01.11.2024 10:18
Новини: Sunny eXtreme е официалният вносител за България на уиндсърф и уинг оборудване на фирмите: LoftSails, Exocet, F2 Windsurfing, Lorch, GUL, Ascan, Unifiber, Zeeko, HB, Reptile, MFC, Goya и Quatro. Продуктите може да видите в нашият Online магазин.

Windyweek - точни прогнози за вятъра Anemometers - Sunny eXtreme windsurf lessons

Уиндсърф, кайт, сноуборд, екстремни спортове

Страници: 1 2 3 »   Най-долу
Печат
Автор Тема: Страх от вятър  (Прочетена 18864 пъти)
glum
Полъх
*
Публикации: 91

« -: 10.06.2010 19:32 »

Здравейте съфорумци,
мъчи ме един проблем, който искам да споделя с вас и с надежда, ако не намеря решение, то поне да не съм единствен. Всеки път когато раздуха вятър и се готвя да тръгна към спота се почват едни мъки: свива ме корема с гадна тъпа болка, минавам през тоалетната и по двете нужди независимо от това кога за последен път съм бил /извинявам се ако има по чувствителни, но си казвам всичко като на доктор/, ставам разсеян и нервен с околните и чувствам едни леки боцкания в сърцето. Въобще, доста гадно. Хубавото е че всичко ми минава след първото цопване във водата, даже понякога падам нарочно само и само да ми мине. Ако се оставя и изляза сух, умората го тушира почти изцяло, но пак нещо остава. Кажете какво да правя? Някой сблъсквал ли се е с нещо такова?
Sunny
Администратор
Публикации: 6442

« Отговор #1 -: 11.06.2010 09:05 »

Предполагам, че това е адреналин, примесен с доза страх, който е съвсем нормален, предвид това, че този спорт не е от най-безопасните Yeee

Windsurf: 3.7 Loft PureLip, 4.2 Loft PureLip, 4.7 Loft 4Wave, 5.7 Loft 4Wave | Exocet Usurf 76L, Exocet Cross 94L
Kites: Liquid Force P1 4.0, WoW 5.0, 6.0, 8.0, NV 10.5, Board Liquid Force Bliss 129cm
valko
Windmaster
Публикации: 673

« Отговор #2 -: 11.06.2010 10:45 »

Най добре като разбереш че ще караш не се храни 2-3 дни или си направи отвара от Дренки
така ще се запечеш че ще мечтаеш за тоалетна  :D :D :D

Boards : Fanatic Bee 117l  , Naish Enduro 106l
Sails : Loft freerace 5.3m2 , Loft 360 free 6.5m2 , Neil Pride combat 5.0m2
Pavel_Gr
Вятърничав
Публикации: 265

Concerned with boundaries? Imagine no limits!

« Отговор #3 -: 11.06.2010 11:57 »

Погледни го от хубавата страна - след извършването на всички дейности.....ще си по-лек, което води до по-ранен глисаж  Yes :D

Naish FreerideSlalom 95l / Exocet Cross 104l / RRD X-Fire V10 98l / RRD X-Fire V8 108L / RRD X-Fire V5 122l.
Neilpryde Zen 5,5m2 / Neilpryde Hellcat 6.7m2 / Neilpryde V8 7.2m2 / Point7 AC-K 8.5m2
dee
Буревестник
Публикации: 706

www.archstudioperfect.com

« Отговор #4 -: 11.06.2010 14:27 »

Ами аз си спомням на времето един парапланерист - много целеустремен младеж между другото - как каза малко преди да излети: "мен ако не ме е страх защо да го правя"... За себе си мога да кажа и то със сигурност без да скандализирам никого, че винаги много ме е страх, но не това е причината да не карам достатъчно, а е точно обратното. Иначе последния път когато се очакваше прогноза и предната вечер бях крива и дръпната и се притеснявах за това дали ще духне достатъчно, дали няма да духне прекалено, дали няма да счупя нещо(било то от заменяемия или не материал  :Q:) дали, дали, дали...и тогава си казах, по дяволите, Деянке, важното е че утре ще бъдеш сърфистка, пък било то и само за ден... Така че малко суета помага понякога Wink. Но пак мисля,че основното е практика. И последно само да кажа, че откакто карам, изпитвам много по-голям страх от природните стихии - дори и когато вечер навън духа,а аз си стоя вкъщи. Brrrr

RRD Freestyle Wave 90
Exocet SL 71 - 118l
Search 4,2
Force 5,3
Fusion 6,1
Ride 7
valko
Windmaster
Публикации: 673

« Отговор #5 -: 11.06.2010 14:36 »

Само глупаците не се страхуват колежке  Wink

Лично аз мисля че всички ни е страх поне малко кой от  storm кой от  :Q: други от  --< и Twisted Evil

Boards : Fanatic Bee 117l  , Naish Enduro 106l
Sails : Loft freerace 5.3m2 , Loft 360 free 6.5m2 , Neil Pride combat 5.0m2
Abit
Буревестник
Публикации: 855

тук-там

« Отговор #6 -: 11.06.2010 14:46 »

:aaa ne: има и изключения... аз искам урагани и мълнии да разцепват морето, а аз да си прелитам от вълна на вълна.
dee
Буревестник
Публикации: 706

www.archstudioperfect.com

« Отговор #7 -: 11.06.2010 14:50 »

Само глупаците не се страхуват колежке  Wink

Лично аз мисля че всички ни е страх поне малко кой от  storm кой от  :Q: други от  --< и Twisted Evil

Респект!
Аз да си призная за използваното клише  :О::

http://www.youtube.com/watch?v=4QBmTHwR3hg

RRD Freestyle Wave 90
Exocet SL 71 - 118l
Search 4,2
Force 5,3
Fusion 6,1
Ride 7
Юли
Администратор
Публикации: 5493

The idea is to die young as late as possible

« Отговор #8 -: 11.06.2010 15:07 »

Браво, че въпреки страховете се опитвате да ги преодолеете. Лечението е ясно... Yeee Yeee Yeee

Аз съм легенда :D

Sails: LoftSails PureLip 4.2, 4.5, Oxygen 6.3
Boards: Exocet U-Surf 76, Goya Proton 96
Kites: DaSilva Vibe 3.0, HB Legion 5.0, 6.0, 7.0, 9.0
Wing: KT 105L, KT 3.0, 4.0, 5.0, LoftSails 6.0
daniel
Отнесен от вихъра
Публикации: 424

SeaWolf

« Отговор #9 -: 11.06.2010 15:21 »

Аз невероятно много искам да соча с парашут...... и невероятно много ме е страх.....
Имало е случаи, когато си решавам, че ще го направя - нищо конкретно за ден и час - и въпреки това сънувам поне седмица след това как скачам и литя.... и в съня ми ме е страх.... и то защото след като скочиш - нищо не зависи от теб - я се отвори парашута, я не....
И затова и ще скоча.... както каза Юли - "Лекарството е ясно"

Адреналинът е най-добрия наркотик.... Smile)
Pavel_Gr
Вятърничав
Публикации: 265

Concerned with boundaries? Imagine no limits!

« Отговор #10 -: 11.06.2010 16:54 »

Винаги съм смятал, че майката му е да не мислиш, я да не можеш, я нарочно..... Честно казано аз мисля повече за материалната част, защото като спраскам нещо от келешлък, събирам пари една година, за да си възстановя счупеното.  wall  А от морето едно на ум няма този, който не му е ял попарата.....

Naish FreerideSlalom 95l / Exocet Cross 104l / RRD X-Fire V10 98l / RRD X-Fire V8 108L / RRD X-Fire V5 122l.
Neilpryde Zen 5,5m2 / Neilpryde Hellcat 6.7m2 / Neilpryde V8 7.2m2 / Point7 AC-K 8.5m2
Venelin
Pro :)
Публикации: 1097

« Отговор #11 -: 11.06.2010 17:30 »

мъчи ме един проблем, който искам да споделя с вас и с надежда, ако не намеря решение, то поне да не съм единствен.

Като дойде зимния сезон, преди първите 2-3 карания ИЗОБЩО не мога да спя. После ми минава Smile За сърфа - преди всяко тръгване нанякъде, независимо къде, също не мога да спя. След втория ден нещата се нормализират. Затова смятам, че групирането на каранията намалява процентното изражение на предварителния стрес спрямо времето, прекарано на вода :D

"Do or do not. There is no try."

Board: Fanatic Shark 145 l.
Sails:   8.4 Loft O2, 6.5 BiC Cruiser, 5.2 Loft 360Free
Skills:  Freeride
Temper: Very friendly but aggressively unpleasant when annoyed
glum
Полъх
*
Публикации: 91

« Отговор #12 -: 11.06.2010 19:29 »

Ееее хора, благодаря за отзивчивоста. Не бях сигурен, че някой ще обърне внимание на проблема. И да си кажа че ако ми се съберат две-три карания в рамките на 7-8 дни, симптомите леко отшумяват и се подтискат, но не минават напълно. Така както чета, явно само по чести карания може би ще ме оправят. Дай боже всекиму де.
stefanvo
Вятърничав
Публикации: 230

« Отговор #13 -: 29.09.2010 23:25 »

страхът си е инстинкт за самосъхранение,всъщност си е як протектор.въпросът е дали трябва да се лекуваме от него hmmmm.при екстремните спортове трябва да си малко луд,но в не и да се паникиосваш.когато човек си знае възможностите и прецени ситуацията страхът ще е минимален,и така с всеки път ще бъде преодолян за съответното нещо.НО ДАЛИ ТОВА Е СТРАХ ИЛИ ВЪЛНЕНИЕ?много пъти съм се хващал че ми тупа сърцето не от страх а от вълнение,а това вече сигурно се дължи на АДРЕНАЛИНА.няма безстрашни хора повече тренинг е истината wall и каране на сърфа Yeee :Sunny:
Sunny
Администратор
Публикации: 6442

« Отговор #14 -: 01.10.2010 09:49 »

страхът си е инстинкт за самосъхранение,всъщност си е як протектор.въпросът е дали трябва да се лекуваме от него hmmmm.при екстремните спортове трябва да си малко луд,но в не и да се паникиосваш.когато човек си знае възможностите и прецени ситуацията страхът ще е минимален,и така с всеки път ще бъде преодолян за съответното нещо.НО ДАЛИ ТОВА Е СТРАХ ИЛИ ВЪЛНЕНИЕ?много пъти съм се хващал че ми тупа сърцето не от страх а от вълнение,а това вече сигурно се дължи на АДРЕНАЛИНА.няма безстрашни хора повече тренинг е истината wall и каране на сърфа Yeee :Sunny:
Съвсем вярно OK

Windsurf: 3.7 Loft PureLip, 4.2 Loft PureLip, 4.7 Loft 4Wave, 5.7 Loft 4Wave | Exocet Usurf 76L, Exocet Cross 94L
Kites: Liquid Force P1 4.0, WoW 5.0, 6.0, 8.0, NV 10.5, Board Liquid Force Bliss 129cm
Страници: 1 2 3 »   Най-горе
Печат
Отиди в: