22.11.2024 19:32
Новини: Sunny eXtreme е официалният вносител за България на кайт оборудване DaSilva, HB SurfKite, Peter Lynn (PLKB).

Windyweek - точни прогнози за вятъра Anemometers - Sunny eXtreme windsurf lessons

Уиндсърф, кайт, сноуборд, екстремни спортове

Страници: « 1 2 3 »   Най-долу
Печат
Автор Тема: Искър за събота и неделя 25.06 26.06 2011  (Прочетена 19085 пъти)
Ceco
Модератор
Публикации: 1753

« Отговор #15 -: 23.06.2011 20:55 »

ty
Значи правилно съм разпределил процентите :О:  
Ама цяла седмица гледам пряко PWA и ми се прескачат няколко нива  --< от ученето
Извинявам се за офтопика, но къде гледаш PWA пряко?

Boards: Exocet: Cross 94 l, I-Style 101 l, RS 4 114 l; Fanatic FW 105 l; SB Futura 121 l, Mistral Syncro 124 l
Sails: Loft Lip Wave 4.3; Loft Pure Lip 5.0; Loft Oxygen 6.3 & 7.3
Snowboards: Ride Concept TMS 161, Lib Tech T Rice Pro 157
NexusStar
Духовит
**
Публикации: 124

Ab hinc

« Отговор #16 -: 23.06.2011 21:35 »

Извинявам се за офтопика, но къде гледаш PWA пряко?
на сайта www.pwaworldtour.com когато има състезание предават пряко използват две камери и коментар от Профит страхнотно изживяване вчера финала на фриистайла беше невероятен
Днес започна слалома понеже са в Аруба започват към 14 денем и до към 22 вечер

`·.¸¸.·´¯`·.¸¸.¸.·´¯`·.¸¸.¸.·´¯`·.¸¸.¸.·´¯`·.¸¸.
Юли
Администратор
Публикации: 5493

The idea is to die young as late as possible

« Отговор #17 -: 24.06.2011 00:47 »

И aз се чудя за Дъбник- не съм ходил още там, или за Мечката- само висене и съвсем малко "каране" имам там. Приемам съвети  ty - с 5.8кв., 70кг съм, 145л напредвам в боя и уча бързо  Wink Бих се радвал на компания в карането, но за съжаление не мога да взема някой с оборудване- технически няма да стане

На Дъбник при тази прогноза ще може да се кара с 4+ кв, на обяд с 6+.

Аз съм легенда :D

Sails: LoftSails PureLip 4.2, 4.5, Oxygen 6.3
Boards: Exocet U-Surf 76, Goya Proton 96
Kites: DaSilva Vibe 3.0, HB Legion 5.0, 6.0, 7.0, 9.0
Wing: KT 105L, KT 3.0, 4.0, 5.0, LoftSails 6.0
Eddie
Модератор
Публикации: 1102

« Отговор #18 -: 26.06.2011 00:33 »

Пристигнах около 1 часа на Мечката .Караше се с платна 5-6м/2.На брега измерих м/у 9 и 12м/с но от средата на язовира до другия бряг казаха че засилвало драстично и удряло към 15-16м/с на поривите. Докато ригна малък материал,вятърът намаля и до края на деня основно се караше с  7-7.8м/2. От средата нататък -неподредена,разбъркана вълна около метър ...Водата е топла но температурата на въздуха беше 13С  и много хора караха със зимни неопрени и бонета заради студения вятър.Утре пак сме там  :D
(На спота имаше около 20тина сърфистки и кайтистки коли ...)

Boards: Starboard Formula 159L. ; Starboard Isonic 122L. ; AHD Tracer 90L.
Sails : Gaastra Vapor2 - 10.0 ; Neil Pryde RS Racing - 9.0;Neil Pryde RS Racing - 7.8 ; Gaastra Vapor2 - 6.0 ; Gaastra Nitro3 - 4.7
didkodidko
Полъх
*
Публикации: 67

« Отговор #19 -: 26.06.2011 22:10 »

Да потвърдя  Drinks

Днес беше невероятен ден на искъра. Аз бях на мечката и имаше бая народ, имаше и идеален вятър за големи платна но и с 6.2 се глисеше на моменти. Не мога да не спомена че прекрасните условия ме научиха да закачам и да глисирам закачен което от своя страна промени цялостно усещането на каране Smile Ура за повече такива дни.

НАЗДРАВЕ

Gaastra Poison 5.0, Neilpryde Saber 6.2, Gaastra GTX 7.0, Neilpryde Fusion HD 7.2
A-H-D FreeDiamond 87, Fanatic Skate 110/2011
free
Духовит
**
Публикации: 102

« Отговор #20 -: 26.06.2011 23:02 »

Пристигнах около 1 часа на Мечката .Караше се с платна 5-6м/2.На брега измерих м/у 9 и 12м/с но от средата на язовира до другия бряг казаха че засилвало драстично и удряло към 15-16м/с на поривите. Докато ригна малък материал,вятърът намаля и до края на деня основно се караше с  7-7.8м/2. От средата нататък -неподредена,разбъркана вълна около метър ...Водата е топла но температурата на въздуха беше 13С  и много хора караха със зимни неопрени и бонета заради студения вятър.Утре пак сме там  :D
(На спота имаше около 20тина сърфистки и кайтистки коли ...)

Аз бях около 12 на Мечката и влизах и излизах до 18ч. Много интересно и добро каране и за мен  Yeee. доста неща научих- вълни на язовир, що е то порив/ имаше моменти буквално със спиране на вятъра и после пак блъсва, на морето не ми се е случвало май/, как се вижда фронт на вятъра, как да си ригна платното за по-силния вятър- мерси на момчетата, които помагаха и със съвети и с приятна компания ty. Първи успешен воден старт, макар и с дъно под краката, но все пак с вода до шия - браво на мен  Yes. Но и пак мерси на Юли - като е силно и умалея да се мъча да стартирам, много ценен съвет. Получи се само след 10 опита, после вятъра намаля и нямаше шанс платното да ме извади, но пък покарах добре и в налъми и с трапец и на глисаж. Установих че много ме е страх от човка- ще трябва да се оставя някой път, че да ми мине и да се отпусна повече и в карането и в поворотите. Първо добро каране за мен на Искъра и ни следа от нежеланите елементи- само нахилени момчета, че и момичета. И аз преброих поне 20 сърфа и 7-8 кайта. Ще се ходи пак  Dance
free
Духовит
**

« Отговор #21 -: 26.06.2011 23:06 »

А да и беше студено, аз бях с цял неупрен 2,3мм и си ми беше екстра вътре, само навън в почивките с мокър неоперен ми ставаше доста студено, но като влезеш пак всичко си идва на мястото  (:-pp)
Eddie
Модератор

« Отговор #22 -: 27.06.2011 01:06 »

И Неделята,макар и по-слаба не беше за изхвърляне!Аз поради куп причини почти не карах,но пък повечето се разписаха сериозно!Имаше и слънце  :Sunny:

Sails : Gaastra Vapor2 - 10.0 ; Neil Pryde RS Racing - 9.0;Neil Pryde RS Racing - 7.8 ; Gaastra Vapor2 - 6.0 ; Gaastra Nitro3 - 4.7
Venelin
Pro :)
Публикации: 1097

« Отговор #23 -: 27.06.2011 12:00 »

Ние бяхме на фунията на около километър след стената. Въпреки стеснението там вятърът влиза странно и е доста по-слаб от Мечката. Съответно аплитудата на поривите е много по-голяма.

И двата дни карах само с 8,4, като вчера предимно се возих. Гледах надолу с бинокъла - към Мечката поривите някак се разпростират и обхващат по-голяма площ за по-дълго време. Мислех, че на фунията скоростта на вятъра ще е по-висока, щото погледнато от Мечката така измамно изглежда. Но явно тревата винаги е по-зелена в двора на комшията  :D

Вчера наветрено на нас се тропосаха някакви цървули и запалиха огън "да се греят". Осмърдяха ни душичките. Добре, че не запалиха гората. Censored

"Do or do not. There is no try."

Board: Fanatic Shark 145 l.
Sails:   8.4 Loft O2, 6.5 BiC Cruiser, 5.2 Loft 360Free
Skills:  Freeride
Temper: Very friendly but aggressively unpleasant when annoyed
dari
Повей

Публикации: 2

« Отговор #24 -: 27.06.2011 16:10 »

Присъединявам се към групата от събота - супер вятър, но доста студеничък за Юни.  Wink

Ето нещо и в подкрепа на разказа на колегата free

* 1024x768-DSC03522.jpg (123.67 KB, 1024x768 - видяно 439 пъти.)
Eddie
Модератор

« Отговор #25 -: 27.06.2011 17:43 »

hi dari!!!
Това ли е колегата free ?Бяхте спрели малко след "основната"  група и по близо до водата ако не се лъжа  Smile

dari
Повей

Публикации: 2

« Отговор #26 -: 27.06.2011 17:55 »

Не се лъжеш, точно там бяхме спрели  Smile, но следващия път ще се присъединим към основната група  Wink
savas
Вятърничав
Публикации: 207

« Отговор #27 -: 27.06.2011 21:10 »

Еди, а ние кайтистите бяхме след тях. Всъщност отидохме на мечката в 10ч. , но почакахме до 11 да раздуха и тогава подкарахме.
Хареса ми Искъра, не бях ходил от 4 години, поривите са по-поносими от дъбнишките, а дупки почти нямаше, поне до 14ч.
И е мнооого широко! Не искам да се делиме от брата сърфист, ама на Дъбник е ужасна тарапана на моменти. Коли, кемпери, сърфове, платна, кайтове с неприбрани линии и всичко това до сами брега. А на всичко отгоре трябва да си 100% с кайта та да не колабира при поредната дупка на вятъра върху нечия глава.
А и тръните дъбнишки ги няма на Искъра, само пясък и зелена трева! Истински рай!
И все пак Дъбник кефи повече! А и вятъра не спира в два следобед, тогава засилва :D
savas
Вятърничав
Публикации: 207

« Отговор #28 -: 27.06.2011 21:17 »

Еди, имам едно въпросче: утре май ще има игра на Искър - дали откъм Ихтиман при този З СЗ няма да е по-удачно? Един колега каза, че следобед като завърти от запад и на мечката умира. Дали на ихтиманския залив ще по-добре следобед или планината тегли вятъра нагоре?

Благодаря предварително!
free
Духовит
**

« Отговор #29 -: 27.06.2011 21:18 »

Присъединявам се към групата от събота - супер вятър, но доста студеничък за Юни.  ;

Ето нещо и в подкрепа на разказа на колегата free

Хах, мерси за подкрепата Дари, на тези снимки изглежда като да знам какво правя  hmmmm, а истината е другаде  :О:, но ще се борим  Yeee, само здраве и хубаво време да има  Good Luck..Не позна обаче за прогнозата, като си тръгнахте всъщност вятърът намаля и имаше силни пориви, но нищо като това на обед. Благодарение на твоя ветромер знам вече и кой е моя вятър- 7 до 8 м/с, на под 5 май няма смисъл да ходя, както и на над 10 м/с поне не с това което имам като оборудване и докато не направя поне 50 водни старта без дъно под краката. И да, следващия път и аз бих се присъединил към "основната" група, но като не толкова основен боец, за сега ми е ок и в резерва :D.
Страници: « 1 2 3 »   Най-горе
Печат
Отиди в: