23.11.2024 22:04
Новини: За зимата предлагаме екипировка за сноуборд и ски на фирмите: Lorch, Alpine Pro, Hannah, Relax, Bars, Regatta, Orange и F2 / Ftwo.

Windyweek - точни прогнози за вятъра Anemometers - Sunny eXtreme windsurf lessons

Уиндсърф, кайт, сноуборд, екстремни спортове

Страници: 1   Най-долу
Печат
Автор Тема: избор на дъска 140-150 литра  (Прочетена 7512 пъти)
valeri
Полъх
*
Публикации: 78

« -: 20.03.2011 15:38 »

Здравейте,
Нуждая се от съвет за избор на дъска 140-150 литра , която ще се използува за обучение на роднини и приятели - след преминаване през швертова дъска 200литра.
Спрял съм се на следните екземпляри /неупотребявяни но модели отпреди 1-2 години/ :
-TABOU ROCKET -145
-F2  VANTAGE    -146
-FANATIC SHARK -150

Имайки предвид безбройните ЧОВКИ които се очакват , мисля че едно от най-важните условия е здравината.
Единствено съм карал чуждо TABOU , което ми хареса особенно като тегло , но съм притеснен за здравината му.
Ако имате  преки впечатления от тези дъски - моля споделете.

Аз се возя на AHD 160 - прекрасна , но изключително крехка дъска която със сигурност нестава за това начинание.
Предварително благодаря
ВАЛЕРИ

I-99 AERO+ PRO 81;PATRIK F-RACE 150 ;TABOU ROCKET LTD 135; TABOU ROCKET + 123 CARBON FLEX ;

Sails  9.5 ; 8.5 ; 7.8 ; 7,5 ; 7 ; 6.7 ; 6 ; 5.5 ;4.4

FOIL -   AL.
daniel
Отнесен от вихъра
Публикации: 424

SeaWolf

« Отговор #1 -: 20.03.2011 15:53 »

Почти съм сигурен, че TABOU с тези литражи имат протектор на носа... Също така, защото покарах такава дъска, че моделът е един и същ от няколко години... Ако дъската е втора употреба е възможно да се е изтрито "грапавото покритие" и дъската става много хлъзгава... което е проблем за начинаещите...

Адреналинът е най-добрия наркотик.... Smile)
mitev
Духовит
**
Публикации: 177

Chasing the wind o_O

« Отговор #2 -: 20.03.2011 16:12 »

Почти съм сигурен, че TABOU с тези литражи имат протектор на носа... Също така, защото покарах такава дъска, че моделът е един и същ от няколко години... Ако дъската е втора употреба е възможно да се е изтрито "грапавото покритие" и дъската става много хлъзгава... което е проблем за начинаещите...

е ако няма протектор, ще се сложи.. продават се. Но специално за табу рокет съм виждал няколко и всичките бяха с протектор по default.
Имам приятел, който кара шарк, ще му кажа да напише едно мнение, но и ако не се лъжа, @Venelin също караше такава дъска  Wink
Относно граповото покритие - http://www.windsurf.bg/forum/index.php/topic,1768.0.html  :D
BBI
Полъх
*
Публикации: 67

« Отговор #3 -: 20.03.2011 18:37 »

Валери, аз имам Tabou Rocket 145 2008. Купих си я чисто нова и нямаше протектор на носа. Тези които са с оригинален протектор са от училища.

След като пукнах за първи път носа (2-3 cm) почнах да се съмнявам в здравината на дъската, но всички ме уверяваха че е доста здрава дъска. Залепих си протектор на Starboard с малко тунинг и засега върши работа. Между другото я пукнах с 8.4 платно, не с малко за учене.

За начинаещите също е проблем и чисто новото грапаво покритие. След първото падане и опит да се качат като на учебна дъска остават без кожа по краката :).

Аз съм страшно доволен от тази дъска и въпреки, че се оглеждам за друго оборудване ми е жал да се разделя с нея. Силно я препоръчвам на всеки!
Нямам опит с другите дъски.
mitev
Духовит
**

Chasing the wind o_O

« Отговор #4 -: 20.03.2011 19:24 »

За начинаещите също е проблем и чисто новото грапаво покритие. След първото падане и опит да се качат като на учебна дъска остават без кожа по краката Smile.

Чувал съм за лауреати, които при човкка се забиват и хлъзват по дъската.. което също е доста...  :Q:
Koljo
Полъх
*
Публикации: 65

« Отговор #5 -: 20.03.2011 21:04 »

Хора, не си мислете, че протектора спасява положението. Носа на дъската се чупи под протектора, а вие не го разбирате, защото няма как да видите под него. Може да говорите по темата със всеки майстор на дъски.

Кайт училище www.freeride.bg
tsvetelin
Вятърничав
Публикации: 238

« Отговор #6 -: 20.03.2011 21:22 »

Един приятел си сложи гумен протектор и много се радваше за 30 дни, докато не се показа цепнатина тръгнала надлъжно на дъската чак след протектора
Моя съвет е да не я избираш по това коя е по здрава... всичко се ремонтира...ако са втора ръка то моментното състояние трябва да е водещо...
Мисля че табуто е една идея по добра от изброените.

72kg. RRD Wave Thruster 231x56x76l, Exocet Cross 239x59x94l, RRD X-Fire 112 235x69
Loft Lip Wave 4.3, Gaastra ManicHD 4.7, Lip Wave 5.2, Arrows T-Force 5.9, Loft O2 6.6, Loft Switch Blade 7.8
Sunny
Администратор
Публикации: 6442

« Отговор #7 -: 21.03.2011 19:00 »

Аз съм карала F2 Vantage и е прекрасна дъска. И трите дъски са хубави и са в един и същи клас, така, че която и да вземеш ще се радваш на съвременна, хубава дъска OK За Fanatic Shark четох, че материалът е изключително здрав и устойчив на удари. Koljo е прав, че дъските се чупят и под протектора за нос, така, че не разчитайте изцяло на него.

Windsurf: 3.7 Loft PureLip, 4.2 Loft PureLip, 4.7 Loft 4Wave, 5.7 Loft 4Wave | Exocet Usurf 76L, Exocet Cross 94L
Kites: Liquid Force P1 4.0, WoW 5.0, 6.0, 8.0, NV 10.5, Board Liquid Force Bliss 129cm
mitev
Духовит
**

Chasing the wind o_O

« Отговор #8 -: 21.03.2011 19:56 »

Аз съм карала F2 Vantage и е прекрасна дъска. И трите дъски са хубави и са в един и същи клас, така, че която и да вземеш ще се радваш на съвременна, хубава дъска OK За Fanatic Shark четох, че материалът е изключително здрав и устойчив на удари. Koljo е прав, че дъските се чупят и под протектора за нос, така, че не разчитайте изцяло на него.

valio76 си беше взел Шарк и след второто-трето каране някъде, един-два път изглисирал и се пукнал бокса на финката отдолу дъската.. (без да я удря или закача някъде)
Оказало се, до колкото разбрах, дефект в дъската, но все пак..

Преди време се бях заканил такава да вземем, но ме разобедиха, че е малко тромава, но колко е вярно.. не мога да ти кажа.
Сещам се и за един друг случай, пак някакви проблеми с нея и чистак нова на няколко карания, обявена за продан.. общо взето не съм останал с приятни впечатление, но това са мои наблюдения.
Maran4ito
Духовит
**
Публикации: 161

« Отговор #9 -: 21.03.2011 22:10 »

Хай Вале,
мисля, че прибързваш с дъската!Аз моята дървена талпа е спуках от глисажи, докато стигнах до джайба и усетих, че малко трудно става с"врата" :1:.За това ти препоръчвам този сезон да наблегнеш на глисирането и да подминаваш страха от човки, все пак, който не е правил няма как да се научи OK --<
Pavel_Gr
Вятърничав
Публикации: 265

Concerned with boundaries? Imagine no limits!

« Отговор #10 -: 22.03.2011 00:17 »

Имах Cross 116 (карбонов) - хич не го мислих, беше ми единствената дъска и го карах с всякакви платна, овърпауър, скокчета, прибой, а колко мощни човки е изял - нищо му нямаше, наистина много здрав.

Naish FreerideSlalom 95l / Exocet Cross 104l / RRD X-Fire V10 98l / RRD X-Fire V8 108L / RRD X-Fire V5 122l.
Neilpryde Zen 5,5m2 / Neilpryde Hellcat 6.7m2 / Neilpryde V8 7.2m2 / Point7 AC-K 8.5m2
metro
Вятърничав
Публикации: 212

Ветроход :)

« Отговор #11 -: 23.03.2011 10:37 »

Аз съм карал Tabou Rocket 105l.  2008г. модела и бях безкрайно доволен от тази дъска! На нея се научих на пауър джайб, 360, дък джайб и тн Wink
Препоръчвам най-искренно TABOU-то! Не му мисли за човките и чупенето защото бързо ще свикнеш да пазиш материала Wink
Що се отнася до здравина..ами моят Rocket след 2 години каране и сумати падания и човки в началото и в последствие не успях да го счупя! Нямах и протектор! както и не разчитай на протектора макар, че поема не малко от енергията ако направиш човка и така по-леките удари няма да повредят дъската! Wink

Поздрави
Александър

Tabou Twister 100l
Tabou Da Curve 73l

Gaastra - Echo 5.2, Manic 4.7, Manic 4.0
Tabou Manta 100l
Gaastra - Savage 6.7
Юли
Администратор
Публикации: 5493

The idea is to die young as late as possible

« Отговор #12 -: 23.03.2011 11:03 »

И трите дъски имат сходни показатели, която и да вземеш ще ти върши работа. Ако някоя от тях не е от училище, грабвай без да се замисляш. Внимателно гледай около и под протектора или вземи човек, който разбира за да го направи вместо теб.

Аз съм легенда :D

Sails: LoftSails PureLip 4.2, 4.5, Oxygen 6.3
Boards: Exocet U-Surf 76, Goya Proton 96
Kites: DaSilva Vibe 3.0, HB Legion 5.0, 6.0, 7.0, 9.0
Wing: KT 105L, KT 3.0, 4.0, 5.0, LoftSails 6.0
valeri
Полъх
*
Публикации: 78

« Отговор #13 -: 01.04.2011 16:35 »

Вече е избрано TABOU ROCKET 145 / доста употребявано - но все пак е криза/
Утре му е теста-или по скоро моя :D
Ако всичко е наред - и съм цял  Drinks , tequillahip Yes

I-99 AERO+ PRO 81;PATRIK F-RACE 150 ;TABOU ROCKET LTD 135; TABOU ROCKET + 123 CARBON FLEX ;

Sails  9.5 ; 8.5 ; 7.8 ; 7,5 ; 7 ; 6.7 ; 6 ; 5.5 ;4.4

FOIL -   AL.
Maran4ito
Духовит
**
Публикации: 161

« Отговор #14 -: 01.04.2011 19:32 »

Еееее, айде честито Валери.Със здраве да си е караш и по-малко човки с повече глисажи тази година!!! Drinks.Много ме е яд, че няма да мога да дойда, но ви пожелавам яко каране! Yeee man
Страници: 1   Най-горе
Печат
Отиди в: