21.11.2024 23:26
Новини: Посетете нашият Online магазин, където можете да видите продуктите които продаваме, както и да си ги поръчате през Интернет.

Windyweek - точни прогнози за вятъра Anemometers - Sunny eXtreme windsurf lessons

Уиндсърф, кайт, сноуборд, екстремни спортове

Страници: 1 2 3 4 »   Най-долу
Печат
Автор Тема: before you start  (Прочетена 23911 пъти)
vandal
Windmaster
Публикации: 683

по-добре от гика, от колкото от мотика

« -: 09.10.2010 20:43 »

Вчера минал през един бордшоп да си взема нов гик (между другото си взех първия монококов гик - отдавна имал мерак)

та едни младежи си избираха учебен риг...рзпитваха, говориха си - явно тепърва подхождаха...
платиха си те, платих си и аз гика...излизам те паркирали до мене един голф незнам кой модел но с 3 врати
Отварям си аз багажника ръгам гика вътре и затварям, като ги гледам тия през цялото време как обикалят голфа и се опитват да наврат нещата така че и за тях да остане място...мисля си...днес учебен риг, утре слалом оборудване с карбонови простотиийки, финки, по-голяма кола...
после по-малко време за работа, повече за сърф...

ако ги поигледнат нещата отзад напред...дали пак така ще постъпят тези хора, а и много други  :D
мисли....

кара каквото му попадне...

https://www.geckowindsurfschool.com/
http://www.windsurfyoga.eu/
Abit
Буревестник
Публикации: 855

тук-там

« Отговор #1 -: 09.10.2010 20:57 »

Аз не съжалявам за нищо,  вече започнах да обмислям идеята за един ван Vito

Дори се чудя, как толкова години не съм знаел за Windsurfa  man   Drinks
stefanvo
Вятърничав
Публикации: 230

« Отговор #2 -: 10.10.2010 22:57 »

ако ги поигледнат нещата отзад напред...дали пак така ще постъпят тези хора, а и много други 
мисли....

vandal я кажи ти кво си мислише в началото и какво сега?интересно е пък и полезно начинаещи като мен да научават утъпкани пътеки.да не си помислиш нещо просто ми стана интересно разсъждението ти. Drinks
vandal
Windmaster

« Отговор #3 -: 11.10.2010 20:04 »

ако ги поигледнат нещата отзад напред...дали пак така ще постъпят тези хора, а и много други 
мисли....

vandal я кажи ти кво си мислише в началото и какво сега?интересно е пък и полезно начинаещи като мен да научават утъпкани пътеки.да не си помислиш нещо просто ми стана интересно разсъждението ти. Drinks

Smile)) просто казах това което си помислих в онзи момент...а и да се изгъбаркам

отзад в гаража има една огромна сума превърната в платна и дъски...
купувам си по един чифт дънки и обувки на...докатао се скъсат и слабо ме интересува дали кецове са найк или т.н...за това пък искам да имам готини платна и си ги менкам постоянно в търсене на нещо по-добро...
данъка на колата която карам (за да мога да си навра неща вътре) ми струва околло 100 е на месец, докато ако не ми бе нужна да е голяма щях да карам корса 3 врати и да  плащам по 10 е на месец... (и аз като Абит мисля за Вито или Транспортер...ще видим за следващо лято)
в края на всеки месец се озъбвам, но затова пък като ида на спота и имам всичко....
в момента искам да взема още една дъска...ако я купя...ще я карам на хляб и вода 2 седмици, но през уикенд ще съм на вода...какво мислиш ще се случи  wall
често ме боли кръст
когато е влажно и студено ме болят стави...
познай от къде иде

мога още много да продължавам...и народа из форума също Smile
и не съжалявам нито за момент...

знаеш ко мисля сега...

когато започнах...просто си карах. Но когато изглисирах за пръв път с крака в страпове в един рейс борд...
когато го отлепих за пръв път от вода...
когато се нагълтах със солена вода за пръв път
когато ме вадиха за пръв, също и за пореден път
когато се пребих и излязох с разбита глава
а и когато това се повтори...
и тук може още много да се говори

точно тогава исках всичко което днес имам...ето знаеш и за начало и малко след начало Smile))
за съжаление разполагам само с един уикенд през седмица...но и това си има решение Smile

тук се замислих...наистина си спомням преди 15ина години как преди си казвал - искам да имам 80-100 и 120 литра дъски и платна от 4 нагоре през половинка, за да има винаги ко да се кара Smile

има едно друго...за всичко това се плаща...и не ти говоря в момента за парички...а за време, отношения с хора, компромиси, социален живот и липса на такъв и още и още...поне при мен е така, но познавам доста хора които ветрове само им в главите...

незнам ти кво си готов да жертваш

Eddie
Модератор
Публикации: 1102

« Отговор #4 -: 11.10.2010 20:59 »

......а за време, отношения с хора, компромиси, социален живот и липса на такъв и още и още...

vandal ,всъщност какво по-хубаво от прекарване на времето във водата ,карайки с хората ,с които споделяте една и съща страст към сърфа(кайта).Какво по-хубаво от вечерите със същата тази компания в кръчма,на барбекю около палатките или където щеш,правейки разбор на изминалия ден,разказвайки си сърфистки истории и  Drinks...Не знам за другите,но на мене алтернативна форма на "социален живот",просто не ми липсва....Понеделникът обикновенно започва с въртене на телефоните и правене на планове за следващия уикенд  :D А спор няма-най добре е да имаш достатъчно средства за да осигуриш любимите играчки и достатъчно време ,за да ги ползваш.(оптимистичното е,че такива примери не липсват...)

Boards: Starboard Formula 159L. ; Starboard Isonic 122L. ; AHD Tracer 90L.
Sails : Gaastra Vapor2 - 10.0 ; Neil Pryde RS Racing - 9.0;Neil Pryde RS Racing - 7.8 ; Gaastra Vapor2 - 6.0 ; Gaastra Nitro3 - 4.7
Abit
Буревестник
Публикации: 855

тук-там

« Отговор #5 -: 11.10.2010 21:51 »

незнам ти кво си готов да жертваш

Свободното време, а това не е никак малка жертва  :D

Като цяло... мисълта ти ми хареса, доста добре казано...  bravoo  Yes  :1:  OK  :D
stefanvo
Вятърничав

« Отговор #6 -: 11.10.2010 22:36 »

много ти благодаря vandal за откровението  \0//. доста неща ми се изясняват hmmmm .ако човек няма семеиство всичко е ясно-може да се отдаде на цяло,ама ние семеините ще трябва да търсим средният път.ако някои успее да комбинира и двете(сем.и сърф)ще е голям късметлия :Sunny:
Eddie
Модератор
Публикации: 1102

« Отговор #7 -: 11.10.2010 22:48 »

много ти благодаря vandal за откровението  \0//. доста неща ми се изясняват hmmmm .ако човек няма семеиство всичко е ясно-може да се отдаде на цяло,ама ние семеините ще трябва да търсим средният път.ако някои успее да комбинира и двете(сем.и сърф)ще е голям късметлия :Sunny:
90% от хората които познавам и  карат са семейни,като повечето са с деца . OK

Boards: Starboard Formula 159L. ; Starboard Isonic 122L. ; AHD Tracer 90L.
Sails : Gaastra Vapor2 - 10.0 ; Neil Pryde RS Racing - 9.0;Neil Pryde RS Racing - 7.8 ; Gaastra Vapor2 - 6.0 ; Gaastra Nitro3 - 4.7
vandal
Windmaster

« Отговор #8 -: 11.10.2010 23:05 »

вижте...всеки си поставя некви стойности в живота...
за едни семейство, за други работа, за 3 ти сърф, 4ти ракия и мезе....

може да си караш сърф и да си семеен, но един ден ще духа а ти ще си в мола с жената да избирате нови хавлии...
не е нужно да издребняваме...не говоря в частност за семейство или работа или нещо определено...
аз знам за себе си от какво съм се лишил...
Еди - наистина е супер яко да си прекарваш вечер след яка сесия с авери около огън или на маса или къде да е...
всичко което дадох са просто примери...
всеки в даден момент жертва нещо...
лишаваме се от дребни или не до там дребни неща, за да караме сърф, кайт, ако щеш и томб райдър Smile
всеки сам си определя ценностната си система, от какво ще се лиши и с кое ще направи компромис, за да прави това което му е най-любимо.

за това и казах - зависи какво ще жертваш, докъде искаш да стигнеш...

уикенд сърфист
летовен сърфист
човек дето кара само когато вдигне над 25 възла
сърфист дето е на спота винаги когато няма вятър, никой не го е виждал да кара, но знае в детайли как се върти всека фрийстайл фигура Smile
сърфист дето 12 пъти в годината си сменя работата, щото често е "болен" особено когато е ветровито
някой дето за по-лесно изобщо не работи, няма ко да яде но е на спота денонощно
да продължавам ли???

Mod_One
eXtreme iNside
Публикации: 1681

« Отговор #9 -: 12.10.2010 12:28 »

Да....а...а  "ветровата абстиненция" води до някои философско-житейски размишления, които иначе като духа изобщо не ни минават преа главата  Wink

Но съм съгласен с <vandal>, че всеки за себе си избира начина си на живот - от какво да се лишиш или какво да придобиеш (не става въпрос само за материалното) ....

\\\ | ///
               \\ - -  //
               ( @ @ )
 -------o00o-(_)-o00o-------
F..k the Cola, F..k the pizza, All we need is Slivovitza
dee
Буревестник
Публикации: 706

www.archstudioperfect.com

« Отговор #10 -: 12.10.2010 13:00 »

Аз мисля, че има и още нещо. Дори да признаем, че противоречието между хвлиите от мола и сърфа е реално пак има поне две позиции. Едната е проблема да се драматизира, другата е - да не се. Аз като човек расъл край морето и неотличаващ се с практичен ум съм по-склонна към първото и трябва да си призная, че това ми носи някои награди. А имено да преживявам драмата си отново и отново по един доста поетичен и романтичен начин от което извлчам определена естетска наслада. Проблемът е, че тази позиция е и по-...хм упадъчна. Мисля, че е ясно, че докато човек се опиянява от драмата си - решаването на проблема остава някъде встрани. Но честно казано не се наемам да съдя кое е по-правилно. Пък  и не всички сме на едно дередже, че да си даваме акъли...

RRD Freestyle Wave 90
Exocet SL 71 - 118l
Search 4,2
Force 5,3
Fusion 6,1
Ride 7
stefanvo
Вятърничав

« Отговор #11 -: 17.10.2010 13:43 »

то противоречия винаги ще има,особено в семейства с деца ама компромиса решава проблема.един път от единия друг път пък от другия и така.ама що трябва да се драматизира още по-малко да се жертва :-O-: според мен ако има сърфисти фанатици то те живеят по островите и това им е бизнеса или се хранят с каквото намерят Shocked
Sunny
Администратор
Публикации: 6442

« Отговор #12 -: 18.10.2010 09:58 »

според мен ако има сърфисти фанатици то те живеят по островите и това им е бизнеса или се хранят с каквото намерят Shocked
Еми то накрая май доста хора ще се озовем в това положение Yeee :Sunny: Yeee

Windsurf: 3.7 Loft PureLip, 4.2 Loft PureLip, 4.7 Loft 4Wave, 5.7 Loft 4Wave | Exocet Usurf 76L, Exocet Cross 94L
Kites: Liquid Force P1 4.0, WoW 5.0, 6.0, 8.0, NV 10.5, Board Liquid Force Bliss 129cm
донт лай
Полъх
*
Публикации: 34

« Отговор #13 -: 18.10.2010 11:39 »

Да обясняваш  колко много неща си жертвал,докато правиш това,което искаш най-многото е много яко!Как не съм се сетил по-рано...?!Във всеки случай е за предпочитане пред обратното...
Очаквам с нетърпение следващата си жертва-надявам се след няколко дни wall
vandal
Windmaster

« Отговор #14 -: 18.10.2010 20:38 »

взе да става много сложна темата Smile))

гледам прогнозата е цяла седмица на лилаво...сядам да измисля кой точно ден/дни да жертвам от живота си...
и как точно да направя жертвата за шефа, като го лиша от присъствието си през тези дни  :D

Страници: 1 2 3 4 »   Най-горе
Печат
Отиди в: