01.11.2024 08:32
Новини: Sunny eXtreme е официалният вносител за България на уиндсърф и уинг оборудване на фирмите: LoftSails, Exocet, F2 Windsurfing, Lorch, GUL, Ascan, Unifiber, Zeeko, HB, Reptile, MFC, Goya и Quatro. Продуктите може да видите в нашият Online магазин.

Windyweek - точни прогнози за вятъра Anemometers - Sunny eXtreme windsurf lessons

Уиндсърф, кайт, сноуборд, екстремни спортове

Страници: 1   Най-долу
Печат
Автор Тема: Как да си избера колело за каране в гората  (Прочетена 3039 пъти)
daniel
Отнесен от вихъра
Публикации: 424

SeaWolf

« -: 20.03.2011 15:18 »

Здравейте !!!
Имам желание да карам в гората (въпреки законовите забрани), но не знам на какви изисквания трябва да отговаря "колелото за гора"...
Сигурно е ясно, че рамата трябва да е алуминиева, но.... другото
да има ли амортисьори... спирачките какви да са - дискови или челюстни ... каплите... скоростите...
Ако някой има опит или знания в тази насока, ще съм благодарен ако сподели...

Адреналинът е най-добрия наркотик.... Smile)
Юли
Администратор
Публикации: 5493

The idea is to die young as late as possible

« Отговор #1 -: 20.03.2011 20:24 »

Зависи колко агресивно ще го караш. По-здравите рамки са железни, но все пак са и по-тежки. Амортисьорите трябва да са много добри, евтините само пружинират и както обират вибрациите, така и могат да те подведат. По-качествени капли, гуми, спирачки, команди... Прилича малко на избора на рейсово уиндсърф оборудване :D

Аз съм легенда :D

Sails: LoftSails PureLip 4.2, 4.5, Oxygen 6.3
Boards: Exocet U-Surf 76, Goya Proton 96
Kites: DaSilva Vibe 3.0, HB Legion 5.0, 6.0, 7.0, 9.0
Wing: KT 105L, KT 3.0, 4.0, 5.0, LoftSails 6.0
ivak
Духовит
**
Публикации: 100

« Отговор #2 -: 20.03.2011 21:52 »

Здравейте !!!
Имам желание да карам в гората (въпреки законовите забрани), но не знам на какви изисквания трябва да отговаря "колелото за гора"...
Сигурно е ясно, че рамата трябва да е алуминиева, но.... другото
да има ли амортисьори... спирачките какви да са - дискови или челюстни ... каплите... скоростите...
Ако някой има опит или знания в тази насока, ще съм благодарен ако сподели...
Перфектното занимание, когато няма нито вятър нито сняг! Мен много ме радва планинския велосипед, но тъй като не съм голям капацитет по техническата част ще ти препоръчам този сайт: http://www.mtb-bg.com/ вътре има всичко в раздела "специализирано" и във форума. Хората от сайта са поднесли информацията синтезирано и разбираемо и ни спестяват преоткриването на топлата вода Smile
SHMIT
Буревестник
Публикации: 852

« Отговор #3 -: 21.03.2011 21:18 »

Гледай, да е над 250сс. По-малко, ще ти е слабо на баирите :D

Страници: 1   Най-горе
Печат
Отиди в: