09.03.2026 17:17
Новини: Sunny eXtreme е официалният вносител за България на уиндсърф и уинг оборудване на фирмите: LoftSails, Exocet, F2 Windsurfing, Lorch, GUL, Ascan, Unifiber, Zeeko, HB, Reptile, MFC, Goya и Quatro. Продуктите може да видите в нашият Online магазин.

Windyweek - точни прогнози за вятъра Anemometers - Sunny eXtreme windsurf lessons

Уиндсърф, кайт, сноуборд, екстремни спортове

Страници: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 »   Най-долу
Печат
Автор Тема: Прогнози за Бургас  (Прочетена 211039 пъти)
filev
Духовит
**
Публикации: 182

« Отговор #300 -: 05.09.2014 11:31 »

Утре къде ще карат бургазлии?? Yeee Yeee

JP FSW 78l
Custom WTB FSW 108l

Ezzy SE Wave  4.0
Neil Pryde Alfa 4.7
Neil Pryde Search 6.2
rumba.racing
Буревестник
Публикации: 799

« Отговор #301 -: 07.09.2014 10:47 »

Утре къде ще карат бургазлии?? Yeee Yeee
До колкото разбрах май са карали по центъра.  :D :D
dee
Буревестник
Публикации: 706

www.archstudioperfect.com

« Отговор #302 -: 07.09.2014 11:22 »

Доста подтискащ е фактът, че прогнозите по Черноморието от това лято започнаха да идват заедно с бедствия и смърт. До сега не помним такива случаи, а този сезон - на два пъти. Изглежда вероятно любимит спорт да се превърне в пир по време на чума.

RRD Freestyle Wave 90
Exocet SL 71 - 118l
Search 4,2
Force 5,3
Fusion 6,1
Ride 7
dee
Буревестник

« Отговор #303 -: 14.09.2014 23:06 »

ПоДтискащ не, а потискащ.
Иначе дано новата прогноза е с в пъти по-малко дъжд и кал от предната, а адреналинът да е всекиму според потребностите (като в комунизма).

RRD Freestyle Wave 90
Exocet SL 71 - 118l
Search 4,2
Force 5,3
Fusion 6,1
Ride 7
Eddie
Модератор
Публикации: 1102

« Отговор #304 -: 15.09.2014 13:11 »

Вчера на Поморие раздуха добре следобеда!

Boards: Starboard Formula 159L. ; Starboard Isonic 122L. ; AHD Tracer 90L.
Sails : Gaastra Vapor2 - 10.0 ; Neil Pryde RS Racing - 9.0;Neil Pryde RS Racing - 7.8 ; Gaastra Vapor2 - 6.0 ; Gaastra Nitro3 - 4.7
Sunny
Администратор
Публикации: 6441

« Отговор #305 -: 16.09.2014 10:12 »

Вчера на Поморие раздуха добре следобеда!
Железни сте OK Yeee

Windsurf: 3.7 Loft PureLip, 4.2 Loft PureLip, 4.7 Loft 4Wave, 5.7 Loft 4Wave | Exocet Usurf 76L, Exocet Cross 94L
Kites: Liquid Force P1 4.0, WoW 5.0, 6.0, 8.0, NV 10.5, Board Liquid Force Bliss 129cm
Jimmy
Полъх
*
Публикации: 90

« Отговор #306 -: 16.09.2014 20:01 »

Ето как беше в Неделя:

http://youtu.be/leKIGqyxrJI

emo
Отнесен от вихъра
Публикации: 382

« Отговор #307 -: 16.09.2014 22:03 »

Браво, банда, имало е джиткане! В Четвъртък някой ще кара ли някъде по южното черноморие? Градина, Лозенец?
Jimmy
Полъх
*
Публикации: 90

« Отговор #308 -: 17.09.2014 08:41 »

Къв Четвъртък бе? БезДелник ! Ние сме безПразници.
dee
Буревестник

« Отговор #309 -: 17.09.2014 20:58 »

Покарахме вчера и днес на Поморийското езеро. Аз ходих следобедите. Вчера духаше доста, на мен ми беше силно с 4.2. Днес покарах добре с 5.3, вятърът беше чудно плътен. Идваха от Обществен Ред. Поразговаряха с един кайтър. Сториха ми се учтиви. После си тръгнаха.
На спота идваха и много руски туристи. Явно в градчето им е доста скучно, защото много ни се радваха.
Бе Поморие си е супер. И така - покоталис!  :D

* IMG_3311.JPG (111.91 KB, 1024x1024 - видяно 512 пъти.)

RRD Freestyle Wave 90
Exocet SL 71 - 118l
Search 4,2
Force 5,3
Fusion 6,1
Ride 7
free
Духовит
**
Публикации: 102

« Отговор #310 -: 18.09.2014 12:38 »

Покарахме вчера и днес на Поморийското езеро. Аз ходих следобедите. Вчера духаше доста, на мен ми беше силно с 4.2. Днес покарах добре с 5.3, вятърът беше чудно плътен. Идваха от Обществен Ред. Поразговаряха с един кайтър. Сториха ми се учтиви. После си тръгнаха.
На спота идваха и много руски туристи. Явно в градчето им е доста скучно, защото много ни се радваха.
Бе Поморие си е супер. И така - покоталис!  :D

Dее, ще споделиш ли какво казаха хората от Обществен ред ? Забраната там си я има, но и каране също.
dee
Буревестник

« Отговор #311 -: 18.09.2014 13:57 »

От дочутото и после от разговора с кайтиста разбрах, че забраната за ветроходни спортове е от 10 години. Също разбрах, че са дошли по сигнал на еколозите. Обаче не глобиха никого. Според мен обаче проблемът си го има. Както си го има и с концесионера на бургаския плаж. Добре че на Вромос има радиация.

RRD Freestyle Wave 90
Exocet SL 71 - 118l
Search 4,2
Force 5,3
Fusion 6,1
Ride 7
free
Духовит
**

« Отговор #312 -: 18.09.2014 19:54 »

Интересно защо е бил пуснат сигнал ..Някои е приближил птиците, спрял е на островите?
Ето малко важна информация за сърфиращите в езерото и от мен, ако я сметнете за важна моля преместете я където ще е по-удачно:
От другата страна на спота, точно където е музеят на солта има функциониращ информационен център на Зелени Балкани като, както те, така и Българското Дружество за защита на птиците са хората, които контролират и наблюдават непрекъснато защитената зона (най-вече следят редките видове в нея). Сърфистите са им пред очите от години, но сигнали и да е имало са били по скоро изключение- ние сме им последна грижа.
Знаят и за табелата с откъснатото парче където пишеше, че е забранено и за сърфове, но са пасивни или по-скоро гледат да има мир, освен ако няма по-груба заплаха.  Т.н. еколози или в случая тези две природозащитни организации, грижещи се за опазване на редките видове не се интересуват и нямат нищо против сърфовете- много добре знаят, че не цапаме, не вдигаме шум и сме кротки и разбрани хора като тях.
Целият проблем идва от там, че безпокоенето на редките птици в техния размножителен период пречи да си отгледат потомство и така на практика могат да изчезнат. Периодът за наше съжаление е май- август, затова е малко странно, че сигнал има сега през септември, когато малките вече са излюпени и могат или се учат да летят- т.е. безпокойството вече не е така жизнено определящо.
Ето как изглежда едно гнездо на рибарка- снасят директно на земята на островчетата в езерото. За съжаление от яйцата на снимката няма да се роди нищо, т.к. заради въпросното безпокойство майката отлита и те са изстинали.
Затова моля не карайте в близост до островите и колчетата и в никакъв случай не слизайте на островите - повечето от тях са насипани от доброволци и самите организации, за да имат редките видове спокойни местенца за кацане, снасяне и гледане на малките (бригадата доброволци на другата снимка прави подобен остров на Атанасовско езеро).  Нека карането в езерото да се ограничи до частта му в близост до морето- аз поне така правя, за да не преча с присъствието си, но и да се накарам, когато морето не ще да ме пуска. Сиреч апел към мирно съжителство на птици, сърфисти, организации, общинари и курортисти  :D

* gnezdo.jpg (90.14 KB, 723x489 - видяно 472 пъти.)

* ostrov.jpg (42.33 KB, 662x442 - видяно 473 пъти.)
dee
Буревестник

« Отговор #313 -: 18.09.2014 22:21 »

free, инфото ти е съдържателно и интересно. Помага и за частичното успокояване на съвестта за сърфистите, които имат такива.
Според мен обаче еколозите не са толкова толерантни, колкото ги описваш. И сигурно така трябва - планетата ни е затънала в помия.
Все тая. Пак си мисля, че карането на сърф е пир по време на чума. Сигурно има и по-хармоничен поглед по темата. Аз обаче я намерих тази трагедиййка на Пушкин (няма я в нета, трябва ходене в библиотека). И излиза, че старият руски аристократ не цъка с език от възмущение, ами намира там нещо подобно на смелост или по-скоро дързост. Или поне нормалност.
Оф, аз друго исках да напиша, ама и това също де. Но по темата с птиците. Мисля , че Поморийци имат сериозна школа и традиция в карането на сърф. А Зелени Балкани - те си знаят точно в какво имат традиция. Но конфликтче явно има. Дано да е за доброто на всички ни, дето викаш.

RRD Freestyle Wave 90
Exocet SL 71 - 118l
Search 4,2
Force 5,3
Fusion 6,1
Ride 7
free
Духовит
**

« Отговор #314 -: 19.09.2014 00:59 »

Бих поспорил по темата с теб с удоволствие и на езерото Smile
Конфликт има, но е решим с малко толерантност и разбиране от страните. Досега ми със сърфистката школа от Поморие беше два пъти негативен и трети шанс бих им дал само ако го заслужат. Сигурно си имат традиции и т.н., но да ти откажат помощ като си им закъсал пред очите- това не го разбирам- надявам се, че просто не съм случил на човека..два пъти. За еколозите не знам колко са толерантни- тези нямат много общо със Зелените, политиката и т.н.-  занимават се основно със застрашени видове, а от там и със защитени територии- за съжаление са по-меки, отколкото трябва да са, за да опазят това, което са се заели да пазят. Да дам отговор и за Пушкин- библиотеката ми е била по път дълго време  Wink- според мен ключовото е, не пира, а това как да се справиш с чумата, кризисната ситуация - председателят там пита - "Какво да правим? И как да помогнем?" и като не знаят как или не могат просто намираш си начин и продължаваш да живееш- така както и ти казваш "нормално" - в случая защо не пир или сърф.. Като си искал да помогнеш, но не е било възможно, какво да направиш наистина..или както се казва "като не можеш да помогнеш поне да не пречиш". Да, май частично си успокояваме съвестта, но все пак не го правим на пук и не вредим. Затова аз тръгвам утре за Поморие- прогнозата пак ме подминава, но ако е останало нещо ще покарам/попирувам с удоволствие и ще гледам да не преча Wink

free, инфото ти е съдържателно и интересно. Помага и за частичното успокояване на съвестта за сърфистите, които имат такива.
Според мен обаче еколозите не са толкова толерантни, колкото ги описваш. И сигурно така трябва - планетата ни е затънала в помия.
Все тая. Пак си мисля, че карането на сърф е пир по време на чума. Сигурно има и по-хармоничен поглед по темата. Аз обаче я намерих тази трагедиййка на Пушкин (няма я в нета, трябва ходене в библиотека). И излиза, че старият руски аристократ не цъка с език от възмущение, ами намира там нещо подобно на смелост или по-скоро дързост. Или поне нормалност.
Оф, аз друго исках да напиша, ама и това също де. Но по темата с птиците. Мисля , че Поморийци имат сериозна школа и традиция в карането на сърф. А Зелени Балкани - те си знаят точно в какво имат традиция. Но конфликтче явно има. Дано да е за доброто на всички ни, дето викаш.
Страници: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 »   Най-горе
Печат
Отиди в: