The Bear
|
|
« -: 25.08.2011 22:43 » |
|
Здравейте!
На 22.08.2011 към 20:30часа влизам в България от Турция на ГКПП Капитан Андреево. Стигам до будката за закупуване на винетки и такса дезинфекция. Дават ми квитанцията за дезинфекцията, която както обикновено (и по спомен) е 2 лева за самата дезинфекция, и 2 лева комисиона за СИ Банк. Казват ми, че се плаща на следващото гише, което е на около 2-3 метра от това. Отивам на въпросното гише и подавам квитанцията заедно с четири лева. Вътре имаше 2 момичета и едно момче или три момичета, не съм съвсем сигурен, защото третия човек обслужваше отсрещната колона и беше с гръб към мен, а и не обърнах особено внимание. Едното момиче ми казва, че таксата е пет лева, четири за дезинфекция и един лев комисиона… Казвам и, че на квитанцията пише, че са 2 на 2 лева и общо са четири, и че ми се струва малко странно да ми иска повече пари от това, което пише на бележката. (С това си изказване привлякох вниманието и на третия субект в будката и той се обърна към нас.) Тя ми казва, че оттам са объркали и че всичко им е объркано там и, ако искам даже може да ми издаде „фактура“. В същия момент принтера взе да чегърта, и ми подава един цветен лист, и вътре пише така, както казва… Само, че този лист и аз мога да си го разпечата, ако си носех принтера, и да си напиша каквато си искам сума вътре. Отделно, още не съм чувал за такава ниска комисиона на банка – 1 лев, още повече съм и дългогодишен корпоративен клиент на въпросната банка и съм горе-долу запознат с тарифите им. Разбирате, че след мен чакаше колона от коли, а и аз исках да се махна час по скоро от границата и гишетата. Пуснах им още 2х0.50лв и им „теглих една“ наум. По-късно, докато шофирах, няколко часа ме терзаеше това, как едни простички хора могат така нагло да успеят да ме изнудят макар и с този един лев, и да ме направят на глупак. Всъщност, лесно може да си направи човек сметка със скорост лев в минута (добре, нека две да са), колко левчета допълнително могат да си докарат госпожиците за една смяна. Да не говорим какво правят с чужденците, щом успяха и от мен да го изкопчат единия лев, при положение че се „опъвах“…
Интересно ми е, дали се се случило и на някой друг?
|