния си вид,ски зона Витоша и за чеп за зеле не става.Ако не се сменят съоръженията,реиновират старите писти и не се изградят още 2-3 нови ,по добре да е залесявя всичко и да се приключва въпроса.В момента има само половин писта,която може да се обработва що годе нормално ,може да се обезопаси в някаква степен и без риск вятърът да я издуха  цялата - долното Лале.Половин писта за милионна София .Няма как да искаме децата  да спортуват в планината,наместо да се бодат с игли по градинките,ако не им създадеме нормални условия като за начало.

OK OK OK

marino
Буревестник
Публикации: 805

« Отговор #29 -: 20.10.2009 10:30 »

Да де,но сами виждате,че дори и някой да реши да направи нещо винаги се намира някой,който да пречи.Така беше и на Банско.А всички виждаме,че в ски зоната няма построени хотели.Защо това да не се случи и на Витоша.А тези съоражения са мнооооо...го стари.Поне от както се помня,а аз карам ски от много години/поне 30г./.Кабинковата линия и лифта на Лалето мисля са построени за една универсиада,която мисля беше през 1977г.А тези така наречени природозащитници също ползват тези съоражения,но тогава сигурно си траят.Едва ли тръгват пеша от София.Някой може да си помисли,че защитавам някой.Не не е така,просто искам да мога да карам ски,а не да вися по опашки на морално остарели съоражения,които спират по пет пъти докато те качат до горе.Айде успех на всички.Все пак много не ми пука,защото почти за същото време стигам до Боровец.

РЕМОНТ НА УИНДСЪРФ И КАЙТ ОБОРУДВАНЕ. адрес:София,Кокаляне,ул.Александър Генков №8 , тел:0888200617
Страници: « 1 2 3 4 5 6 »   Най-горе
Печат
Отиди в: