01.11.2024 06:44
Новини: Посетете нашият Online магазин, където можете да видите продуктите които продаваме, както и да си ги поръчате през Интернет.

Windyweek - точни прогнози за вятъра Anemometers - Sunny eXtreme windsurf lessons

Уиндсърф, кайт, сноуборд, екстремни спортове

Анкета
Въпрос: Кое според вас е по-трудно, а кое е по-яко???
Уйнда е по-труден
Кайта е по-труден
И двете изискват еднакви усилия
Кайта носи повече удоволствие
Уйнда носи повече удоволствие

Страници: « 1 2   Най-долу
Печат
Автор Тема: Кое е по-трудно?  (Прочетена 11007 пъти)
SHMIT
Буревестник
Публикации: 852

« Отговор #15 -: 19.11.2010 03:11 »

За 5 дни по 2часа, всеки кайт учител научава и идиот да тръгне с кайта, коети си е глисаж.
С уинд сърф кой ще изглисира за 5дни, независимо по колко часа?
За какво всъщност говориме. Не може да се сравняват двата спорта по трудност. Несериозно е.
Все едно да се пита, кое е по трудно да се науча да карам, Детско колело триколка или SUZUKU HAYABUZA?
И какви отговори виждам:
- Ми не знам, зависи от човека. Може би SUZUKITO е малко по-труднон но зависи дали е карал човека преди това триколка. Ако е карал триколка ще му е много по-лесно. Направо скача на хаябузата и на втория ден цепи на задна с 200 към Пловдив. Но ако не е карал Хайабуза детската триколка  ще го озори много.
Ай стига.
Видял съм над 200човека които се учат на Уиндсърф и почти толкова които се учат да карат Кайт. Видял съм кой за колко време напредва във всеки от двата спорта.
За да напреднеш в Уиндсърфа ти трябват месеци, В кайта дни.
Познавам и много хора, които карат и двете.
Всички от тях първо са карали Уинд, после са пробвали и кайт.
Не познавам уиндсърфист, който да е достигнал високо нио в уиндсърфа, пробвал кайт и е казл че кайта доставя повече удоволствие.

filev
Духовит
**
Публикации: 182

« Отговор #16 -: 19.11.2010 10:17 »

Направо скача на хаябузата и на втория ден цепи на задна с 200 към Пловдив. Но ако не е карал Хайабуза детската триколка  ще го озори много.
Ай стига.
Видял съм над 200човека които се учат на Уиндсърф и почти толкова които се учат да карат Кайт. Видял съм кой за колко време напредва във всеки от двата спорта.
За да напреднеш в Уиндсърфа ти трябват месеци, В кайта дни.
Евалата Шмит bravoo bravoo
Между другото голям процент от кайтистите си карат точно както си описал на "задна с 200 към Пловди" :D
Не знаят къде се намират в морето..и си мислят че е до колене..и на Масата си карат кайтовете на 13,15,17,20 м/с все едно са на магистралата  (:-pp)
а като духне толкова един,двама са в морето..и хубаво че са само толкова
В този по-млад спорт трябва да мине време за да се изградят правила,които да спазват кайтистите и най-вече учителите да им ги предават..а не да ги обират като зрели круши от всяка точка на морето на офшор в продължение на 2,3 часа 8)и това са уроци по кайт!! в които бързо прокарват!!

JP FSW 78l
Custom WTB FSW 108l

Ezzy SE Wave  4.0
Neil Pryde Alfa 4.7
Neil Pryde Search 6.2
emo
Отнесен от вихъра
Публикации: 382

« Отговор #17 -: 19.11.2010 11:32 »

Браво на Шмит и Филев. Много точно казано! Така обаче наливате вода в мелницата на кайтистите,тъй-като четейки ви някой колебаещ се начинаещ,то той никога не би се подложил на "мъките" да стане уиндсърфист.... :D
Иначе и тоя спор изглежда малко,като мерене на пи*ки,защото пак е въпрос на Умения.
Наистина са единици(както между другото и в сърфа),но има кайтъри които е наслада да ги гледаш как карат... OK
lubo
Буревестник
Публикации: 894

« Отговор #18 -: 19.11.2010 11:41 »

Вижте какво тук спорът е предрешен,все пак това е сърф форум и имаме само няколко кайтаджии против уроки :D
Аз лично кайт не съм пробвал и в скоро време нямам и намерение,тъй като мисля,че има още мнооооого вода да изпия със сърфа :D
От странични наблюдения ето какво е курса по кайт:
1 час детство мое - игра с хвърчило
2 часа добро утро Виетнам - суркане по корем из дюни (опасен си както за себе си така и за околните)
3 часа аз съм подводница - обикаляне из залива с глава под вода
2 часа киснене във вода с чуденка в главата дали ме виждат
3 часа возене на моторна лодка посока брега.

bords:Naish 75l, RRD 85l,Lorch 105l,AHD 130l.
sails: Lip Wave 4,2m2,NeilPride Alpha 4,7m2,Loft O2 5,3m2,,Loft Lip Wave 6,2m2,Loft O2 7,4m2
Mod_One
eXtreme iNside
Публикации: 1681

« Отговор #19 -: 19.11.2010 12:19 »

Аз съм виждал една начинаеща рускиня, която на 5-я ден изглисира в Алачати (Радо Раев и беше учител). Но да изглисираш е едно, а да караш е друго - знаете какво имам предвид.
При кайта според мен е същото - да, тръгват на 5-я ден, ама като се пораздуха малко и ги събират из залива, не могата да рестартират, не могат да качват ....
И трябва доста време да си на вода за да станеш добър - такъв както казва Емо, като го гледаш да те кефи (нищо, че си сърфист  :D)
Мен лично много ме КЕФЯТ майсторите - красота е, особено като скачат.
Говорил съм с майстор кайтист, който е бил сърфист (пък и сега покарва от време на време  Wink), и го попитах кое според него е по-готино/кефско/адреналиново/лесно/трудно и.т.н
Без да повтарям всичко, което си говорихме ме впечатли следното: каза, че усещането за природа и свобода при кайта е по-силно - пред теб няма платно при маневрите и виждаш само едно прекрасно море. Хвърчилото е някъде горе, управлява се с една ръка (говорим за майсторите) и ти само се пързаляш на една малка дъсчица или летиш при скоковете ...
Не знам - може би е прав? Никой не може да каже докато не опита и двете и стигне на определено ниво, пък и тогава всичко си е индивидуално - въпрос на вкус, както е казал Мечо Пух  :D

\\\ | ///
               \\ - -  //
               ( @ @ )
 -------o00o-(_)-o00o-------
F..k the Cola, F..k the pizza, All we need is Slivovitza
Vancho laifa
Отнесен от вихъра
Публикации: 439

« Отговор #20 -: 19.11.2010 15:43 »

Кое ме накара да не стана кайтист, адреналина от подобно удоволствие си го набавям с парапланера  man

http://video.google.com/videoplay?docid=5042892682185317125#

إيفان الحياة
Abit
Буревестник
Публикации: 855

тук-там

« Отговор #21 -: 19.11.2010 21:37 »

Не мисля че, трябва да се подценява кайтсърфа... Каквото и да е, набира доста привърженици и доста бързо се разпространява напоследък...

То всъщност, не става да се сравнява уйндсърфа от различните дисциплини ( формула,слалом,фрирайд,фристаил,wave). А как да сравняваш два различни спорта..........   Shocked

И на мен ми харесват фигурите при кайта... но само толкова  :D

http://www.youtube.com/watch?v=FzP2CMAQ7qA
Vasil
Полъх
*
Публикации: 40

« Отговор #22 -: 19.11.2010 22:00 »

Вижте какво тук спорът е предрешен,все пак това е сърф форум и имаме само няколко кайтаджии против уроки :D
Аз лично кайт не съм пробвал и в скоро време нямам и намерение,тъй като мисля,че има още мнооооого вода да изпия със сърфа :D
От странични наблюдения ето какво е курса по кайт:
1 час детство мое - игра с хвърчило
2 часа добро утро Виетнам - суркане по корем из дюни (опасен си както за себе си така и за околните)
3 часа аз съм подводница - обикаляне из залива с глава под вода
2 часа киснене във вода с чуденка в главата дали ме виждат
3 часа возене на моторна лодка посока брега.
hmmmm  :D
поздравления ,  мисля че точно такива бяха моите  впечатления след курса Smile
Страници: « 1 2   Най-горе
Печат
Отиди в: