Аз съм виждал една начинаеща рускиня, която на 5-я ден изглисира в Алачати (Радо Раев и беше учител). Но да изглисираш е едно, а да караш е друго - знаете какво имам предвид.
При кайта според мен е същото - да, тръгват на 5-я ден, ама като се пораздуха малко и ги събират из залива, не могата да рестартират, не могат да качват ....
И трябва доста време да си на вода за да станеш добър - такъв както казва Емо, като го гледаш да те кефи (нищо, че си сърфист
)
Мен лично много ме КЕФЯТ майсторите - красота е, особено като скачат.
Говорил съм с майстор кайтист, който е бил сърфист (пък и сега покарва от време на време
), и го попитах кое според него е по-готино/кефско/адреналиново/лесно/трудно и.т.н
Без да повтарям всичко, което си говорихме ме впечатли следното: каза, че усещането за природа и свобода при кайта е по-силно - пред теб няма платно при маневрите и виждаш само едно прекрасно море. Хвърчилото е някъде горе, управлява се с една ръка (говорим за майсторите) и ти само се пързаляш на една малка дъсчица или летиш при скоковете ...
Не знам - може би е прав? Никой не може да каже докато не опита и двете и стигне на определено ниво, пък и тогава всичко си е индивидуално - въпрос на вкус, както е казал Мечо Пух