23.11.2024 22:07
Новини: За зимата предлагаме екипировка за сноуборд и ски на фирмите: Lorch, Alpine Pro, Hannah, Relax, Bars, Regatta, Orange и F2 / Ftwo.

Windyweek - точни прогнози за вятъра Anemometers - Sunny eXtreme windsurf lessons

Уиндсърф, кайт, сноуборд, екстремни спортове

Страници: 1 2 »   Най-долу
Печат
Автор Тема: Камера GoPro HD  (Прочетена 13490 пъти)
BBI
Полъх
*
Публикации: 67

« -: 07.04.2010 00:39 »

Преди 2 месеца видях във форума клипчета от kalata_n снимани с GoPro камера. Малко след това си купих GoPro HD и реших да споделя опит с камерката.

Качвам оригинален MP4 кратък клип сниман на 60 fps за да се види качеството и един на 30 fps, конвертиран до xvid.

Камерата има един огромен недостатък - много претенциозна към SD карти. След разговори (email) с техния Support реших да си купя един от двата вида карти с които производителят е тествал и камерата тръгна без проблем.

- Установих, че закачена на каската улавя доста вибрации при по-голяма скорост и на човек му се завива свят да гледа клиповете после.
- След първите 15-20мин на употреба се загрява и събира конденз в кутията пред обектива. Трябва да се отвори да се проветри и после цял ден е ОК.
- Този mp4 формат може да е супер за джобни плейъри, но е ад да се конвертира на PC.
- пистите изглеждат по-полегати заради fish-eye обектива

+ При 60 fps качеството на клипчетата е супер! При 30 fps е достатъчно добро.
+ Достатъчно широк ъгъл за да не му пука на човек ако е леко накриво, пак се хваща всичко отпред

В общи линии съм доволен и с нетърпение чакам да я пробвам под и над вода.
Eddie
Модератор
Публикации: 1102

« Отговор #1 -: 07.04.2010 13:11 »

Къде се развива действието ?

Boards: Starboard Formula 159L. ; Starboard Isonic 122L. ; AHD Tracer 90L.
Sails : Gaastra Vapor2 - 10.0 ; Neil Pryde RS Racing - 9.0;Neil Pryde RS Racing - 7.8 ; Gaastra Vapor2 - 6.0 ; Gaastra Nitro3 - 4.7
BBI
Полъх
*

« Отговор #2 -: 07.04.2010 21:07 »

Италия - Cortina d'ampezzo
След 15:00 оставаш сам на пистите Smile
Аз бях от 6 до 13 Март.
TerryBle
Вятърничав
Публикации: 206

« Отговор #3 -: 08.04.2010 10:49 »

antoby, камерата на kalata не е hd и една от причините е точно конвертирането.

Камерата има един огромен недостатък - много претенциозна към SD карти.
не сме имали твоя проблем - ползвахме 2 различни SD и една microSD. hmmmm

закачена на каската улавя доста вибрации при по-голяма скорост и на човек му се завива свят
има голямо значение кой комплект си взел - каската на kalata е състезателна и съответно helmet hero-то не е удачен избор, затова взех motorsport, при който закрепването става посредством залепена за каската плочка (виж снимката). тъй като при клипчетата на kalata няма чак такива вибрации, вероятно проблемите ти идват от това :-O-:
виж http://www.goprocamera.com/index.php?area=2&productid=18

загрява и събира конденз в кутията пред обектива
никога не се е случвало, а сме ползвали камерата при много и различни условия - топло, студено Brrrr, дневно, нощно, слънчево :Sunny:, облачно, снеговалежно snow...дори при падания на глава и търкаляне на камерата в снега

пистите изглеждат по-полегати заради fish-eye обектива
полегати изглеждат отгоре-надолу. опитай да спреш в края на склона и да погледнеш в посока нагоре...леко ти се изправя косата Wink

Вятър работа...
kalata_n
Духовит
**
Публикации: 136

« Отговор #4 -: 09.04.2010 13:10 »

Я пак си ме изтипосала на кадро  (:-pp)
А аз установих следния проблем:
Като отидеш за една седмица на ски и снимаш средно по 10 дълги и 5-6 кратки клипчета на ден, след това видеото е толкова много, че все не ти остава време да го прегледаш и обработиш.
И аз чакам по-топло временце да си поиграя с камерката и сърфа.  Drinks
TerryBle
Вятърничав

« Отговор #5 -: 09.04.2010 15:56 »

Я пак си ме изтипосала на кадро  (:-pp)

да бе! толкова си изразителен на тази снимка, че хората ще започнат да те спират на улицата за автограф!    (:-pp)

Вятър работа...
Sunny
Администратор
Публикации: 6442

« Отговор #6 -: 09.04.2010 17:43 »

да бе! толкова си изразителен на тази снимка, че хората ще започнат да те спират на улицата за автограф!    (:-pp)
хахахаха, браво Тери :D

Windsurf: 3.7 Loft PureLip, 4.2 Loft PureLip, 4.7 Loft 4Wave, 5.7 Loft 4Wave | Exocet Usurf 76L, Exocet Cross 94L
Kites: Liquid Force P1 4.0, WoW 5.0, 6.0, 8.0, NV 10.5, Board Liquid Force Bliss 129cm
BBI
Полъх
*

« Отговор #7 -: 09.04.2010 23:03 »

Като отидеш за една седмица на ски и снимаш средно по 10 дълги и 5-6 кратки клипчета на ден, след това видеото е толкова много, че все не ти остава време да го прегледаш и обработиш.

Да Smile същото се получава и с другата ми 'нормална' камера. Само снимам и не остава време да се обработят.

Относно конденза, то не е проблем на камерата, колкото че като я затварям в стаята въздухът е влажен и от температурната разлика на пистата кондензира. След проветряване на кутията е ОК.
Вибрациите са от каската и липсата на стабилизатор на картината Smile. Аз също съм с Motorsport варианта и съм с лепенка към каската. А тази каска на снимката прилепва добре по главата, моята е Bolle, по-кръгла и не много стегната.

Да използвам момента да ви благодаря TerryBle и kalata_n, доволен съм от камерката.
TerryBle
Вятърничав

« Отговор #8 -: 12.04.2010 09:53 »

Да използвам момента да ви благодаря TerryBle и kalata_n, доволен съм от камерката.

няма защо!?  ty

Вятър работа...
Bamze
Windmaster
Публикации: 545

« Отговор #9 -: 12.04.2010 11:39 »

И аз мисля да взимам камера Smile Това ли е което ще ми препоръчата Smile GoPro ?

К2 Turbo Dreamer 167 Wide
Union SL Binding
K2 T1 Boots
Only God Can Judge Me!
BBI
Полъх
*

« Отговор #10 -: 13.04.2010 21:18 »

Bamze, аз обикновено се въздържам да давам препоръки, защото ти може да търсиш други неща в една камерка.
Моят опит е с ATC2K - пълен боклук, все едно е GSM от 2005 г. и тази GoPro HD, с която нямам толкова опит (само на сняг за сега) но до тук съм доста доволен.

Това, което аз търсих е автономност - да не изисква PVR устройство с допълнително захранване и тн, waterproof (не water resistant) и добро качество на картината. Не съм гледал да е компактна, да има preview като я монтирам или софтуерни глезотийки като tag (поставяне на маркер докато снимаш).
BBI
Полъх
*

« Отговор #11 -: 13.04.2010 21:25 »

Тук има показани най-популярните и добри камери http://www.actioncameras.co.uk/
но в никакъв случай не препоръчвам ATC3K или ATC5K.
Bamze
Windmaster

« Отговор #12 -: 14.04.2010 15:02 »

Мерси сега ще ги погледна Smile

Union SL Binding
K2 T1 Boots
Only God Can Judge Me!
Bamze
Windmaster

« Отговор #13 -: 09.08.2010 17:59 »

До сега я гледах в амазон и се чудя дали да я поръчам 280$ е  hmmmm hmmmm hmmmm hmmmm

Union SL Binding
K2 T1 Boots
Only God Can Judge Me!
BBI
Полъх
*

« Отговор #14 -: 22.08.2010 22:44 »

Пробвах камерата на вода, снимах в режим r4 1280x960 30 fps и после го намалих до 640x480. Това е единственият 4:3 режим и се виждат малко повече неща отдолу и отгоре за сметка на хоризонталния ъгъл на видимост.

Под вода камерата не става. Трябва й допълнително осветление и да се смени тумбестата капачка на кутията с плоска за да няма проблем с фокуса под водата.
Ако я изпуснеш във водата потъва, така че трябва да се върже. Поне не влиза вода в кутията както я рекламират :).

Недостатъци на вода:
- Като ти свири 10м/с вятър в ушите няма шанс да чуеш писукането като натиснеш копчето да започне да снима. А този недостатък се усилва с факта, че двете ръце са ти на гика и натискането не е бавно и сигурно а бързо да не паднеш от дъската :)

+ Звукът, който записва през waterproof кутията е сравнително добър за вятъра и плющенето на водата.
Страници: 1 2 »   Най-горе
Печат
Отиди в: