21.11.2024 17:59
Новини: За зимата предлагаме екипировка за сноуборд и ски на фирмите: Lorch, Alpine Pro, Hannah, Relax, Bars, Regatta, Orange и F2 / Ftwo.

Windyweek - точни прогнози за вятъра Anemometers - Sunny eXtreme windsurf lessons

Уиндсърф, кайт, сноуборд, екстремни спортове

Страници: 1 2 »   Най-долу
Печат
Автор Тема: Водещ крак сноуборд  (Прочетена 13336 пъти)
Mitko
Отнесен от вихъра
Публикации: 389

Тиквеник :)

« -: 27.01.2011 07:37 »

Shocked Снощи на пистата се заговорихме с един приятел и той ми каза, че водещия крак при сноуборда е обратно на уейкборда. Някой друг би ли потвърдил инфото? \0//
windprayer
Вятърничав
Публикации: 271

www.vpsnowboards.com

« Отговор #1 -: 27.01.2011 10:30 »

Ако разбирам правилно въпроса ти, това е пълна глупост. Като някой крак ти е по-удобен за водещ, то така ще бъде във всички спортове  :D
lubo
Буревестник
Публикации: 894

« Отговор #2 -: 27.01.2011 10:57 »

..... то така ще бъде във всички спортове  :D
...и секса :D :D :D :D :D :D :D :D

bords:Naish 75l, RRD 85l,Lorch 105l,AHD 130l.
sails: Lip Wave 4,2m2,NeilPride Alpha 4,7m2,Loft O2 5,3m2,,Loft Lip Wave 6,2m2,Loft O2 7,4m2
windprayer
Вятърничав

www.vpsnowboards.com

« Отговор #3 -: 27.01.2011 11:09 »

...и секса :D :D :D :D :D :D :D :D
Ами то, изключая някои змии и акули, ние хората, за мое огромно съжаление, май нямаме много избор за "водещ крак" в тази сфера  bravoo (:-pp)
Все пак, съгласен съм, можем да придаваме определен наклон на схватката и този ъгъл зависи от водещия крак  Wink
Bamze
Windmaster
Публикации: 545

« Отговор #4 -: 27.01.2011 11:18 »

:D :D :D :D В секса най-вече SmileSmileSmile

К2 Turbo Dreamer 167 Wide
Union SL Binding
K2 T1 Boots
Only God Can Judge Me!
Mod_One
eXtreme iNside
Публикации: 1681

« Отговор #5 -: 27.01.2011 11:51 »

В сноуборда, тези с водещ ляв крак са повече и ги наричат "regular", тези с водещ десен крак са "goofy". Или ако се опитаме да преведем на BG -"нормални" и "странни" (последното е меко казано - някъде се превежда луд, откачен и.т.н). Ас съм от "goofy"-тата, ама да ви кажа има много по-откачени и от "regular"-ите  Wink
Общо взето всичко зависи от коктейла, ето една традиционна българска рецепта на сина ми:
Злите мъртви – Смесва се една голяма гроздова с една голяма сливова. Разбира се – пие се на екс! Легендата разказва че след три такива коктейла на консумиращия се появяват три духа – Драйфу-Стомашния, Диариу-Кафявия и Коясъмебал – Циганката. Точно като в Коледната песен на Дикенс.
 :О:

\\\ | ///
               \\ - -  //
               ( @ @ )
 -------o00o-(_)-o00o-------
F..k the Cola, F..k the pizza, All we need is Slivovitza
mitev
Духовит
**
Публикации: 177

Chasing the wind o_O

« Отговор #6 -: 27.01.2011 13:32 »

В сноуборда, тези с водещ ляв крак са повече и ги наричат "regular", тези с водещ десен крак са "goofy". Или ако се опитаме да преведем на BG -"нормални" и "странни" (последното е меко казано - някъде се превежда луд, откачен и.т.н). Ас съм от "goofy"-тата, ама да ви кажа има много по-откачени и от "regular"-ите  Wink
Общо взето всичко зависи от коктейла, ето една традиционна българска рецепта на сина ми:
Злите мъртви – Смесва се една голяма гроздова с една голяма сливова. Разбира се – пие се на екс! Легендата разказва че след три такива коктейла на консумиращия се появяват три духа – Драйфу-Стомашния, Диариу-Кафявия и Коясъмебал – Циганката. Точно като в Коледната песен на Дикенс.
 :О:

хахахааха ти ме разби  Yes  :D :D

Не би ли трябвало, ако си десняк, нормално, водещ да ти е десният ? Каква е логиката в сноуборда, че да е обратното ?
На скейт, ролери, кънки, водещ ми е бил винаги десния  hmmmm
lubo
Буревестник

« Отговор #7 -: 27.01.2011 14:09 »

Не би ли трябвало, ако си десняк, нормално, водещ да ти е десният ? Каква е логиката в сноуборда, че да е обратното ?
На скейт, ролери, кънки, водещ ми е бил винаги десния  hmmmm
Зависи,аз съм левичар и едно време като карах скейт винаги левият крак ми е бил заден,по-стабилен,сега като се уча на сноуборд отново ми идва много по-естествено да съм с ляв заден крак.

sails: Lip Wave 4,2m2,NeilPride Alpha 4,7m2,Loft O2 5,3m2,,Loft Lip Wave 6,2m2,Loft O2 7,4m2
Mod_One
eXtreme iNside
Публикации: 1681

« Отговор #8 -: 27.01.2011 14:41 »

....отново ми идва много по-естествено да съм с ляв заден крак.
А другия ляв ти е преден   (:-pp) :О:

\\\ | ///
               \\ - -  //
               ( @ @ )
 -------o00o-(_)-o00o-------
F..k the Cola, F..k the pizza, All we need is Slivovitza
SHMIT
Буревестник
Публикации: 852

« Отговор #9 -: 28.01.2011 01:13 »

Водещия крак е кракъ с който ти е по-удобно да караш като преден. Независимо какъв е спорта, водещия ти крак си е водещ. Не може да се сменя в зависимост от спортовете. Това идва от мозъка.
Има един трик, с който се разбира, кой крак ти е водещ. Прилагат го инструкторите по Хавайски сърф, Сноуборд , Кайт , Уейк.......
Заставаш прав и се отпускаш. Зад тебе застава някой, който те бута напред с ръка. При бутането, ти губиш баланс и правиш крачка напред. Кракът, с който направиш крачката ти е ВОДЕЩИЯ.

Vancho laifa
Отнесен от вихъра
Публикации: 439

« Отговор #10 -: 28.01.2011 11:10 »

Отиваш на пързалката където децата се пускат по някой заледен наклон, засилваш се и се пускаш без да му мислиш. Ако оцелеееш до долу виждаш кой крак инстинктивно е преден и него слагаш в предната обувка. При този експеримент не се препоръчва употребата на никой от коктейлите така добре описани от Захо  tequilla защото може да последва  :Q: Успех в експериментите OK  

إيفان الحياة
lubo
Буревестник

« Отговор #11 -: 28.01.2011 12:03 »

..... засилваш се и се пускаш без да му мислиш... 
след което слагаш гипсирания крак отзад,ако гипсираните крайници са повече от един,оставете сноуборд обучението за следващ сезон :D

Mitko
Отнесен от вихъра
Публикации: 389

Тиквеник :)

« Отговор #12 -: 28.01.2011 14:50 »

Мухахахахахаха, ще падна с вас  :D :D :D Оказа се, че като ме бутне някой отзад тръгвам с десния повечето пъти??? Шашава работа, сега ще пробвам с десен водещ....
lubo
Буревестник

« Отговор #13 -: 28.01.2011 15:07 »

Друг логичен вариант за проба ми се вижда като се заеме поза за бокс,като се вдигнат ръцете за гард тялото автоматично се извърта като рамото на по-силната ръка минава назад,по-този начин и по-силният крак става заден.

windprayer
Вятърничав

www.vpsnowboards.com

« Отговор #14 -: 28.01.2011 15:13 »

А бре Митко, ти никога ли не си се качвал например на скейт? Като се позабуташ малко, веднага ще разбереш веднъж завинаги кой крак ти е водещ. Нали се научи и на кайт-там не ти ли е по удобно с някой от двата крака, ами искаш да почваш от А и Б. Тези, всичките алтернативни методи, се прилагат, но според мен въобще не са сигурни или поне при мен резултатите от тях нямат никаква логика.  wall
Страници: 1 2 »   Най-горе
Печат
Отиди в: