22.11.2024 00:54
Новини: За водните екстремни спортове, плуване и гмуркане предлагаме екипировка на фирмите:  Bare, Sooruz, Ascan, GUL, Aquasphere, Aqualung, Beuchat, World Industries, AirHead, Sooruz, DryPak и Spokey.

Windyweek - точни прогнози за вятъра Anemometers - Sunny eXtreme windsurf lessons

Уиндсърф, кайт, сноуборд, екстремни спортове

Страници: 1 2 3 4 »   Най-долу
Печат
Автор Тема: rozovo flamingo  (Прочетена 25709 пъти)
axel
Полъх
*
Публикации: 7

« -: 07.06.2010 23:02 »

Не мога да остана безучастен към един факт, който от известно време ми прави впечатление.При последните ходения на острова виждам,че се опитват доста хора да карат в соленото езеро.Не знам защо но лично аз съм изумен,за какво????На разстояние от няколкостотин метра има 2 прекрасни спота.Северния така наречен уейв спот абсолютно безопасен,и дифузора перфектен паркет,ако те не ви стигат значи не ставате за този спорт.Не мога да се съглася с никой,че мястото за сърф или каит е точно езерото.Та там   е мястото където за първи път на живо видях розово фламинго.Може ли някой да ми каже къде на разстояние  300 км от границата на България  е виждал на свобода розово фламинго?Та с чиста съвест да си поджитка между тях?.И това от хора сърфисти,за които спорта е част от  живота,хора,които след каране в България са с срязани от стъкла крака.Не може никой да ме убеди,че това са хора по различни от лицемерните чалгаиндивиди ,които за съжаление и там започват да се появяват,по различни от тези които като изпият шишето с ракия го чупят във водата.Или може би  сме забравили какво се случи с българското черноморие,та се налага и там да се повтори това?  Както и да е може би съм малко рязък,но бих искал да излея това,което ми тежи.Знам,че повечето дори не се и замислят за това,което правят,други ще кажат тоя пък турците  дори там си провеждат стрелби,но това е техен проблем,  Истината е ,че аз там за пръв път видях розово фламинго на живо,и бих искал и тези след мен да видят.Бих се радвал ако следващия път дори един се замисли дали езерото е местото където иска да кара.
Sunny
Администратор
Публикации: 6442

« Отговор #1 -: 08.06.2010 08:45 »

Не знам дали някой е карал когато в езерото е имало розово фламинго. То май идва през лятото когато няма вода да се кара.

Windsurf: 3.7 Loft PureLip, 4.2 Loft PureLip, 4.7 Loft 4Wave, 5.7 Loft 4Wave | Exocet Usurf 76L, Exocet Cross 94L
Kites: Liquid Force P1 4.0, WoW 5.0, 6.0, 8.0, NV 10.5, Board Liquid Force Bliss 129cm
Captain JS
Полъх
*

« Отговор #2 -: 08.06.2010 09:01 »

И аз не мога да остана безучастен:
България, Крапец, Дуракулашко езеро; там се вие Виа Потнтика. По 3 пъти дневно джип с надпис "Дружество за защита на птиците" (или нещо от сорта) кара офроуд по брега на езерото. Добре, че птиците познават джипа и са свикнали с него  8)р та не се плашат...Орнитолози с бинокли и фотоапарти наблюдават и снимат птиците. Оптиката е настроена така, че пропуска да види скритите в тръстиката рибари, следите от огън по брега; мрежите във водато по презумпция са невидими...
Явили си сърфист в езерото, аууу, няма по-голямо престъпление против птиците и рибите! Ако си турист и снимаш, рискуваш да ти се скарат сериозно, и ако не си замълчиш може и акт да отнесеш!
Свършват си работата орнитолозите и доволни отиват в някое от ресторанчетата около езерото. От комините на кухнята се вие пушек, мирише на скара, (тиците са свикнали с тези неща). В менюто задължително има прясна сладководна риба, но уморените очи на защитниците на природата пропускат да видят...не се и сещат да попитат от къде се е взела...Лее се приятна музика. Орнитолозите почиват за следващата обиколка с джипа.
chill
Windmaster
Публикации: 512

« Отговор #3 -: 08.06.2010 09:51 »

Може ли някой да ми каже къде на разстояние  300 км от границата на България  е виждал на свобода розово фламинго?
Пробвай Керкини.

Sails:  Severne Convert 2016 7.5
        Ezzy Wave SE 5.8
        Ezzy Wave SE 4.7
Boards: Starboard Kombat 106L
        Starboard Kode 123L

---
Pain is weakness leaving the body
lubo
Буревестник
Публикации: 894

« Отговор #4 -: 08.06.2010 10:30 »

Аксел,наистина си се престарал с този пост.Птичките прелитат през езерото за доста кратка част от годината и тогава вътре май изобщо не става за каране.Аз лично за 4 години ходене на острова, 40-50 дни годишно съм ги засичал веднъж.Та как точно им вредим се чудя,освен че с финки им ровим акитата.А за плюсовете от карането в езерото хич няма да зачеквам темата!

bords:Naish 75l, RRD 85l,Lorch 105l,AHD 130l.
sails: Lip Wave 4,2m2,NeilPride Alpha 4,7m2,Loft O2 5,3m2,,Loft Lip Wave 6,2m2,Loft O2 7,4m2
донт лай
Полъх
*
Публикации: 34

« Отговор #5 -: 08.06.2010 13:46 »

Поздравявам колегата Аксел затова ,че му пука за природата и го подкрепям изцяло.Вече девета година ходя на острова и мога да кажа че фламингото почти изчезна през последните 3-4.Никога не съм броил за сърфисти тези,които карат в езерото и според които това няма връзка с изчезването на фламингото-на тях нямам какво да кажа.
Mod_One
eXtreme iNside
Публикации: 1681

« Отговор #6 -: 08.06.2010 14:09 »

Поздравявам колегата Аксел затова ,че му пука за природата и го подкрепям изцяло.Вече девета година ходя на острова и мога да кажа че фламингото почти изчезна през последните 3-4.Никога не съм броил за сърфисти тези,които карат в езерото и според които това няма връзка с изчезването на фламингото-на тях нямам какво да кажа.
OK
Изцяло се присъединявам към мнението ти ....

\\\ | ///
               \\ - -  //
               ( @ @ )
 -------o00o-(_)-o00o-------
F..k the Cola, F..k the pizza, All we need is Slivovitza
windprayer
Вятърничав
Публикации: 271

www.vpsnowboards.com

« Отговор #7 -: 08.06.2010 15:20 »

Не знам кой колко е сърфист или кайтист, но е факт, че преди години, когато и да отидехме на острова, Фламингофците си бяха там, а сега въобще не е така. Даже, като се замисля, не ги бях виждал 2-3 години и чак сега на нова година ги забелязах да си пребивават необезпокоени в езерото. Ако наистина ни е грижа за природата и се стремим да не нарушаваме баланса на това уникално място, трябва да се преустанови карането в соленото езеро. Има къде да се кара-нали все пак сме на остров  Yeee
valko
Windmaster
Публикации: 673

« Отговор #8 -: 08.06.2010 15:51 »

В същност Турция не е точното място за тези птици просто соленото езеро ги привлича ( когато има вода и храна в него )
то и в България са срещани  "Атанасовското езеро "край Бургас но това са инцидентни неща  Wink

Boards : Fanatic Bee 117l  , Naish Enduro 106l
Sails : Loft freerace 5.3m2 , Loft 360 free 6.5m2 , Neil Pride combat 5.0m2
Ceco
Модератор
Публикации: 1753

« Отговор #9 -: 08.06.2010 16:52 »

Споделям мнението на Lubo.
През април карахме на езерото. Нямаше нито едно фламинго, а наличните птици си плаваха, летяха и хранеха необезпокявано. Не видях нито една да отлети завинаги, изплашена или обидена  :D
Повечето сърфисти и кайтисти, които познавам уважават природата поне колкото axel и не биха навредили умишлено, така че еколозите могат да спят спокойно.
А птиците гнездят, летят, хранят се и т.н. и на уейв спота и на дифузора. Ако сме истински природозащитници, и там трябва да спрем да ходим... И, като се замисля, навсякъде където караме има какви ли не птици, риби и др....
Относно карането по тези места: трите спота предлагат различни условия, и който ги е пробвал, знае за какво говоря.

Boards: Exocet: Cross 94 l, I-Style 101 l, RS 4 114 l; Fanatic FW 105 l; SB Futura 121 l, Mistral Syncro 124 l
Sails: Loft Lip Wave 4.3; Loft Pure Lip 5.0; Loft Oxygen 6.3 & 7.3
Snowboards: Ride Concept TMS 161, Lib Tech T Rice Pro 157
axel
Полъх
*

« Отговор #10 -: 08.06.2010 18:25 »

Не знам дали някой е карал когато в езерото е имало розово фламинго. То май идва през лятото когато няма вода да се кара.

Не знам кога идва но определено няма да дойде докато се кара там.
Аксел,наистина си се престарал с този пост.Птичките прелитат през езерото за доста кратка част от годината и тогава вътре май изобщо не става за каране.Аз лично за 4 години ходене на острова, 40-50 дни годишно съм ги засичал веднъж.Та как точно им вредим се чудя,освен че с финки им ровим акитата.А за плюсовете от карането в езерото хич няма да зачеквам темата!

Точно за това говоря .Аз ходя на острова от 9 години и с всяка година става все по зле.В началото те не прелитаха а живееха там.А за плюсовете от карането в езерото,не знам защо но нещо не мога да ги видя.
Aaaaa dnes beshe perfekten den na ostrova
Nıkakuv dujd ı sılen vıatur kakvo mu trıabva na chovek... 4.5m2 ı 90l ı dosta overpower no prosto perfektnı uslovıa
Razcukahme do zalez purvo na parketa a posle ı v ezerceto

За мен карането на вълните и на дифузора е удоволствие сравнимо с много малко неща.
И накрая искам да кажа,че съм далеч от всякакви еко, орни и разни зелени организации,и изразявам само  мнение на човек за когото уиндсърфа е почти начин на живот.В крайна сметка всеки сам отговаря за себе си и е свободен да прави каквото си реши,аз просто  излагам мое лично мнение но се радвам,че то се споделя и от хора, с които преди близо 10 години за пръв път стъпихме там ,и които знаят много добре за какво говоря.
lubo
Буревестник

« Отговор #11 -: 08.06.2010 19:36 »

Ами след като ние НЕ сърфистите,никога не сме ги виждали,явно вие сте ги изгонили още преди да стъпим на острова :D
Шегувам се и ни най-малко не искам темата да тръгва на заяждане OK

sails: Lip Wave 4,2m2,NeilPride Alpha 4,7m2,Loft O2 5,3m2,,Loft Lip Wave 6,2m2,Loft O2 7,4m2
lubo
Буревестник

« Отговор #12 -: 08.06.2010 23:43 »

Като си говорим за притеснения вижте това!

http://www.facebook.com/video/video.php?v=406378319685

chill
Windmaster
Публикации: 512

« Отговор #13 -: 09.06.2010 01:08 »

Абе, те военните стрелят с минохвъргачки там ... сърфистите били изгонили фламингото.  :aaa ne:

Sails:  Severne Convert 2016 7.5
        Ezzy Wave SE 5.8
        Ezzy Wave SE 4.7
Boards: Starboard Kombat 106L
        Starboard Kode 123L

---
Pain is weakness leaving the body
VenciV
Windmaster
Публикации: 578

« Отговор #14 -: 09.06.2010 07:57 »

Ама военните разбраха и вече не стрелят и няма да стрелят за в бъдеще

Sails:4,2 North Sail Vudoo 4.5 Simmer 4.7 North Sail Duke5.3 North Sail Ego 6.5 Gaastra
Boards: Tabou DaCurve 73l. Tabou DaCurve 79l.RRD WavePro-Twin 74
Naish SuperCross 85l . Mistral Flow 105l Mistral 117
Favorite sail 4.7.board 79 Wind 13-18m/s sides
Страници: 1 2 3 4 »   Най-горе
Печат
Отиди в: