23.11.2024 23:32
Новини: За зимата предлагаме екипировка за сноуборд и ски на фирмите: Lorch, Alpine Pro, Hannah, Relax, Bars, Regatta, Orange и F2 / Ftwo.

Windyweek - точни прогнози за вятъра Anemometers - Sunny eXtreme windsurf lessons

Уиндсърф, кайт, сноуборд, екстремни спортове

Страници: 1 2 »   Най-долу
Печат
Автор Тема: Подходящо ли е на Крапец?  (Прочетена 8003 пъти)
Andreshko
Полъх
*
Публикации: 11

« -: 14.09.2010 16:32 »

Аз като съвсем съвсем начинаещ да питам - смйатам да отида на 22 там за 4-5 дни. Дали ще се справя?
Само вдигам платното засега, никак не мога да тръгна.Като гледам снимките, малко страшничко ми изглежда с тези големи вълни?
Дали да не отида на някое по тихо място, по подходящо за учене?
Благодаря предварително!
ivak
Духовит
**
Публикации: 100

« Отговор #1 -: 14.09.2010 17:53 »

Може би е по-подходящо на Златна рибка или на Аркутино, където е сърф училището. И на двете места е сравнително плитко и прибоя е малък.
drv
Вятърничав
Публикации: 264

« Отговор #2 -: 14.09.2010 18:55 »

Аз като съвсем съвсем начинаещ да питам - смйатам да отида на 22 там за 4-5 дни. Дали ще се справя?
Само вдигам платното засега, никак не мога да тръгна.Като гледам снимките, малко страшничко ми изглежда с тези големи вълни?
Дали да не отида на някое по тихо място, по подходящо за учене?
Благодаря предварително!
Ако имаш собствено оборудване, според мен място номер 1 за учене е поморийското езеро - дори при силен вятър няма вълни, а чопа не е голям, на места е даже съвсем равно - зависи от посоката на вятъра. Цялото езеро е плитко.

Boards - Starboard Futura 154/90см., Starboard Futura 124/76см., Starboard iSonic 111/68 см.
Sails - Neilpryde RS:Slalom 9,5, H2 Racing 8,7; H2 Racing  7,7; RS:Racing 6,7
Weight: 110 kg
Andreshko
Полъх
*

« Отговор #3 -: 15.09.2010 09:54 »

Благодаря за отговорите. Поморийското езеро не е ли кално и тинесто.Дали е подходящо при положение, че постоянно падами сум на дъното през повечето време?
Eddie
Модератор
Публикации: 1102

« Отговор #4 -: 15.09.2010 10:59 »

Поморийското езеро не е ли кално и тинесто...
Хората пари дават за тая тиня  :D
Подкрепям drv - много хора са направили първите си сериозни стъпки в сърфа именно на това място.
 Да,солено е,мътно е,дъното е тинесто но пък вятъра влиза прекрасно .Чопът не е толкова голям и се образува само при силен вятър ,и каквото и да се случи,отвсякъде можеш да се прибереш ходейки по дъното  OK

Boards: Starboard Formula 159L. ; Starboard Isonic 122L. ; AHD Tracer 90L.
Sails : Gaastra Vapor2 - 10.0 ; Neil Pryde RS Racing - 9.0;Neil Pryde RS Racing - 7.8 ; Gaastra Vapor2 - 6.0 ; Gaastra Nitro3 - 4.7
Andreshko
Полъх
*

« Отговор #5 -: 16.09.2010 12:25 »

Благодаря, може пък и да отида да опитам там като за на4ало. А ако ми омрузне там мога ли да излйаза в морето някъде близо до това езеро?
Eddie
Модератор

« Отговор #6 -: 16.09.2010 13:59 »

Благодаря, може пък и да отида да опитам там като за на4ало. А ако ми омрузне там мога ли да излйаза в морето някъде близо до това езеро?
От едната страна на пътя е морето,от другата езерото -където ти е кеф,там караш  Yeee

* 11225182.jpg (147.19 KB, 800x588 - видяно 466 пъти.)

Sails : Gaastra Vapor2 - 10.0 ; Neil Pryde RS Racing - 9.0;Neil Pryde RS Racing - 7.8 ; Gaastra Vapor2 - 6.0 ; Gaastra Nitro3 - 4.7
lubo
Буревестник
Публикации: 894

« Отговор #7 -: 16.09.2010 15:06 »

Хъм,че то на тази снимки само на Хасан пансиона липсва, та да си стане баш като на Острова :D

bords:Naish 75l, RRD 85l,Lorch 105l,AHD 130l.
sails: Lip Wave 4,2m2,NeilPride Alpha 4,7m2,Loft O2 5,3m2,,Loft Lip Wave 6,2m2,Loft O2 7,4m2
free
Духовит
**
Публикации: 102

« Отговор #8 -: 16.09.2010 15:29 »

Здрасти Андрешко. На мен ми стана любимо място Поморие- определно го препоръчвам за учене  Yeee. А снимката и съветите на Еди са много точни. Където ти е кеф там караш. Уцелих чудесни ветрове там и като се дигаше вълна в морето, кято ми идваше в повече си влизах в езерото..и не излизах с часове- благодат  Yes. Засичал сам там обаче само с кайтове- по 10 и повече наведнъж. Страхотно място. Да, има тиня- ама е лечебна  :D, малко по-соленичко идва от морето, но няма страшно да се влезе и при вятър над възможностите, т.к. винаги можеш да издрапаш. Един начинаещ кайтист го запрати много в далечния край на езерото, загуби си дъската и не само че си доплува, ами с помоща на моята дъска се поразходи и за половин час успя си намери дъската, че и почерпи. С windsurf имаше момчета само на първия кей на плажа- имат си там някакво местно клубче и там си държат нещата в един метален хангар. Отзивчиви и приятни момчета. там също е ок за каране, просто има доста плажуващи
drv
Вятърничав

« Отговор #9 -: 16.09.2010 16:25 »

...Засичал сам там обаче само с кайтове- по 10 и повече наведнъж. ...
 С windsurf имаше момчета само на първия кей на плажа- имат си там някакво местно клубче и там си държат нещата в един метален хангар. Отзивчиви и приятни момчета. там също е ок за каране, просто има доста плажуващи...
Оооо кара се и сърф там и то много добре се кара Smile. Еле па последния уикенд  Yeee
През пътя в морето когато има прибой е малко кофти влизането... или поне на мен ми е кофти. Почти всеки път по една лата пада в жертва.

Boards - Starboard Futura 154/90см., Starboard Futura 124/76см., Starboard iSonic 111/68 см.
Venelin
Pro :)
Публикации: 1097

« Отговор #10 -: 16.09.2010 17:10 »

Да,солено е,мътно е,дъното е тинесто но пък вятъра влиза прекрасно .Чопът не е толкова голям и се образува само при силен вятър ,и каквото и да се случи,отвсякъде можеш да се прибереш ходейки по дъното  OK
Еди, пропуснал си да споменеш водните змии. Има ги в изобилие :D Не знам дали са отровни - предполагам, че не. Нямам каране там, без да ми мине поне една невъзмутимо край краката - обикновено край тръстиките, където си паркирам сърфа.

След последното каране там миналия уикенд препоръчвам дълъг неопрен. Макар че по прогноза беше около 23 градуса, когато се скрие слънчицето, става доста студено. Аз бях с къс, летен неопрен и ми беше леко некомфортно, особено мъчейки воден старт. А после при разриговането и товаренето направо ми тракаха зъбките. Brrrr

ПП. Еди, а дали не е подходящо да преместим тия отговори в темата за Поморийското езеро, щото тука е за Крапец... Wink

"Do or do not. There is no try."

Board: Fanatic Shark 145 l.
Sails:   8.4 Loft O2, 6.5 BiC Cruiser, 5.2 Loft 360Free
Skills:  Freeride
Temper: Very friendly but aggressively unpleasant when annoyed
drv
Вятърничав

« Отговор #11 -: 16.09.2010 17:21 »

Верно, че темата се поизмести малко. Местните хора казват, че змиите не са опасни. При едно каране трябваше да вляза между 3-4 броя някъде - затворих очи и влязох. Тогава се разбиха и илюзиите на Еди, че главите дето стърчат над водата са на  риби  :D . Водата там изстива много бързо и затова дори при топло време есента си е за неопрен - брал съм адски студове там.
@Вен - змиите помагат по бързо да научиш водния старт, подобно на други твари като акули, скатове и т.н.  :D изведнъж почваш да се стараеш много бързо да се качиш на дъската  Smile

v_abozov
Духовит
**
Публикации: 167

« Отговор #12 -: 16.09.2010 18:01 »

Само да вметна за водните змии - у нас се срещат 2 вида - жълтоуха и сива. Не само че не са отровни, но са съвсем безобидни - жълтоухата има навика да се прави на умряла когато е в опасност  Smile Сивата изпуска миришещ секрет, ако бъде уловена. Запознат съм доста с фауната и хич ме няма с водния старт...  hmmmm

Sails: 
4.5 Loft Concept   
5.3 X.O Sails Skull
5.9 Loft Oxygen
6.8 Loft Oxygen

Boards:
Starboard Carve 111
Starboard Kombat 97
Eddie
Модератор

« Отговор #13 -: 16.09.2010 19:02 »

Аз ли съм единственият,който още не виждал змия там...hmmmm (освен стърчащите над водата въпросни глави де...)

Andreshko
Полъх
*

« Отговор #14 -: 17.09.2010 09:13 »

Вярно, че много се измести темата, но понеже стана дума за неопрени, някой ще ми каже ли откъде да си купя дълъг неопрен? Казаха ли и за някакви силиконови потници и шорти, които пазйат от вятъра и се кара с тях и лете и зиме
Страници: 1 2 »   Най-горе
Печат
Отиди в: