24.11.2024 09:39
Новини: Sunny eXtreme е официалният вносител за България на кайт оборудване DaSilva, HB SurfKite, Peter Lynn (PLKB).

Windyweek - точни прогнози за вятъра Anemometers - Sunny eXtreme windsurf lessons

Уиндсърф, кайт, сноуборд, екстремни спортове

Страници: « 1 2   Най-долу
Печат
Автор Тема: Въпрос относно автоматите на сноуборда?  (Прочетена 18642 пъти)
Mitko
Отнесен от вихъра
Публикации: 389

Тиквеник :)

« Отговор #15 -: 14.01.2011 10:21 »

10x  ще пробвам да намаля малко ъгълчето, че и без това с тази скорост на последното спускане така се пребих, че опашката така ме боли сега, а горе ми се крещеше  Smile
Bamze
Windmaster
Публикации: 545

« Отговор #16 -: 14.01.2011 12:36 »

И аз карам на +15 / -15 и ми е добре Smile

К2 Turbo Dreamer 167 Wide
Union SL Binding
K2 T1 Boots
Only God Can Judge Me!
Mitko
Отнесен от вихъра

« Отговор #17 -: 14.01.2011 12:44 »

И на двата канта еднакво добре ли ти е?
Bamze
Windmaster
Публикации: 545

« Отговор #18 -: 14.01.2011 13:02 »

Дам преди карах на +15 / - 10 и нещо не ми беше много комфортно Smile

К2 Turbo Dreamer 167 Wide
Union SL Binding
K2 T1 Boots
Only God Can Judge Me!
windprayer
Вятърничав
Публикации: 271

www.vpsnowboards.com

« Отговор #19 -: 14.01.2011 13:32 »

Повечето от про карачите, включително 99% от сноуборд звездите от любимите ви филми карат с 19-25 градуса на преден крак и от + 7 до - 7 на заден крак. За стандартни и изходни ъгли за начинаещи винаги са се препоръчвали 21 преден и +3-3 за заден. За това си има причина - стойката при сноуборда е несиметрична, тежестта на тялото се разпределя неравномерно между двата крака, а също и движенията които се извършват от тях са различни, следователно и ъглите трябва да са различни. Изключение се прави за half-pipe и чистия freestyle, но за начинаещ равни градуси отпред и отзад от по 12-15 градуса със сигурност ще ви спират напредъка в този спорт и ще предизвикат неправилни движения и стил още от самото начало. Разбира се, след като човек покара малко с 21 отпред и около 0 отзад, след това може да промени нещо според личните си предпочитания и усещане. Аз лично карам с по-голям градус отпред 27, така ми е по-удобно.
Успех  Yeee
Mitko
Отнесен от вихъра

« Отговор #20 -: 14.01.2011 13:46 »

Повечето от про карачите, включително 99% от сноуборд звездите от любимите ви филми карат с 19-25 градуса на преден крак и от + 7 до - 7 на заден крак. За стандартни и изходни ъгли за начинаещи винаги са се препоръчвали 21 преден и +3-3 за заден. За това си има причина - стойката при сноуборда е несиметрична, тежестта на тялото се разпределя неравномерно между двата крака, а също и движенията които се извършват от тях са различни, следователно и ъглите трябва да са различни. Изключение се прави за half-pipe и чистия freestyle, но за начинаещ равни градуси отпред и отзад от по 12-15 градуса със сигурност ще ви спират напредъка в този спорт и ще предизвикат неправилни движения и стил още от самото начало. Разбира се, след като човек покара малко с 21 отпред и около 0 отзад, след това може да промени нещо според личните си предпочитания и усещане. Аз лично карам с по-голям градус отпред 27, така ми е по-удобно.
Успех  Yeee

С 21 отпред и 0 отзад, няма ли да пречи за преден кант?
windprayer
Вятърничав

www.vpsnowboards.com

« Отговор #21 -: 14.01.2011 13:49 »

За това съм написал около 0 - ти прецени как ще ти е удобно и пробвай-ще разбереш бързо!
extreame
Полъх
*
Публикации: 45

« Отговор #22 -: 14.01.2011 14:00 »

Аз карам борд от 12години и в началото карах на +15+5 след това минах на +15-15 и сега вече карам на +15-12. Мисля, че всеки сам си преценява спрямо това как му е удобно - неможе да се каже ти ще караш с градуси ... и от анатомична гледна точка хората са различни  оттам при всеки е различно
extreame
Полъх
*
Публикации: 45

« Отговор #23 -: 14.01.2011 14:13 »

Пускам Burton Team за да видите всеки с къкво кара и с къкви ъгли (ако на някой му е интересно)
http://burton.com/on/demandware.store/Sites-Burton_US-Site/default/Team-Start
windprayer
Вятърничав

www.vpsnowboards.com

« Отговор #24 -: 14.01.2011 14:17 »

Аз карам борд от 12години и в началото карах на +15+5 след това минах на +15-15 и сега вече карам на +15-12. Мисля, че всеки сам си преценява спрямо това как му е удобно - неможе да се каже ти ще караш с градуси ... и от анатомична гледна точка хората са различни  оттам при всеки е различно

На мен това ми е 17 сезон, но не това е важното. Естествено, че всеки си преценява сам, но след като се понаучи, а като не може, нищо не може и да прецени и за това трябва да му се каже-аз това се опитах да направя. Между другото Burton, които видях, че ползваш, препоръчват същото на начинаещите. Освен това сигурно има причина най-добрите в света (можете да им намерите профилите в нета) да карат по този начин. Това е просто съвет и както съм написал "изходни градуси", които са всеобщо приети и не си измислям в момента. Иначе щях да си препоръчам моите 27. Иначе всеки е свободен да избира!  Drinks
Mod_One
eXtreme iNside
Публикации: 1681

« Отговор #25 -: 14.01.2011 14:19 »

Вярно е, че ъглите са нещо индивидуално, но не збравяйте, че също така зависят от това какво се кара (pipe, freeride, park, slope style...) и дъската!
Не може с настроени автомати за скорост на +30/+30 и еднопосочна дъска  да караш slop style или half pipe.

\\\ | ///
               \\ - -  //
               ( @ @ )
 -------o00o-(_)-o00o-------
F..k the Cola, F..k the pizza, All we need is Slivovitza
Mod_One
eXtreme iNside
Публикации: 1681

« Отговор #26 -: 14.01.2011 14:46 »

... опашката така ме боли сега....

Голяма грешка Мите, никой не ти ли каза, че опашката ВИНАГИ се сваля, когато караш сноуборд  (:-pp) :О: Twisted Evil

\\\ | ///
               \\ - -  //
               ( @ @ )
 -------o00o-(_)-o00o-------
F..k the Cola, F..k the pizza, All we need is Slivovitza
Страници: « 1 2   Най-горе
Печат
Отиди в: