Здравейте отново и сори, че ви занимавам с аматьорски въпроси.
Надявам се да има и други, които са на работа като мен и ще видят поста.
Вчера пробвах да опъна платното (което май е 3.6 м2, а не 6.2 както ми бяха казали). Когато карах миналата седмица на Елените, нарочно накарах инструктора да ригнем заедно едно платно и го направихме и уж всичко ми беше ясно, но явно майто е доста по старо. Знам, че с писане не се обяснява и се надявам с някой от вас да се видим и да ми покаже някой тънкоси. Като цяло също съм приложил и снимки, които направих за да се ориентирате дали всичко необходимо е в комплекта и ако трябва какво да си купя да не се излагам да отида на някой спот и да ми няма половината въженца и тн.
Какво ми направи впечатление на мен:
1. Няма стартшкот - мога да си направя до утре или е по добре да си купя
2. Вкарах мачтата докрая и пробвах да натегна платното, но на него нямаше полиспаси (колелца за натягане), а само халка в долния край и една за гика. пробвах да натегна като прекарах въженцето от основата на мачтата през халката и после към колелцата за натягане на базата (има само там и са само 2), но въженцето май е късо и не стига до основата.
3. Върха на мачтата влиза в шапчица на около 30 40 см от края на платното. За момент си помислих, че може и от там да се натяга, но май не е така. Разцтоянието на шапката може да се регулира.
4. В комплекта имам две карета. Едното е на БИК гимено, но е цепнато (сигурно няма да може да се ползва вече), а другото ми се струва, че не е толкова подвижно, така ли е?
5. В Края на гика не знам как да натегна платното
6. Финката стандартен болт ли еима? Как се завинтва с ключ или с тези кадето са като отвертка.
Благодаря ви предварително за отговорите и пак се извинявам за тъпите въпроси, но не знам дали всичко е в комплекта и дали ми трябва да купя още нещо преди да ида на някой спот.
Поздрави,
Жоро