13.12.2009 Банско
По стечение на обстоятелствата бях в Банско. "Фешън" или не - взех си ските и в 8:30 се явих и аз да откривам.
И така: Опашки никакви. Условия имаше за всякакви видове карачи. Аз бях с пистово оборудване и съответно търсех гладкото.
Сутринта перфектно изгладени с естествен много качествен сняг бяха Платото от двете страни и Бъндерица. Основно там карах.
Веднъж слязох по Томба и ми се "отели вола" - в горната част пудра, аз съм съм с пистарки, не си е работа, добрах се някакси. Пък и крачета се искат за тая работа. Това горе, в долната част на Томба бе отвратително - планини от изкуствен сняг в някакъва доста кофти консистенция - все едно дърпаш ръчната. И ледец, ама на буци - повече не повторих оттам. Бях пълен смешник.
После установих, че ми прави страшен кеф да пускам сини писти (то и умората си каза думата) и направих няколко готини врътки Плато - Шилигарник - Бъндерица и после с Томба, ама нагоре. Шилигарник 1 и 2 бяха обработени и с хубав сняг.
Останах разочарован от сайта banskoski.com.
Въпреки, че е лъскав и има камери.
Преди да тръгна 2 дни го следя (предполагам не съм единствен) и НИКАКВА информация не дадоха тия хора къде ще се кара, какво ще работи. Даже и на ski.bg ходих
ама и там нищо не пишеше. Телефон за контакти не видях на сайта. Вярно има данни какво работи, но като стане факт това инфо аз го си знам на място. Откриването та откриването. Хубаво, но мисля, че повечето скиори ги интересува те къде ще карат, не "звездите".
Не може да се отрече, че организация има - точно 8:30 започнаха работа и касите и можеше да се качиш на кабината.
Това е от мен.